Alla inlägg den 22 april 2017

Av Mikael Holmkvist - 22 april 2017 00:34

Rojo och Zlatan Ibrahimovic kommer båda att få spendera en lång tid på sidlinjen efter att båda slet av korsbanden i Europa League-vinsten igår kväll mot Anderlecht

   

Marcos Rojo bärs av med en allvarlig knäskada. (Foto: Getty)

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Records hemsida, fredag 21 april, kl 22:50:

 

 

Manchester United kommer få klara sig utan både Marcos Rojo och Zlatan Ibrahimovic under resten av säsongen, detta då båda spelarna slet av sina korsband i torsdagens Europa League-vinst mot Anderlecht i kvartsfinalen.

 

 

Rojo, som har etablerat sig själv som förstavalsmittback i Jose Mourinhos lag, hoppades att han hade klarat sig undan en allvarlig skada efter att ha överbelastat senorna i sitt vänstra knä i en tackling i den första halvleken. Men ett antal medicinska undersökningar under fredagen diagnostiserade ett avslitet främre korsband.

 

 

Argentinaren är nu inbokad för att genomgå en omfattande operation. Enligt källor nära spelaren förväntas han inte kunna spela igen förrän i september.

 

 

Smärtsamt för Manchester Uniteds Marcos Rojo (Foto: PA).

 

 

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic kan komma att bli borta i upp till ett år (Foto: REUTERS).

 

 

Ibrahimovics skada - orsakad av hyperutsträckning av högerknäet då forwarden landade efter en luftduell - ska enligt uppgifter vara värre än Rojos. Uniteds bästa målskytt har slitit av både främre och bakre korsbanden och står inför en förväntad återhämtningsperiod på nio till 12 månader.

 

 

Det är extremt ovanligt för en professionell fotbollsklubb att förlora två spelare p.g.a avslitna korsband i samma match. Mourinhos personal tror att skadorna kan länkas till ett extremt tätt matchschema - United har spelat signifikativt fler matcher än någon annan Premier League-klubb och var två tredjedelar igenom en svit på nio matcher endast i den här månaden.

 

 

Medan Mourinho har jobbat på rekryteringen av en ny mittback som ska gå rakt in i startelvan till sommaren var Rojo fortfarande en viktig del av hans planer för nästa säsong. Dessa planer måste nu ritas om med 27-åringens rehabiliteringsperiod i tankarna.

 

 

Rojo och Eric Bailly har startat samtliga sex matcher sedan Uniteds två andra förstalagsmittbackar, Chris Smalling och Phil Jones, skadades under landslagsuppehållet förra månaden. Då United försöker säkra Champions League-kvalificering genom antingen en topp fyra placering i Premier League eller genom att vinna Europa League står Mourinho nu med endast en naturlig mittback tillgänglig.

 

 

Marcos Rojo får behandling efter att ha skadat sig mot Anderlecht (Foto: Getty).

 

 

"Vi har Daley Blind som har erfarenhet på den positionen," sade Mourinho efter 2-1 vinsten på övertid mot Anderlecht. "Och jag tycker det är dags för Jones och Smalling att vara modiga, att riskera lite, för för laget måste du göra allt. Det är så jag tänker.

 

 

"Man kan inte utföra mirakel, så mirakel förväntar jag mig inte, men du måste försöka göra allt för att accelerera processen. De har skador och inte ens med en galen mentalitet kommer de att spela på söndag. Det finns inga mirakel. Men med en speciell inställning kan du [göra det] tidigare än förväntat. Så istället för att komma i mitten av maj kan du komma i början av maj. Den sortens acceleration av processen."

 

 

Som en naturlig mittfältare är Blinds effektivitet som mittback begränsad av hans längd och relativa brist på snabbhet. Andra möjligheter för Mourinho inkluderar att använda Marouane Fellaini, Michael Carrick, Antonio Valencia eller Matteo Darmian i mittförsvaret.

 

 

Det har även pratats om att lyfta upp Axel Tuanzebe till förstalaget, men 19-åringen har ännu inte spelat en enda minut fotboll i Premier League och anses vara ett högriskabelt val.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards