Direktlänk till inlägg 25 december 2016

TERRACE TALK: MAN UNITED - SKÅL FÖR JOSES STIL MEN PASSA ER FÖR MOYES ÅTERKOMST

Av Mikael Holmkvist - 25 december 2016 20:06

AV: Richard Kurt, the Irish Examiner, måndag, 19 december, 2016:

 

 

Förra veckan rapporterade jag här att José har frågat allierade huruvida Uniteds fans gillar spelstilen, det allmänna sätter och lagets mentalitet. Om han ställer den frågan på nytt idag, är jag ganska säker på att han kommer bli nöjd med svaret.

 

 

 

 

 

Den här senaste veckan har varit allt han kunnat vilja ha till jul; tre stabilt välförtjänta vinster, varav två, ack så viktigt, kom mot lagen direkt under oss och ovanför oss i tabellen och vi har sett oräkneliga tecken på att spelarna svarar upp alltmer positivt på vad han försöker göra på Old Trafford (med det möjliga undantaget i form av den lufsande Rooney). Och det var väldigt trevligt att efter Baggies-matchen se honom referera till "stilen". Under en sekund där lät han som en ivrig valp, angelägen om att få höra sin herres godkännande efter att ha hämtat en kastad toffel. Den arga, olyckliga Mourinho från den tidiga hösten verkar plötsligt tillhöra en svunnen tid.

 

 

Och om det är sant att Zlatan har haft några funderingar på om han fortfarande kan göra det "på en blöt onsdag i Stoke" (sic) tidigt 2018, får man anta att han har tagit uppmuntran från hans egna krigande uppvisningar på Selhurst och the Hawthorns. Elva mål på 16 matcher nu placerar honom på en Van Nistelrooysk nivå gällande effektivitet, och det finns ingen högre standard än den.

 

 

Men det har inte släckt glöden hos andra friare. Shanghai har nu slutit sig till de amerikanska gamarna som jag flaggade för förra veckan och kineserna är enligt helgens tidningar beredda att erbjuda honom allt te i Kina för att han ska byta klubb nästa år.

 

 

Tveklöst kommer den sortens story att köras och köras igen nu, åtminstone tills tiden då United säkrar en Champions League-plats; det är svårt att föreställa sig att Zlatan kan motstå lockelsen att ge den pokalen en chans till.

 

 

Att ens nämna United i samma mening som 2018 års Europacup hade nog känts lite löjligt för några veckor sedan men endast en förlust på 13 matcher talar för sig självt, det här laget är svårt att besegra.

 

 

Dessutom ser schemat under juletiden extremt lockande ut, om ni kan förlåta den uppenbart upphetsade ödesfingringen. Intellektuella nördar på BBC har räknat ut att United kommande trio av matcher statistiskt sett utgör det "enklaste" julprogrammet för alla PL-lag, vilket erbjuder chansen att minska gapet upp till framförallt ett svajigt City.

 

 

Med det sagt så bör man vända ett skunköga mot det nära förestående besöket av Sunderland, som irriterande har visat tecken på att de börjat få ihop någonting som stämmer under de senaste veckorna. Deras manager kommer, såklart, inte att behöva någon motivation till det här mötet; stackars David lär ha haft den här matchen inringad med lila överstrykningspenna i sin färgkodade tränarfolder sedan juli månad.

 

 

Det är alltid ett bitterljuvt ögonblick när en f.d boss kommer tillbaka till United. Trots alla sina misslyckanden, finns det ingen tvekan om att Moyes blev illa behandlad av vissa på O.T., både i ledningsrummet och i omklädningsrummet. Jag finner det omöjligt att önska honom något annat än lycka till - med början närsomhelst efter Annandagen, såklart. Han fick aldrig blodet att koka lika mycket som hans efterträdare, och han har uppfört sig själv helt ok sedan han lämnade - men det ska erkännas att det delvis beror på munkorgsklausulen han var tvungen att skriva på.

 

 

Det kommer att komma besök från vänskapliga bossar också, för Middlesbroughs manager ses av vissa som Josés närmaste allierade i det brittiska spelet. Faktum är att det var i hans vardagsrum, under ett besök från Mourinho förra vintern, som ett av mina trynen överhörde José berätta för sin kompis att han verkligen förväntade sig att bli nästa United-manager - vilket i sin tur fick er korrespondent att bryta det lokala rekordet på 100 yards (= 91,4 meter) då jag löpte till the bookies.

 

 

Det vadet betalar nu för min oväntat lyxiga jul. Så låt mig få höja ett glas med finaste Jurançon, rensa min gom på foie gras från Périgord och önska er alla en god jul; vi ses här igen den 27:e för ett sällsynt tisdags-Terrace Talk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards