Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

"JAG HAR INGET DÅLIGT ATT SÄGA OM HONOM": VICTOR LINDELÖF AVSLÖJAR ATT DET INTE FINNS NÅGON ILSKA MOT JOSE MOURINHO MEN HAN ÄLSKAR LIVET UNDER OLE GUNNAR SOLSKJAER

Av Mikael Holmkvist - 2 mars 2019 12:23

* Victor Lindelöf hjälpte sin mamma under hennes svåra dagar som ensamstående förälder

 

* När Jose Mourinho sa att han behövde nya försvarare började svensken jobba hårdare

 

* Under Ole Gunnar Solskjaers ledning står Lindelöf i centrum för Uniteds framryckning

   

Victor Lindelöfs tröja med nummer 2 på hintar om att han är ett av de första namnen i Ole Gunnar Solskjaers laguppställning.

 

 

 

 

AV: Ian Ladyman, Daily Mail, lördag 2 mars, 2019:

 

 

Så, det visar sig att Jose Mourinho kanske hade fel. Han ville ha en ny försvarare i Manchester United men det ser ut som att den han behövde redan fanns där.

 

 

Victor Lindelöf sitter på Uniteds träningsanläggning. Nummer 2 står tryckt på hans träningströja och det hintar om beständighet, ett av de första namnen som skrivs ner i Ole Gunnar Solskjaers laguppställning.

 

 

Han är 24 och trots försvararens kroppsbyggnad, han har fortfarande ett pojkaktigt ansikte, har han levt en mans liv så länge han kan minnas. Han hjälpte sin mamma under hennes svåra tid som ensamstående förälder i Sverige, innan han lämnade hemmet för Benfica, 17 år gammal.

 

 

Kanske borde vi därför inte bli överraskade när vi hör att då de sa att han inte var tillräckligt bra för United, så oroade sig inte Lindelöf. När Mourinho sa att han behövde nya försvarare, sa svensken till sig själv att jobba hårdare. När tv-experterna gav sig in i leken efter en bedrövlig förlust borta mot Brighton i augusti, visste han att han hade tagit sig igenom större utmaningar i sitt liv.

 

 

Nu, när United stormar framåt under Solskjaers ledning, står Lindelöf i centrum av det hela. Solskjaer har lett laget i 15 matcher sedan han ersatte Mourinho i december och försvararen har startat 13 av dem.

 

 

"När han kom ville jag bara visa honom mina färdigheter och kanske har jag gjort det," berättade Lindelöf för Sportsmail den här veckan. "Han har tagit ut mig och nu har jag rytm. Jag har väntat på det här.

 

 

"När du spelar dåligt och släpper in mål får försvararna kritik. Vissa personer gillar dig, andra gör det inte och det har aldrig varit något problem för mig. Jag vet att folk pratade om mig men jag lät det inte påverka mig.

 

 

"Ingen kritiserar mig mer än jag själv. Så folk kan prata och det är helt ok. Och det är kul att ändra folks åsikter."

 

 

Uniteds nästa match efter förlusten mot Brighton var hemma mot Tottenham. Lindelöf kom in från bänken i en 3-0 förlust och spelade ett hemåtpass rakt till en motståndare, allt detta gjorde att hans framtid såg väldigt blek ut.

 

 

Då, var det verkligen lätt att ignorera allt oljud, särskilt när hans manager klagade på bristen på defensiva alternativ?

 

 

"Kolla, jag kommer alltid vara tacksam mot Jose," sa Lindelöf. "Han köpte mig. Jag har inget dåligt att säga om honom. När han ville köpa andra försvarare var det ok. Jag gillar konkurrensen. Man blir inte bättre utan den.

 

 

"Jag har tur. Jag är mentalt stark och kan stänga allt sådant ute. Man vill att saker ska gå bra i en ny klubb men livet är inte så lätt. Så om du spelar dåligt måste du jobba mer."

 

 

Delvis p.g.a hans form i förra sommarens VM-turnering röstades Lindelöf fram till Sveriges bästa spelare 2018 och han är ödmjuk inför det. När han växte upp var han inte ens den bästa spelaren i hans grupp av vänner i den svenska staden Västerås. Det var Linus Sjöberg, en mittfältare som till sist fick provspela för United 15 år gammal.

 

 

Nu, nästan ett årtionde senare återhämtar sig Sjöberg - best man då Lindelöf gifte sig med Maja förra året - efter den senaste av ett antal karriärsförstörande skador och spelar i den svenska andradivisionen.

 

 

"Han var den bästa i Sverige," suckar Lindelöf med klar sorg i tonen. "Vi spelade tillsammans från det att vi var sex år gamla, men han opererade sitt knä tre gånger, sin fot två gånger och förra veckan blev han skadad igen. Jag har hjälpt till med en fysioterapeut.

 

 

"Det får mig att vakna varje dag och vara tacksam för möjligheten att få representera den här klubben. Jag kommer aldrig ta det för givet efter vad som hände Linus."

 

 

När Jose Mourinho sa att han behövde nya försvarare sa svensken till sig själv att jobba hårdare.

 

 

Då United stormar fram under Ole Gunnar Solskjaers ledning står Lindelöf i centrum av det hela.

 

 

 

I Sverige pratar de fortfarande, såklart, om en annan spelare och Zlatan Ibrahimovic fortsätter att prata tillbaka. Ibrahimovic var fortfarande kvar i United när Lindelöf anlände och nyligen erbjöd han några typiskt självsäkra åsikter om försvararen.

 

 

"Han hade en svår tid i United i början," sa Ibrahimovic. "Det är typiskt svenskt att anlända och vara vänlig mot alla. Jag sa till honom, 'Du är här för att överleva, inte för att vara vänlig. Så du måste prestera'. Han har spelat bra på sistone. Jag tror inte det är en fråga om färdigheter, det sitter i huvudet."

 

 

När han lyssnar på sin f.d lagkamrats ord ser Lindelöf lite förvånad ut. "Han pratade med mig men han sa inte exakt det där," säger han och ler. "Men han gillar att ge bra citat, eller hur? Ja, jag är svensk och en trevlig person. Det är inget fel med det. Jag gillar att behandla folk med respekt. Det är så jag uppfostrades.

 

 

"Ute på planen, ja, kanske hade jag kunnat vara lite mer mig själv i början. Men i början så är jag på det sättet, vid sidan av planen gillar jag att vara mer tyst och se vilken sorts människor jag är med och sedan göra bedömningar. Men Zlatan och jag kommer bra överens för vi kan båda ha åsikter. Det är bra."

 

 

Han föddes samma dag som VM-finalen 1994 spelades, det var ett fantastiskt år för svensk fotboll då landslaget slutade trea i Amerika. Historierna gör gällande att Lindelöfs pappa frågade om han kunde sätta på matchen på tv:n bara några sekunder efter att lilla Victor fötts.

 

 

Äktenskapet höll inte och relationerna som kom att betyda något för Victor var de med hans mamma Ulrica - som han har tatuerat in en bild av på högerarmen - och bröderna Sebasthian, Alexander och 15-åriga Sacharias.

 

 

Som barn drog Lindelöf omkring på gatorna med sin fotboll, han låtsades att han var Zinedine Zidane och sen, lite konstigt för en yngling med drömmar om att göra mål för Sverige, f.d United-målvakten Fabien Barthez.

 

 

Med drömmar om en VM-final kunde han även ha valt en karriär inom ishockeyn, men när han var 14 år gammal tog han beslutet och det blev fotbollen.

 

 

"Jag drömde om att bli en av toppspelarna och frågade mig själv om jag kunde nå nästa nivå," minns han. "I den åldern var jag bättre i ishockey så det var ett tufft beslut, men fotbollen låg mig närmast om hjärtat. Från den tidpunkten bestämde jag att jag skulle se till att det blev så."

 

 

Tidigare var Lindelöf en nummer 10 och hade bra frisparkar. Det har han fortfarande, åtminstone på träningarna. "Det är en lång kö till dem här i United," skrattar han. "Men jag tar de på träningarna och de går in! Kanske kommer jag få min chans.

 

 

"I mitt huvud är jag fortfarande en nummer 10. På träningarna tänker jag, 'Åh nej, mer försvarsspel', men det är mitt jobb nu och det är bra."

 

 

Benfica lockade när Lindelöf var en pojke och det var väldigt viktigt. Han vann två ligatitlar i Portugal och spelade i Champions League. Men det var tuffa och krävande år tidigt i hans liv.

 

 

De första sex månaderna spenderades i ett singelrum på Benficas träningsanläggning - en liten, obekväm säng med ett rött täcke och en betongbalkong med utsikt över fotbollsplanerna. Den första kvällen där pratade han med sin mamma och sa att han kanske bara skulle komma hem istället.

 

 

"Jag kunde inte kommunicera med spelarna och det var ensamt," minns han. "Men jag pratade med min storebror och han sa att det var det här jag hade jobbat för nästan hela mitt liv. Han sa till mig att saker och ting skulle bli annorlunda.

 

 

"Varje dag vaknade jag, åt frukost, tränade, åt lunch och sen gick jag tillbaka till mitt rum och tittade på repriserna av (det amerikanska dramat) Entourage och pratade med vänner och familjen. Jag ser tillbaka på det nu och inser att det hjälpte mig att hantera saker jag ställs inför.

 

 

"Det är viktigt för unga spelare att veta att bara för att du har skrivit på ett kontrakt med en stor klubb betyder det inte automatiskt att allting omedelbart kommer bli bra. Man måste vara förberedd på de tuffa bitarna och jag tycker att jag var det."

 

 

En egendomlighet i Lindelöfs karriär är han inte började spela regelbundet för Benfica förrän i januari 2016. Innan det spelade han mest för reserverna, vilket betyder att när United betalade £30m (367,3m kr) för honom 2017 hade han spelat förstalagsfotboll i mindre än 18 månader.

 

 

Så det är inte överraskande att hans första tid på Old Trafford var blandad. I Sverige är han känd för sitt självförtroende. I en konversation är han inte fräck utan säker. Media i hemlandet kallar honom Iceman, medan en kommentator observerade att han "varit 30 hela sitt liv".

 

 

"Jag har alltid litat på mig själv och trott på mina drömmar," säger Lindelöf. "Jag hade aldrig någon plan B. Plan A var att bli en fotbollsspelare och jag arbetade väldigt hårt för det.

 

 

"Jag uppfostrades av en ensamstående mamma, så jag var tvungen att ta mycket ansvar. Kanske hjälpte det. Vår mamma gav oss mycket kärlek också och jag tror att det är därför jag är säker på mig själv.

 

 

"Jag skrev på här för mycket pengar, så folk vill att du ska prestera direkt. De ser inte de andra sakerna. Det är så det är i spelet men jag vet vem jag är och jag är bekväm med det och med mina färdigheter. Jag arbetade hårt för att komma hit och det här är bara början."

 

 

Om Lindelöf alltid varit trygg i sitt eget skinn kan man inte säga samma sak om det här United-laget. Innan Solskjaer kom såg de rädda ut och det verkade som att de inte kunde se bra lag i ögonen. Det har ändrats.

 

 

"Ja, jag förstår vad du menar, hur det kanske såg ut förut," säger han och nickar. "När lag kommer till Old Trafford måste vi dominera. Vi är Manchester United och ingen är större än oss. Vi måste ha den mentaliteten.

 

 

"Vi har vunnit många matcher nu mot stora lag och vi är på en bra väg. Vi måste stanna kvar på den."

 

 

Så till den självklara frågan. Med tanke på den sanslösa förvandlingen av Uniteds säsong, vad har Solskjaer - en nybörjarmanager när vi pratar om storklubbar - gjort och hur har han gjort det?

 

 

"Det är svårt att svara på," säger Lindelöf. "Han kom in med sin energi. Att lyssna på hans tankar om fotboll är en inspiration.

 

 

"Direkt från början kom han in med ett leende. Han förklarade vad det betyder att spela här, det var det första han sa. Jag kan inte hitta det perfekta ordet på engelska men han förde in en närvaro. Ole har bara fått oss att tänka och fått oss att lita på våra färdigheter igen."

 

 

För Lindelöf fanns det aldrig någon tvekan på sig själv. The Iceman skulle alltid komma att visa sin skicklighet, även om det tog ett tag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards