Direktlänk till inlägg 31 maj 2017

EUROPA LEAGUE-FINALEN: AJAX 0-2 MANCHESTER UNITED - SPELARBETYGEN

Av Mikael Holmkvist - 31 maj 2017 20:13

Paul Pogba och Chris Smalling glänste för Manchester United, medan Davinson Sánchez var en av få ljusglimtar i en Ajax-prestation som var en besvikelse

   

Paul Pogba firar med Uefa-cupen. Fotograf: Michael Dalder/Reuters

 

 

 

 

AV: Nick Ames, the Guardian, torsdag 25 maj, 2017:

 

 

 

AJAX

André Onana 6

Ett tidigt missförstånd med Veltman bådade illa men han hade ingen chans på något av målen och inte så många fler möjligheter att influera händelserna vidare.

 

 

Joël Veltman 6

Besvärlig kamp med Mchitarjan i den första halvleken men hade ingen riktig inverkan i offensiven och var knappt inblandad defensivt.

 

 

 

Matthijs de Ligt 7

17-åringen visade styrka och tuffhet bortom sin ålder på mittbackspositionen och han har helt klart en spännande framtid.

 

 

Davinson Sánchez 8

Oturlig med styrningen på Pogbas mål, vilket inte kan sänka den enormt imponerande insatsen. Fina sista sekunden tackling på Lingard.

 

 

Jaïro Riedewald 5

Slarvigt inkast gav United bollen vid deras första mål och trots att vänsterbacken var stabil därefter visade det sig kostsamt.

 

 

Lasse Schöne 5

Erfaren mittfältare som hade svårt att ge sitt lag något övertag på mitten där United dominerade fysiskt från starten.

 

 

Hakim Ziyech drar en frispark rakt in i Manchester United-muren. Fotograf: Georgi Licovski/EPA

 

 

Hakim Ziyech 6

En sådan kreativ kraft när han är som bäst, men förutom en fin boll till Younes efter pausen hölls han borta från de farliga områdena.

 

 

Davy Klaassen 6

Kaptenen försökte hota med löpningar bakom försvaret men hade ingen lycka och hade ingen stor inverkan då laget hade bollen.

 

 

Bertrand Traoré 6

Tvingade Romero till en räddning efter 15 minuter och var Ajax största hot i den första halvleken med en del starka löpningar, men inflytandet avtog.

 

 

Amin Younes 6

Visade upp sin skicklighet i att utmana motståndare med två lovande löpningar i första halvleken med sedan hände det inte mycket från hans håll.

 

 

Kasper Dolberg 5

Rörde knappt bollen men framspelningarna blockerades och han fick inte mycket hjälp. Utbytt precis efter det att timmen var spelad.

 

 

Avbytare

Neres 6 (för Dolberg, 62); Van de Beek 6 (för Schöne, 70); De Jong 6 (för Riedewald, 82)

 

 

Ej använda: Boer, Tete, Westermann, Kluivert

 

 

 

 

MANCHESTER UNITED

 

 

Sergio Romero 6

Höll ett skott i första halvleken från Traoré men behövde knappast anstränga sig utöver det, gjorde David de Geas frånvaro till ett icke-problem.

 

 

Antonio Valencia 7

Testade Onana med sin första löpning framåt och lurades sällan av Younes dribblingsskicklighet i den andra änden.

 

 

Chris Smalling 8

Rättfärdigade sin plats i startelvan genom att dominera mot Dolberg och han var lika överlägsen när han nickade ner bollen till Mchitarjans mål.

 

 

Daley Blind 7

Höll sitt gamla lag stången relativt enkelt, rensade undan allt som kom igenom runt boxen och var noga med att följa efter motståndare som gjorde löpningar på djupet.

 

 

Matteo Darmian 7

Stoppade en farlig Traoré-löpning innan halvtid och stod upp på ett bekvämt sätt under en kväll då försvaret knappast drogs isär.

 

 

Ander Herrera 7

Höll ett vakande öga på den farliga Ziyech och hans intelligens var integral på ett mittfält som tog kontrollen från första början.

 

 

Ander Herrera firar efter Uniteds seger. Fotograf: Julian Finney/Getty Images

 

 

 

Paul Pogba 8

Hade lite tur när han gjorde sitt mål men startade matchen bra och fortsatte så. Passade bollen skarpsinnigt och hjälpte United att vinna den fysiska kampen mot Ajax.

 

 

Marouane Fellaini 8

Gjorde exakt det jobb som krävdes, krympte mittfältsytorna och spelade fram Pogba till 1-0 målet. Kunde själv ha nätat med en nick.

 

 

Juan Mata 7

Stod för en hyfsad insats men hittade inte så många möjligheter att vara konstruktiv, jobbade flitigt defensivt när Ajax hade bollen.

 

 

Henrich Mchitarjan 7

Uthärdade en snarstucken första halvlek och varnades för en foul på Veltman, men det glömdes när han dök upp och nätade så skarpsinnigt.

 

 

Marcus Rashford 7

Var måltavlan för ett antal tidiga bollar framåt då United försökte dra isär Ajax. Sprang villigt men sällan in i målfarliga områden.

 

 

Avbytare

Lingard 7 (för Mchitarjan, 74); Martial 6 (för Rashford, 84); Rooney 6 (för Mata, 90).

 

 

Ej använda: De Gea, Jones, Carrick, Fosu-Mensah

 

 

Domare: Damir Skomina, Slovenien

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards