Direktlänk till inlägg 31 maj 2017

WAYNE ROONEY: "JAG HAR BESTÄMT MIG GÄLLANDE MIN FRAMTID OCH HAR MÅNGA ERBJUDANDEN"

Av Mikael Holmkvist - 31 maj 2017 20:08

• Forwarden utanför Englands trupp och kommer kanske aldrig mer att spela för landslaget igen

 

• Southgate: "Andra spelare är i god form och förtjänar att behålla sin plats"

   

Manchester Uniteds Wayne Rooney pratar i telefon efter deras vinst i Europa League-finalen. Fotograf: Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor och Jamie Jackson, the Guardian, torsdag 25 maj, 2017:

 

 

Wayne Rooney säger att han har bestämt sig huruvida han ska lämna Manchester United eller inte och har "många erbjudanden" att fundera på efter att ha blivit en sådan perifer spelare på Old Trafford att han har exkluderats från Gareth Southgates senaste engelska landslagstrupp och står nu inför slutet av sin landslagskarriär, som idag består av 119 landskamper och 53 mål.

 

 

Rooney var en sen inhoppare i 2-0 vinsten mot Ajax i Europa League-finalen, vilket gjorde att Uniteds bästa målskytt genom tiderna fick lyfta pokalen som kapten, men det kan mycket väl ha varit hans sista framträdande om, vilket är vad som förväntas, anfallaren nu försöker hitta ett lag där han kan spela mer regelbundet.

 

 

"Det finns många erbjudanden på bordet, både i England och utomlands, och det är där jag måste bestämma mig," sade Rooney. "Jag har en del beslut att fatta nu under de kommande veckorna så jag kommer prata med min familj och sedan bestämmer jag mig. Jag tror att jag måste ta ett beslut gällande ett fotbollsbeslut, och det är vad jag kommer göra, jag kommer göra det under de kommande veckorna med min familj medan jag är borta och så fort jag vet vad som ska hända är jag säker på att ni också kommer göra det."

 

 

Rooneys förminskade position på Old Trafford har lett till att han utelämnats ur Southgates två senaste trupper, så han finns inte med i 25-mannatruppen till VM-kvalet mot Skottland i Glasgow den 10 juni och träningsmatchen mot Frankrike i Paris tre dagar senare. Southgate tog heller inte ut honom till Englands matcher mot Tyskland och Litauen i mars och vid 31 års ålder kan Rooneys 13-åriga landslagskarriär nu vara över.

 

 

"Kolla, först av allt har jag alltid varit en lagspelare," sade han som svar på frågan huruvida en spelare i hans ställning fann det svårt att ställa om till livet på sidlinjen. "Det här året har jag inte en enda gång gnällt eller låtit mitt huvud börja hänga. Jag har förstått vad som varit bäst för laget, jag har försökt hjälpa till när managern har spelat mig.

 

 

"Självklart ill jag spela. Jag vill vara på planen, såklart. En yngre jag hade varit mycket mer frustrerad. Jag tror jag förstår vad som är rätt och vad som behövs för klubben, och jag respekterar det. Självklart är jag glad över att vara en del av det och på något sätt hjälpa klubben att vinna pokaler, och det är så det har varit under det senaste året. Det är beslutet jag måste ta nu - huruvida jag vill fortsätta göra det eller gå vidare och spela mer regelbunden fotboll."

 

 

Rooney fick sedan frågan huruvida han, djupt där inne, redan hade bestämt sig. "Mer eller mindre, ja," sade han. "Jag tror fortfarande att jag skulle kunna [spela varje match]. Om ni frågar mig om jag är en bättre spelare nu än vad jag var för 10 år sedan så är jag självklart inte det men jag känner ändå att jag har andra kvaliteter som kan hjälpa laget."

 

 

Ronald Koeman, Evertons manager, har pratat om möjligheten att anfallaren kan återvända till klubben där hans karriär startade och även om Rooney inte direkt nämnde den möjligheten upprepade han att han inte är lockad av något annat engelskt lag. "Jag har spelat för två Premier League-klubbar och det är de enda två Premier League-klubbarna jag kommer spela för."

 

 

Det är verkligen svårt att se en väg tillbaka för Rooney på den internationella scenen efter att Southgates beslut gällande truppen stadigt placerar honom bakom Marcus Rashford, Jermain Defoe, Harry Kane och Jamie Vardy i hackordningen.

 

 

Southgate sade: "Vi har många spelare som spelar exceptionellt bra på det området av planen där Wayne spelar. Jag sade senast [i mars] att han hade lite för lite speltid - han har spelat en del matcher nu men vi har spelare som har gjort riktigt, riktigt bra ifrån sig för oss i Adam Lallana och Dele Alli. Jag kan inte säga det på något annat sätt. Andra spelare är i riktigt bra form och förtjänar att behålla sin plats."

 

 

När han fick frågan vad det betydde för Rooneys internationella framtid tillade Southgate: "Jag har visat genom att ta ut Jermain Defoe vid 34 års ålder att om spelare spelar bra och ögonblicket är rätt kommer vi att involvera dem i truppen. Man avskriver aldrig en spelare med Waynes kvalitet och jag är säker på att han nästa säsong kommer vara tillbaka och spela. Han har avslutat säsongen lite bättre och jag är säker på att han kommer ta med det nästa år."

 

 

Marcus Rashford med Europa League-pokalen. Fotograf: Ian MacNicol/Getty Images

 

 

 

Southgates beslut att inkludera Rashford har i princip tagit bort Manchester United-anfallaren från Englands spel i U21-EM 2017 i Polen, som börjar mot de regerande mästarna, Sverige, den 16 juni.

 

 

Englands trupp:

Jack Butland (Stoke), Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino, på lån från Man City), Tom Heaton (Burnley); Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Aaron Cresswell (West Ham), Ben Gibson (Middlesbrough), Phil Jones (Man Utd), Chris Smalling (Man Utd), John Stones (Man City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Tottenham); Dele Alli (Tottenham), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Man Utd), Jake Livermore (West Bromwich), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Man City); Jermain Defoe (Sunderland), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards