Direktlänk till inlägg 9 mars 2019

SÅ SKA DET SE UT, FRED! OLES BEKYMMERSLÖSA OUTSIDERS LÄMNAR KVAR PSG I DAMMET

Av Mikael Holmkvist - 9 mars 2019 20:33

Manchester United fick allt att hända under en kväll där Solskjaer hela tiden hade insisterat på att det inte var "omöjligt uppdrag"

   

Fred har haft en dålig första säsong med Manchester United men spelade en viktig roll i deras vinst mot PSG. Fotograf: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

 

 

 

 

AV: Barney Ronay på Parc des Princes för the Guardians sportblogg, torsdag 7 mars, 2019:

 

 

Oavsett vilken substans Marcus Rashfords temperament, vilja, ryggrad och andra vitala delar är gjorda av skulle Manchester Uniteds officiella industribetongspartner må bra av att försöka kopiera dess exakta, obrytbara formel.

 

 

Med 90 minuter spelade och med Manchester United i en 2-1 ledning och en VAR-assisterad straff ifrån att eliminera hemmalaget samlades Paris Saint-Germain-spelarna runt domaren, stampade runt straffpunkten, fällde kommentarer till Rashford och gjorde allt i deras makt för att skapa lite turbulens. Rashford tittade bara ner och väntade, med bollen i handen.

 

 

Bakom honom pågick ett briljant litet ögonblick av sidodrama. Med domarens rygg vänd emot sig gick Leandro Paredes in i boxen och pekade och skrek, skapade ytterligare en avledning. Innan han nådde fram till Rashford kom en kort och bred figur iklädd Uniteds räksalladsfärgade bortatröja fram och lade sig i, knuffade Paredes i bröstet och fick bort honom.

 

 

Så ska det se ut, Fred! Fred den utstötta, för mesig för the Premier League, flyttade en biffig argentinare ut ur straffområdet för att ge sin kompis utrymme att andas lite i allt det där oljudet.

 

 

United hade redan gjort något extraordinärt. Det var inte bara det att de besegrades med 2-0 i det första mötet på Old Trafford. De hade strimlats sönder av farten och rörelsen hos Kylian Mbappé, en färdig världsklasspelare som här presenterades med den mest oerfarna motståndaren på hemmaplan.

 

 

Och så vidare till den är avslutningen. Hur kom vi dit? Det var passande att United leddes till det ögonblicket av deras egen frontduo. Romelu Lukaku var en uppiggande närvaro bredvid Rashford. Han gjorde två mål, vann nickdueller, pressade sönder Thiago Silva och drog United genom de mörka tiderna då de såg ut att hålla på att drunkna i den marinblåa flodvågen.

 

 

Romelu Lukaku stormar förbi Thiago Silva innan han rundar Gianluigi Buffon och öppnar målskyttet för Manchester United. Fotograf: Julien de Rosa/EPA.

 

 

 

Hans första mål kom efter två minuter. Thilo Kehrer spelade en korkad passning inne på egen planhalva, Lukaku rev sig loss, tog bollen runt Gianluigi Buffon med en hård bollberöring och glidtacklade sedan in avslutningen från en tajt vinkel. Det såg ut som ett Sunday League-mål men ett fantastiskt Sunday League-mål utfört av en fotbollsspelare på elitnivån.

 

 

Från United-sektionen hördes ett konstigt ljud, något som mer lät som ett skratt än ett fullskaligt jubel. Och trots all uppspelthet så var det här den dominerande noten i den här vinsten: inte hård inställning och eld utan skratt och ren glädje.

 

 

Men det hade varit den sortens dag hela dagen. Sportsidorna i Le Figaro toppade med rubriken "PSG-Manchester: cette fois, pas de blague", den här gången inget skämt - en referens till PSG:s svårigheter i returmatcherna i de här vårmötena.

 

 

För United var det omöjligt uppdrag men Solskjaer log när han fällde sina kommentarer innan matchen. Och i praktiken fanns det hela tiden en sorts lätthet kring dagen och runt matchen som ibland kändes som något av ett skämt. Det här har varit Solskjaers triumf i United. Fotbollen har känts som något bekymmerslöst, fullt av äventyr, en plats varifrån man kan skjuta fart mot månen.

 

 

I barerna runt arenan innan avspark satt parisarna under deras porträtt av Edi och Ney och Kylian, en ikonografi över en nations och en stats idrottsliga ambitioner, medan de röda tröjorna sjöng "Na-na-na-nana-na-na-na, Victor Lindelöf", till melodin från Baby Give it Up. United som outsiders, där på en dagstur: vilken förändring mot den glädjelösa förlusten mot Sevilla vid den här tiden förra året.

 

 

Det fungerade på planen också. United XI:an var i princip vad som återstod efter skador och avstängning. De startade med en klassisk 4-4-2. Juan Bernat kvitterade nästan omedelbart. Och under en fjärdedel av matchen hamrades United vid 1-1, slets isär vid 1-1, vattnades ur vid 1-1. PSG slog 310 passningar rätt mot Uniteds 49 under den tiden. Det tog 21 minuter för Ashley Young innan han hade fått röra bollen första gången.

 

 

Från någonstans tog de på nytt ledningen innan pausen. Det var en gåva från Buffon, som fumlade med Rashfords låga skott för att sen få se Lukaku slå in returen förbi honom. Uniteds sektion exploderade med samma sorts muntra delirium, samtidigt som Thomas Tuchel på den närmsta sidlinjen sprang till sin avbytarbänk och bjöd på en förvriden gest över sin anorak, som en man som fått en kula i magen i en John Wayne westernfilm.

 

 

Sen snabbspolar vi fram till det där sanslösa slutet, ett ögonblick där regnet såg ut att gå tillbaka upp i himlen, månen snurrade runt läktaren, hemmafansen ylade och Rashford stod stilla innan han lade upp bollen.

 

 

Straffen gavs för hands, ett domslut som kändes förenligt med andra straffar som getts den här säsongen, men som några kommer tycka var hård. Det fanns ingenting att säga om straffutförandet, en underbar straff hårt slagen med arg precision förbi Buffon.

 

 

Solskjaer, mästaren på tystlåten påträngande positivitet, hade skapat scenen för det här. Det är en signifikativ prestation oavsett vad som händer efter detta, en resa till kvartsfinalen säkrad under en kväll då fotbollen kändes som något fullt av ljud och vansinne men ändå fortfarande lätt och rolig; och där det såg ut som att vara lika lätt att fånga ögonblicket som det var att låta det gå.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards