Direktlänk till inlägg 9 mars 2019

MANCHESTER UNITED GOLVADE PSG DÅ MARCUS RASHFORDS SENA STRAFF KRÖNTE COMEBACKEN

Av Mikael Holmkvist - 9 mars 2019 20:50

PSG 1

Juan Bernat 12

 

 

MAN UTD 3

Romelu Lukaku 2

Romelu Lukaku 30

Marcus Rashford 90 +3:13 straff

 

 

Totalt 3-3 (Man Utd vidare på fler bortamål)

   

Marcus Rashford leder firandet efter att hans straff på övertid skickat United vidare tack vare fler gjorda bortamål. Fotograf: Julian Finney/Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor på Parc des Princes för the Guardian, torsdag 7 mars, 2019:

 

 

Så, vart hamnar det här på listan över spektakulära europeiska kvällar för Manchester United? Väldigt högt, antagligen, om man utgår från de euforiska scenerna efter Marcus Rashfords avgörande straff, långt in på övertiden, och segerspringet vid slutsignalen när varenda spelare, efterföljda av en hel liten armé av tränarpersonal, sprintade ner mot bortasupportrarna för att fira.

 

 

Om Ole Gunnar Solskjær inte redan har säkrat jobbet på heltidsbasis så måste ju annonseringen komma ganska snart. Han berättade för oss att det inte fanns, i den här extraordinära fotbollsklubbens värld, att man tror att ett tvåmålsunderläge betyder att det är kört. Han pratade om hur viktigt det var att göra första målet och hur, under lyckligare tider, United hade en otrolig förmåga att blanda framgångar med ögonblick av nervslitande drama. Och alla som inte trodde honom såg efter det här bara ännu dummare ut.

 

 

Det visade sig att Solskjærs självförtroende inte var felplacerat när man tittar på hur hans lag tog sig vidare till kvartsfinalen, detta genom att svara för en nästan osannolik comeback och det var en intentionsuppvisning från den här en gång i tiden så mäktiga klubben efter allt de har fått genomlida sedan Sir Alex Fergusons pensionerade sig. De vill fortfarande förtjäna att bli tagna på allvar på elitnivån.

 

 

Ole Gunnar Solskjær berömmer den "orädda" Marcus Rashford - video

 

 

Till sist och syvende är det bara en liten detalj att PSG, över de båda matcherna, har sett mer kompetenta ut under långa perioder. Inget lag i Europacupens historia har gått vidare efter att ha förlorat med 2-0 hemma i det första mötet och United gjorde det, vilket vi inte ska glömma, efter att ha anlänt i den franska huvudstaden utan 10 spelare. Mason Greenwood, som gjorde sin debut, och Tahith Chong, en annan akademiprodukt, var båda på planen när Rashford satte den avgörande straffen. Det var en extraordinär avslutning på matchen och mitt i allt jubel och det kaosartade firandet fanns det en sång från bortasektionen som hördes lite tydligare än allt annat. "United are back," sjöng de, gång efter annan.

 

 

Ur det perspektivet var det en gammaldags, nästan nostalgisk, vinst, som något från tiden då Ferguson brukade skryta om att inget annat fotbollslag på planeten gjorde så många sena vinstmål. Ur ett annat perspektiv var det en väldigt modern händelse som kulminerade i att den slovenska domaren, Damir Skomina, larmades om en möjlig hands på Presnel Kimpembe inne i straffområdet. Videoreprisen gick till Uniteds fördel och Rashford höll helt briljant sina nerver i styr när han ställdes inför utmaningen att försöka få bollen förbi Gianluigi Buffon från 11 meter.

 

 

För PSG innebar det förödelse. Ligue 1-mästarna kommer anklagas för feghet, för att ha fegat ur och alla de vanliga förolämpningarna. Men det skulle inte vara riktigt rättvist, inte under en kväll när de vid ett tillfälle hade 87% av bollinnehavet. PSG hade lätt tillräckligt med chanser för att ha kunnat bespara sig själva det som hände i den 94:e minuten. De träffade stolpen, de avlossade skott mot David de Gea och de fick ett mål bortdömt, samt att de själva ropade på en straff.

 

 

Det skapades ett otroligt drama i den sortens atmosfär som gjorde det lätt att förstå varför Parc des Princes lokalt beskrivs som caisse de résonance. United lyckades aldrig tysta "ljudlådan". Men de producerade en Europacuphistoria utan motstycke med ett ihoplappat mittfält bestående av Fred, Scott McTominay, Andreas Pereira och Ashley Young. Eric Bailly skadade sig i den första halvleken och i tillägg till Chong och Greenwood hade bortalaget även Angel Gomes och James Garner på bänken. När var den senaste gången, om det någonsin har hänt, United gick in till en så viktig kväll med avbytarnas tröjnummers totalsiffra på 240?

 

 

David de Gea tröstar Kylian Mbappé efter slutsignalen. Fotograf: Geoffroy van der Hasselt/AFP/Getty Images

 

 

Men Solskjaer hade redan framfört poängen att kvällens utseende kunde förändras dramatiskt om hans lag gjorde första målet. Romelu Lukakus första mål kom efter en minut och 51 sekunder. Hans andra kom precis innan halvtimmen var spelad och båda gångerna kom de efter ett misstag av en av PSG:s spelare. Thilo Kehrers felpassning ledde till det första. Av alla spelarna på planen så var det sedan Buffon som gjorde misstaget vid nästa mål, detta då han tappade ut Rashfords långskott och det här var ögonblick som stärkte Uniteds tro på att PSG kanske var sårbara, trots allt.

 

 

Men under en tid såg det ut som att Solskjaer misstagit sig. Vid 1-0 var responsen från Thomas Tuchels spelare snabbt och imponerande. De kvitterade i den 11:e minuten och efter det var den första halvlekens paradox att det fanns delar i den när United fann det otroligt svårt att hantera snabbheten och rörligheten hos Kylian Mbappé, Ángel Di María och Dani Alves. Helt sanslöst så dröjde det till den 22:a minuten innan Young hade sin första bollberöring - och det var en tackling. Juan Bernat, PSG:s offensiva vänsterback, satte kvitteringen på Mbappés pass genom målområdet och vid den delen av matchen såg det ut som att Solskjaers spelare kanske skulle kapitulera.

 

 

Men de hade såklart egna bevis på att de kunda såra PSG också. Lukakus första mål var en klassisk uppvisning i centerforwardsspel, detta då han sprang fram på Kehrers misstag, höll undan Kimpembe och sedan tog bollen runt Buffon och glidtacklade in sin avslutning från en svår vinkel. Det andra målet handlade också om förutseende. Buffons målvaktsspel var dåligt då han försökte greppa ett skott från Rashford som rörde sig dramatiskt i luften, och Lukaku var redo och slog in den tappade bollen i mål från nära håll.

 

 

Om inget annat så betydde det målet att matchen inte kunde gå till förlängning. Ett av lagen skulle komma att vinna under ordinarie tid och kvällen var fortfarande full av möjligheter för båda lagen. Matchen var briljant balanserad och för United handlade det stundtals om ryggen-mot-väggen-operationer. Sedan gjorde, till sist, domaren det nu så välkända rektangeltecknet. "VAR," skanderade bortasektionen, utan någon riktig uppfattning om vad som hade hänt. Rashford överlistade Buffon och United är, precis som sången säger, verkligen tillbaka. Football, bloody hell - Solskjaer-versionen.

 

   

 

 

 

Matchstatistik

Bollinnehav

PSG 69% - Man Utd 31%

 

 

Försök mot mål

Utanför mål: PSG 4 - Man Utd 0

På mål: PSG 6 - Man Utd 4

 

 

Hörnor

PSG 4

Man Utd 0

 

 

Foular

PSG 8

Man Utd 14

 

 

Laguppställningar:

 

 

PSG                                   

1 Buffon

4 Kehrer

2 Thiago Silva

3 Kimpembe

14 Bernat

6 Verratti

5 Marquinhos (gult kort)

13 Dani Alves

23 Draxler

11 Di Maria (gult kort)

7 Mbappe-Lottin

 

 

Avbytare:

16 Areola

8 Paredes (in 70') (gult kort)

9 Cavani (in 90')

12 Meunier (in 70')

17 Choupo-Moting

20 Kurzawa

31 Dagba

 

 

Man Utd

1 de Gea

3 Bailly

12 Smalling

2 Lindelöf

18 Young

15 Andreas Pereira

17 Fred

39 McTominay

23 Shaw (gult kort)

9 Lukaku

10 Rashford

 

 

Avbytare:

22 Romero

16 Rojo

20 Dalot (in 35')

37 Garner

44 Chong (in 80')

47 Gomes

54 Greenwood (in 87')

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards