Direktlänk till inlägg 28 november 2015

ILSKA DÅ JOURNALIST PÅSTÅR ATT LIVERPOOL FC:S MATCHDRÄKT BORDE HA ETT PERMANENT SVART ARMBAND FÖR ATT "KLUBBEN GÅR IGENOM SÅ MÅNGA ÅMINNELSER AV KATASTROFER OCH DÖDSFALL"

Av Mikael Holmkvist - 28 november 2015 11:03

Kommentarerna fällda av irländska kolumnisten Ian O'Doherty i ett radioprogram stämplade som "förskräckliga"

   

Två barn visar respekt till de som förlorades på Hillsborough.

 

 

 

AV: Joe Thomas, Liverpool Echo, söndag 8 november, 2015:



En journalist har blästrats efter att ha sagt att Liverpool FC:s matchdräkt borde ha ett permanent svart armband för att "klubben går igenom så många åminnelser av katastrofer och dödsfall."



Kommentarerna fällda av irländska kolumnisten Ian O'Doherty i ett radioprogram stämplade som "förskräckliga."



Då han pratade i söndagsmorgonens genomgång av tidningarnas nyheter i Newstalk FM deltof Mr O'Doherty i en debatt gällande bärandet av poppies (vallmoblomman) inför Remembrance Day.



Han sa att han anser att the poppy representerar den "växande mjäkigheten [i kontexten att behovet att visa upp sorg blivit kväljande] i det brittiska samhället, och särskilt när det gäller fotbollen".



Mr O'Doherty sa sedan: "Det verkar nästan som att man inte kan gå till en match i England nu utan att det ska hållas en tyst minut för sonsonen till te-damen som brukade jobba på arenan och nu känner sig lite risig.



"Jag menar att skämtet ligger på Liverpool för de verkar gå igenom så många åminnelser av katastrofer och dödsfall att de bara borde ha ett svart armband som en del av deras matchdräkt."



Efter det att programledaren avbröt och påpekade att Liverpool har genomgått en "fasansfull händelse" försökte Mr O'Doherty rättfärdiga sina kommentarer med att säga att, som ett Manchester United fan, tänkte han "inte missa chansen att ge dem [Liverpool] en känga".



En som lyssnade på programmet sa följande till the ECHO: "Som ett Liverpool-fan i mer än fyrtio år blev jag arg på dessa kommentarer om Liverpools sörjande av Hillsborough.



"Jag tycker inte att journalisten i fråga helt enkelt ska tillåtas att så öppet håna familjerna till de 96, klubben, dess fans och den årliga åminnelsen av tragedin.



"Kommentarerna är ingenting annat än förskräckliga."



Mr O'Doherty har sökts för en kommentar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards