Direktlänk till inlägg 31 maj 2017

MANCHESTER UNITED SÄKRA PÅ ATT SLUTFÖRA ANTOINE GRIEZMANN-AFFÄREN I SLUTET AV JUNI

Av Mikael Holmkvist - 31 maj 2017 20:21

Exklusivt: Klubben vill få in Atletico Madrid-forwarden tidigt och undvika en utdragen transfersaga, som Paul Pogba-affären som dominerade förra sommaren

   

Antoine Griezmanns ankomst till Old Trafford är planerad som den första av flera stora nyförvärv. Getty

 

 

 

 

AV: Miguel Delaney, chef-fotbollsskribent, the Independent, fredag 26 maj, 2017:

 

 

Efter att till sist ha tagit sig över linjen för Champions League och lyft två pokaler är den stora frågan för Manchester United huruvida något av detta faktiskt kan lyfta upp dem till nästa nivå som klubb igen - men en plan är redan i full gång för att bevisa exakt det.

 

 

Jose Mourinho och Old Trafford-hierarkin är nu säkra på att kvalificeringen kan säkra en affär för Atletico Madrids Antoine Griezmann i slutet av juni som allra senast, och de är därmed övertygade om att undvika den sortens offentliga saga som till så stor del dominerade sommaren 2016 i och med det utdragna köpet av Paul Pogba.

 

 

£85m (1,02 miljarder kr) köpet av Griezmann är planerat som det första av ett antal stora nyförvärv och affärens omfattning lär sätta tonen för framtiden. Att slutföra köpet snabbt skulle definitivt imponera och understryka att United helt enkelt blivit smartare som affärsoperatör, också.

 

 

United hade hoppats på det t.o.m innan 2-0 vinsten i Europa League-finalen mot Ajax i Stockholm i onsdags, men det faktum att de visste att Griezmann inte skulle komma utan Champions League-kvalificering adderade en extra nivå av spänningar till hela anrättningen. Nu när det till sist har säkrats är de väldigt säkra på att de kan gå vidare och få igenom en affär, detta efter att redan i januari ha kommit överens med forwardens representanter om principerna för vad som beskrivs som ett "enormt övertygande" ekonomiskt paket.

 

 

Det betydde inte att affären var klar då Griezmann själv fortfarande hade så mycket att fundera på, inte minst sin lojalitet till Atletico och särskilt managern Diego Simeone, då den spanska klubben försöker behålla honom till nästa säsongs invigning av deras helt nya arena. Det fanns en tidpunkt runt mars när Mourinho kände att det skulle bli så tufft att få den franska stjärnan till Old Trafford att de började titta på andra spelare, men Champions League-kvalificeringen är ett av elementen som har ändrat det, samt att Simeone troligtvis bara kommer stanna, som mest, i ytterligare två år i Atletico.

 

 

United vill nu få det gjort så effektivt och snyggt som möjligt och det var därför vissa Old Trafford-representanter höjde ögonbrynen när de såg Griezmann så offentligt kommentera det hela i fransk tv i måndags kväll. De kände att det hotade att ytterligare elda på ännu en uppblåst saga, vilket de vill undvika.

 

 

Det ändrar såklart ingenting gällande transfern och trots att United-källor står fast vid att det fortfarande finns mycket att förhandla om så har The Independent informerats av några av Griezmanns kommersiella partners, som Beats, att de nu förväntar sig att affären kommer bli av, därför har de börjat planera för de nya reklamkampanjerna.

 

 

United hoppas samtidigt att ett sådant köp skulle innebära en signal som innebär att andra affärer följer snabbt efter, i en trend som skulle följa mönstret för Mourinhos andra säsonger i Porto, Internazionale, Real Madrid och två gånger om i Chelsea. Portugisen har ett bevisat facit att skickligt kunna upptäcka bristerna i sina lag och veta exakt vilken sorts spelare som behöver köpas för att rätta till problemen.

 

 

Mourinho skulle även vilja addera Torino-anfallaren Belotti. (Getty)

 

 

Mourinho vill ha in Torinos Andrea Belotti och låta honom spela precis framför Griezmann, men det kan involvera att också betala en utköpsklausul på runt £85m (1,02 miljarder kr) om de inte kan komma överens om en affär med den italienska klubben, och chanserna för det ses som "50-50". Köpet av Burnleys Michael Keane ses som mer troligt, detta då den f.d United-mittbacken har sagt till vänner att det är hans troliga destination.

 

 

Griezmann, Belotti och Keane är de tre måltavlorna som hittills varit mest påtagliga medan resten av Uniteds planer fortfarande har ganska öppna ändar och utvecklas från dag till dag. Men Mourinho vill även ha en mittfältare som ska komplettera och hjälpa till att släppa fram Pogba. Det finns ett långlivat intresse för Paris Saint-Germains Blaise Matuidi och Monacos Tiemoue Bakayoko, men Chelsea förväntas komma att slutföra köpet av den sistnämnda.

 

 

Därefter hänger mycket på David de Geas framtid. Sättet på vilket Mourinho på senare har flyttat ner honom på bänken har bara eldat på situationen ytterligare, men United-källor säger att det på inget sätt är säkert att De Gea lämnar, särskilt då de har en sådan stark förhandlingsposition och han har hittills inte agiterat för någon flytt.

 

 

Real Madrid är väldigt sugna på målvakten, men det sägs att det har dykt upp lite frustration från deras sida, detta för att De Gea inte är lätt att influera eller pressa genom de spanska mästarnas mediekampanjer på samma sätt som tidigare stora nyförvärv varit. Om Real är så desperata att få honom kommer United insistera på att en stjärnspelare går åt andra hållet, för de behöver inte pengarna. Toni Kroos, Casemiro och Gareth Bale har redan nämnts.

 

 

Vad som än händer där är att den motiverade förväntan i United är att både den mentala effekten av silverpokaler och dessa nyförvärv kommer göra dem till ett mycket slagkraftig lag och höja dem en nivå, på exakt samma sätt som Mourinhos FC Porto gjorde 2003, som Chelsea gjorde 2014 och - kanske mest relevant och eftertryckligt - Internazionale 2009.

 

 

Funderingarna gör sig gällande huruvida Mourinho själv kan spela med en mer flytande taktik med tanke på att t.o.m i den enkla segern över ett ungt Ajax-lag så spelade de så defensivt som de har gjort i många stora matcher den här säsongen. Det är fortfarande en väldigt angelägen fråga gällande det här laget i sig självt men förväntningarna är på nytt att nyförvärven och silverpokalerna kommer visa sig vara nyckel-delar i en övergripande process som involverar detta, då spelarna även lär sig förstå managerns inställning på djupet.

 

 

Hursomhelst så var kvalificeringen till Champions League det avgörande första steget i den här processen, av så många anledningar. Det var nyckeln, en dörr har öppnats och det där första steget har tagits. United måste nu bara fortsätta gå uppåt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards