Direktlänk till inlägg 12 januari 2021

LUGNA OCH FINA NU OCH EN TITT PÅ DEN HELT IDIOTISKA AVSTÄNGNINGEN PÅ CAVANI

Av Mikael Holmkvist - 12 januari 2021 18:55

TA DET LILLA LUGNA, DET ÄR KUL, MEN DET BETYDER INTE ATT VI ÄR TILLBAKA...

Fråga mig inte hur, men på något sätt har vi alltså klättrat till plats nummer två i Premier League. Det handlar inte om att vi har gjort det i augusti eller september heller, utan det här är efter det "traditionellt tuffa jul- och nyårsprogrammet i England". Lagen har avverkat 15-17 matcher, så det är ändå en bit in på säsongen. Att sedan de från andra änden av väg A580 förra måndagen (4/1) förlorade mot Southampton innebär att tabelltoppen ser ut enligt följande inför kvällens bortamatch mot Burnley:

   

 

 


Man behöver inte vara Arkimedes för att räkna ut att oavgjort eller vinst för de Röda ikväll tar oss till förstaplatsen, en eller tre poäng före Kompostkäftens gäng. Jag vet att det kommer bli tufft, Burnley borta är sällan en match man bara åker till, bockar av och inkasserar poäng. Dessutom har jag varit med tillräckligt länge för att känna till vår förmåga att drabbas av stora skitsjukan i matcher där vi har chansen att ta stora kliv framåt. Det finns inte längre den där rena viljan från Keane, som på egen hand kunde dra oss över mållinjen när det behövdes. Vinnarmentaliteten som präglade tidigare årgångar finns inte heller där. Samma sak gäller den höga kvaliteten och förmågan att plocka fram den när den behövs som mest. Jag skulle inte ens bli förvånad om vi förlorar ikväll. Det är inte bara en gång det har pratats om att nu, nu är United tillbaka. Det är vi inte. Däremot kan vi möjligtvis vara på rätt väg, men jag tänker inte säga det förrän vi på allvar utmanar om de stora titlarna och faktiskt vinner något.



Visst, jag är en cyniker och allt det där, men självklart kan jag också erkänna att jag tycker det här vi ser från United nu är ganska kul. Om någon i september hade sagt till mig att vi skulle ha chansen att åka till de lättkränktas borg i mitten av januari som ligaledare, en/tre poäng före dem, då hade jag skrattat och börjat undersöka vad hen hade i sitt glas.



Vi är som sagt var inte tillbaka, inte på länga vägar när man tänker på standarden som tidigare United-lag satt. Möjligtvis är vi på rätt väg, och det märks även på våra motståndare. Det är obetalbart att helt plötsligt, utan att ämnet tagits upp, höra Komposten börja svamla om våra straffar efter att hans gäng kammat noll mot Southampton. Tänk om de spelar ut oss på söndag men vi håller 0-0, så får vi en straff på övertid som Bruno dansar in och ger oss tre poäng, tror ni Jürgen klarar av det? Inte jag heller och det skulle vara underhållning på den allra högsta nivån.



Men låt oss vara tråkiga och klyschiga nu, en match i taget! Allt fokus på en bra insats och ett bra resultat på Turf Moor ikväll, come on United!




* * * * *



Tack och lov så är managern inne på precis samma linje och låter sig inte svepas med i det urlöjliga snacket om att vi nu har siktet inställt på ligatiteln o s v.



Ole inför Burnley-matchen:


 

"Vi har inte ens kommit halvvägs genom säsongen än. Ingen kommer minnas hur ligatabellen såg ut den 12:e januari 2021."

 

 

 

DEN SJUKA AVSTÄNGNINGEN PÅ CAVANI

Man blir inte förvånad av någonting längre, i dessa tider känns inte ens den här freakshowen helt otänkbar

   

 

 


Att man kämpar mot rasism anser jag vara en självklarhet. Vad som idag ses som rasism får man nog säga har ändrats ganska radikalt under senare år. Nu minns jag inte vem det var, men för några år sedan svamlade någon höjdare inom FA om att när de dömer i fall gällande rasism så ska ingen hänsyn tas till sammanhang och sådana petitesser. Så med det i åtanke är det inte särskilt konstigt att Edinson Roberto Cavani Gómez bestraffades med tre matchers avstängning och böter på £100,000 (1,12m kr).



När man läser FA:s skriftliga rapport gällande hur de kom fram till den domen erkänner de att Cavani inte var rasistisk överhuvudtaget, han gjorde sig bara skyldig till att ha använt ett språk som folk utan några kunskaper om hans kultur/språk skulle kunna finna kränkande. Detta utgör ett oroväckande prejudikat.



Vad FA egentligen säger här är att man inte bör kommunicera med vänner på sociala medier på sitt modersmål, eftersom det kan kränka någon, även om du inte är kränkande överhuvudtaget, och om du gör det stängs du av i tre matcher och får hosta upp £100k (1,12m kr). Det här är galenskap på en helt ny nivå.



Vidare uttryckte den tre man starka kommissionen som kom fram till den här domen "förvåning" över att spelaren inte fått någon mediaträning av klubben.



Det var den 29 november förra året som Cavani postade ordet "negrito" på Instagram, kommissionen accepterade att uruguayanen inte ville förolämpa någon och utdömde därför det minsta möjliga straffet. Cavanis inlägg var ett svar till en vän, Pablo Fernández, som berättade för kommissionen att "negrito" är ett smeknamn han haft hela livet.

 


Beslutet att bestraffa Cavani har kritiserats av bl. a det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conmebol, som påpekat att ordet kan användas som ett uttryck för tillgivenhet på den kontinenten.



Anfallaren tog sedan bort inlägget omedelbart och bad om ursäkt om det hade kränkt någon, men kommissionen var, som sagt var, mest chockad över att United inte hade utbildat spelaren, med tanke på hur många som följer Cavani på Instagram.



"I ljuset av spelarens höga profil i spelet, hans oförmåga att tala engelska och det faktum att han närmar sig åtta miljoner Instagram-följare, var kommissionen förvånad att ingen sådan 'träning' specifikt hade arrangerats för spelaren av hans klubb," skrev de i deras skriftliga rapport gällande hur de kom fram till domen.



De som följt mig ganska länge vet hur jag reagerade mot rasse-råttan Suárez efter hans uppvisning mot Paddy Evra på Anfield 2011. Kan tänka mig att det sitter scousers där ute och myser nu och tror att de här fallen på något sätt liknar varandra och att jag rimligtvis därmed borde avsky Cavani nu. Om man klarar av att tänka lite själv och använda kanske 8% av hjärnans kapacitet så förstår man att skillnaderna är enorma och går inte ens att jämföra.



Bara för att snabbt illustrera hur jävla inkompetenta och värdelösa FA är så funderar jag på vad som skulle hända om spansktalande tv bad Cavani att beskriva den här bilden, exempelvis färgen på tröjan.

   

 



Det borde ju rimligtvis ge sex matchers avstängning och £400k (4,51m kr) i böter. Plus två matcher till för våldet (troligtvis mot svarta) han uppmanar till med den spända pilbågen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards