Direktlänk till inlägg 31 maj 2017

MANCHESTER UNITEDS PAUL POGBA VISADE VÄGEN I FINALVINSTEN I EUROPA LEAGUE MOT AJAX

Av Mikael Holmkvist - 31 maj 2017 20:18

Ajax 0

 

 

Man Utd 2

Paul Pogba 18

Henrikh Mkhitaryan 48

 

Pogba och Mourinho är nöjda med Manchester Uniteds säsong efter Europa League-vinsten - video.



 

 

AV: Daniel Taylor på the Friends Arena, the Guardian, torsdag 25 maj, 2017:



Det dök upp ett ögonblick vid slutsignalen då José Mourinho gick och letade efter någon. Den här matchen hade vuxit sig så stor och betydde så mycket för Manchester United att tre av hans skadade spelare - Zlatan Ibrahimovic, Luke Shaw och Eric Bailly - precis hade försökt sprinta till mittcirkeln på kryckor. Sedan fick Mourinho syn på sin son, med det blygsamma namnet José Jr, och plötsligt låg mannen och pojken och rullade runt på planen.



Det var euforiska scener och trots att det har varit några hemska dagar gick firandet på slutet en lång väg för att besvara frågan huruvida ett fotbollslag från Manchester kan anse att det här är ett lyckligt slut på säsongen. Man fick t.o.m se Mourinho kyssa en pokal han en gång ansåg vara under hans värdighet.



Det kompletterar uppsättningen, det var den enda pokalen de aldrig hade vunnit, och förändrar hur man kommer minnas deras säsong. Mourinho har vunnit 12 av hans 14 finaler som manager och två under en säsong är fler än vad några av Uniteds rivaler har klarat av under det senaste årtiondet. Han gav sig t.o.m på ett försök att hävda att det var ännu fler då han sade till sina spelare att inte glömma Community Shield och han instruerade dem att hålla upp tre fingrar då de väntade på att få lyfta sin senaste pokal.



Det betyder också att United kommer återvända till Champions League nästa säsong, men mer än kanske allt annat utgjorde det också en möjlighet att tillägna vinsten till deras stad. Manchester kommer inte läkas av de högljudda och passionerade läktarsångerna och ja, det skulle vara en tyst minut innan matchen istället för ännu en möjlighet att applådera och sjunga. Men på sitt eget lilla sätt fanns det ändå något djupt rörande, t.o.m upplyftande, gällande dessa läktarsånger, som sjöngs om och om igen, till stadens ära. "Manchester, Manchester, Manchester," sjöng de.



Bakgrunden till den här finalen hade varit extremt svår men, precis som Mourinho sade innan matchen, så hade United ett jobb att göra och de utförde det med alla de kvaliteter som vanligtvis associeras med ett av hans lag.



Det ska även sägas att det inte betyder den uppiggande fotbollen som Uniteds stora lag har spelat, vilket gjorde att Ajax-tränaren, Peter Bosz, fällde ett antal beklagande kommentarer om långbollstaktik och skillnaden gällande storlek och fysik. Men det känns som en debatt för en annan dag med tanke på allt som hände i Manchester i måndags. "Vi vill tillägna den till alla offren," sade Ander Herrera. "Managern sade till oss att allt vi kunde göra var att vinna det för dem."



Det kulminerade med att Wayne Rooney sprang in som sista minuten-inhoppare så han fanns på plats för att lyfta pokalen som blev deras tack vare mål av Paul Pogba och Henrich Mchitarjan. Om det här var Rooneys adjö var det ett fint sätt att gå på och ingen av spelarna som hoppade omkring på planen kommer bry sig om att Bosz kallade det en "tråkig match". Mourinho framförde sin egen poäng. "Det finns många poeter i fotbollen," sade han. "Men poeter - de vinner inte många titlar."



De enda negativa aspekterna var uppförandet hos Ajax-fansen som slet sönder sittplatser vid slutsignalen och Herreras försök att få en motståndare utvisad genom att låtsas att han fällts av en skallning. Förutom det kan United reflektera på en enormt tillfredsställande kväll och Mourinho kan knappast kritiseras för att han drog nytta av det faktum att han hade de större spelarna.



Uniteds andra mål var ett tydligt bevis på det. Marouane Fellaini, en sådan svår och besvärlig motståndare, kunde inte nå Juan Matas hörna men enbart hans närvaro ställde till det för Ajax försvararna. Chris Smalling var bakom honom och nickade in bollen i målområdet där Mchitarjan svarade för ett smart och improvisatoriskt avslut.



Ajax startelva hade en genomsnittlig ålder på 22 år och 282 dagar, inklusive sex spelare som var 21 år eller yngre och en 17-åring i mittförsvaret. Vad de inte hade var erfarenhet av stora matcher och deras tonårsanfallare, Kasper Dolberg, innan matchen identifierad som deras huvudsakliga fara offensivt, spelade bara lite mer än en timme innan han byttes ut. Det var precis som Bosz erkände: "De här unga grabbarna är inte vana att spela i finaler."



Förutom Marcus Rashford kan man inte säga samma sak om vinnarlaget och helt avgörande så hade United turen på deras sida också.



Pogbas skott i den 18:e minuten borde ha inneburit en lätt räddning för André Onana om bollen inte hade styrts på Davinson Sánchez, den närmaste försvararen. Onana var redan på väg åt vänster när styrningen förde bollen mot mitten av målet. Målvakten var strandad och Pogba kunde bokföras för sitt viktigaste och mest slumpartade mål sedan återkomsten till United förra sommaren.



Det konstiga var att Mourinho var så känslolös vid det tillfället och han såg knappast ut som en man som just sett sitt lag ta ledningen i en europeisk cupfinal. Matchen var fortfarande i ett tidigt skeende och då den första halvleken rullade vidare var det Ajax som spelade det mer kreativa och flytande spelet. Mchitarjans mål tajmades väl, tre minuter in i den andra halvleken, och när den var över hade managerns utstrålning ändrats totalt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards