Direktlänk till inlägg 9 mars 2019

"SKRATTRETANDE I VÄRLDENS ÖGON" - FRANSKA PRESSEN REAGERAR PÅ PSG-FÖRLUSTEN

Av Mikael Holmkvist - 9 mars 2019 20:40

Media i Frankrike trodde inte att PSG kunde sjunka lägre i Europa - men då kom förlusten mot Manchester United. "Oförlåtligt" var Le Parisiens dom

   

L'Équipes rubrik deklarerar att förlusten var "ännu värre" än det ökända uttåget mot Barcelona 2017, samtidigt som 20 Minutes också hade PSG på sin framsida.

 

 

 

 

AV: Adam White, the Guardian, torsdag 7 mars, 2019:

 

 

Paris Saint-Germain har ofta misslyckats i Europa det senaste årtiondet, men sällan så dramatiskt och aldrig så oväntat. Medan Barcelonas remontada på Camp Nou för två år sedan saknar motstycke, de vände en 4-0 förlust i den första matchen i Paris och vann med 6-1 i den andra, så fanns det ändå en känsla av att Messi och co var kapabla att kriga sig tillbaka.

 

 

Så var inte fallet här. Aldrig tidigare hade en 2-0 förlust på hemmaplan vänts till vinst i Champions League, och med tanke på PSG:s mästerliga bortauppvisning för tre veckor sedan adderat med att Manchester United saknade Paul Pogba, Ander Herrera, Nemanja Matic, Juan Mata, Alexis Sanchez, Jesse Lingard och Anthony Martial, så skulle ju den här matchen vara över. Men i det hårda Paris-regnet slogs ett nytt rekord.

 

 

Den inflytelserika franska dagstidningen för sport L'Équipe var typiskt svidande i deras dom. Tjugofyra timmar efter att de belönat Real Madrids huvudsakliga plågoande Dusan Tadic med blott den 10:e 10:an i spelarbetyg i deras historia, fick både Thilo Kehrer, vars lösa bakåtpassning ledde till Uniteds tidiga ledningsmål, och Gianluigi Buffon, som tappade Marcus Rashfords skott så att Romelu Lukaku kunde göra sitt andra för kvällen, endast 2/10. Kehrer, väldigt nervös under hela matchen, genomled en "mardröm", ett ord som fläktes ut över deras hemsida i onsdags kväll, medan Buffons tabbe i målet stämplades som "oförsvarligt" och hans insats var "pinsam".

 

 

Mental svaghet har gäckat PSG under den här ägaren, Qatar Sports Investments (QSI), men nu verkar det vara endemiskt. De överväldigades av Barcelona 2017, var naiva mot Real Madrid förra året och producerade en blyg och andefattig prestation i förlusten mot Manchester City 2016. Men på något sätt utgjorde det här ett nytt lågvattenmärke. Femtiosex procent av mer än 26,000 L'Équipe-läsare på deras hemsida röstade för att förlusten mot United var den största besvikelsen av de alla medan tidningens stjärnkolumnist, Vincent Duluc, kallade PSG "skrattretande i världens ögon" och "en specialist på misslyckanden".

 

 

Det här var ett lag som man trodde hade byggts om av deras tränare, Thomas Tuchel. Tysken har infört mod, harmoni och taktisk mångsidighet sedan han ersatte Unai Emery förra året, och vinsterna mot Liverpool och i Manchester var smarta och krävande. Men en bedrövad Thiago Silva, som sa att det var "svårt att prata" om deras eliminering, erkände att spelarna inte följde tränarens instruktioner och att de var "stressade ända till slutet". En arg Marquinhos var mindre diplomatisk: "Som de säger i Brasilien, nu måste vi äta vår egen skit."

 

 

Det var fler som var kritiska i deras omdömen. Le Parisien sa att PSG:s förlust var "oförlåtlig" och "fruktansvärd" samtidigt som de också gav Kehrer 2/10 i betyg; fanssidan Culture PSG sa att laget var "fördömt"; Ouest-France pratade om en "ny remontada"; och RMC kallade resultatet en "jordbävning".

 

 

Den Marseille-baserade tidningen La Provence, som sällan fått möjlighet att driva med Paris-klubben på sistone, twittrade en bild på Didier Deschamps då han lyfter Europacupen 1993 när OM blev det enda franska laget som vunnit Champions League, med bildtexten "för alltid först".

 

 

Efter Barcelona-förlusten, ett nederlag som ifrågasatte hela PSG-projektet, fanns det en känsla av de inte kunde sjunka lägre. L'Équipes framsida i torsdags påstod något annat. "Ännu värre," stod det. PSG hade "rasat ihop", "dystert eliminerats" i en "kataklysm" sa tidningen, som förtvivlat på deras sjätte av de åtta sidorna de ägnade åt matchen, på samma sätt som Tuchel, Neymar och QSI, frågade: "Vad gör vi nu?"

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards