Direktlänk till inlägg 21 juli 2019

DAVID DE GEA ÖVERENS MED MANCHESTER UNITED OM ETT SEXÅRSKONTRAKT VÄRT £117M (1,37 MILJARDER KR), VILKET GÖR HONOM TILL VÄRLDENS BÄST BETALDE MÅLVAKT

Av Mikael Holmkvist - 21 juli 2019 02:36

   

David De Gea har funderat länge och väl på sin framtid och har nu fattat ett beslut. BILD: GETTY IMAGES

 

 

 

 

AV: James Ducker, fotbollskorrespondent i norra England, nu i Singapore, Sunday Telegraph, söndag 21 juli, 2019:




David De Gea kommer bli världens bäst betalde målvakt efter att ha kommit överens med Manchester United om ett sexårskontrakt värt runt £117 miljoner (1,37 miljarder kr).



Men Romelu Lukaku är fortfarande inställd på att lämna United och hoppas att Inter Milan kommer tillbaka med ett högre bud efter att deras öppningsbud på £54 miljoner (633,4m kr) avböjdes.



De Gea - som gjorde sitt första framträdande den här försäsongen i Uniteds 1-0 vinst mot Inter Milan i Singapore igår - kommer skriva under det nya avtalet, som sägs vara värt runt £375,000 (4,39m kr) i veckan, så fort han återvänder till Manchester efter turnén.



Samtidigt som United-managern, Ole Gunnar Solskjaer, kommer bli lättad gällande klarheten i De Geas framtid är Lukakus fortfarande omgiven av frågetecken.



Tonårsanfallaren Mason Greenwood utnyttjade på nytt Lukakus fortsatta frånvaro fullt ut genom att göra matchens enda mål mot Inter i the International Champions Cup på Singapores Nationalstadion, tre dagar efter att han gjort sitt första seniormål i 4-0 vinsten mot Leeds United i Perth.



Solskjaer har uteslutit allt prat om att Greenwood ska lånas ut då 17-åringen nu ytterligare stärkte sina chanser att få starta i Uniteds Premier League-premiär mot Chelsea den 11 augusti.



Solskjaer pratade för första gången igår om att United kan spela på "ett annat sätt" utan Lukaku men managern riskerar att bli sittande med den belgiska anfallaren om inte Inter hittar ett sätt närma sig Uniteds prislapp på £75m (879,7m kr). Den italienska klubben måste göra sig av med Mauro Icardi, som har attraherat Juventus intresse, för att få in pengarna de behöver.

 


"Om du är en spelare och inte kan träna på en vecka - och han har missat tre matcher nu - tror jag att han kommer vara bekymrad," sade Solskjaer. "Han jobbar för att komma tillbaka ut på planen och låt oss se hur länge det tar. Det är hans vrist.



"Jag tycker vi har gjort väldigt bra ifrån oss utan Romelu men vi vet alla att han är en av topp, toppanfallarna i världen. Vi har kanske spelat på ett annat sätt med Anthony [Martial], Marcus [Rashford], Mason, så man anpassar sig efter spelarna som är tillgängliga."



Antonio Conte, Inter-tränaren, hoppas fortfarande att en affär kan bli av. "Jag gillar honom för jag ser honom som en spelare som skulle förbättra vårt lag men på ena sidan är det mitt hopp, min vilja, på min andra sida får vi se vad vi kommer fram till med klubben," sade Conte.



De Gea ska ha tänkt länge och väl gällande sin framtid den här sommaren efter den dystra förra säsongen, när United slutade sexa i Premier League, 32 poäng efter mästarna Manchester City.



Uniteds vilja att göra honom till klubbens bäst betalde spelare efter Alexis Sanchez och stödet han fick av Solskjaer och tränarna under förra säsongens sista månader, när hans form störtdök, hade en signifikativ bäring på hans beslut.


 

Lukaku har nu missat tre matcher på Uniteds turné. BILD: REX FEATURES

 

 


De Gea, 28, sägs ha varit väldigt låg humörmässigt i slutet av den förra säsongen och behövde ett lyft, men han gillar att jobba med målvaktstränaren Emilio Alvarez, och tror att United kan ta sig tillbaka och kämpa om de tyngsta pokalerna igen.



United ville inte att Englands U21-målvakt, Dean Henderson, skulle återvända till Sheffield United på lån förrän De Geas framtid var fixad. Men ett möte mellan Hendersons agent, Sean McDaid, och Uniteds chef för företagsutveckling, Matt Judge, i London i måndags gick bra och ett nytt låneavtal med Sheffield United bör snart vara slutfört. Henderson har attraherat en del intresse från Bayern München men United ser honom som en potentiell nummer 1 i framtiden.



Solskjaer sade att situationen med Greenwood påminner honom om den som Sir Alex Ferguson ställdes inför med Ryan Giggs för nästan 30 år sedan då han insisterade på att ynglingens utveckling kommer vårdas försiktigt.



"Mason har aldrig funnits i mina tankar när det gäller att skicka ut spelare på lån, han är en spelare som vi måste behålla hos oss, låta honom spela när vi känner att det är bra för honom och för tillfället flyger han," sade Solskjaer. "Han påminner mig lite om Giggs-berättelsen, man kan inte skicka ut honom på lån och för mig är han redo att vara med i den här truppen."



Ashley Young buades ut av United-fans på Nationalstadion och Solskjaer sade att han ska prata med sin kapten. "Jag har inte pratat med honom men jag kommer ta ett snack med honom, ja," sade Solskjaer.



"Jag tycker att Ashley är ett fullblodsproffs, han ger alltid absolut allt och hans leverans idag slutade med ett mål, vi vill att våra fans ska stötta våra spelare och Ash har varit en väldigt lojal tjänare till den här klubben i många år och han kommer fortsätta prestera när han spelar."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards