Direktlänk till inlägg 9 juni 2016

MANCHESTER UNITED FRIA ATT JAGA PAUL POGBA EFTER DET ATT CITYS INTRESSE MATTATS AV

Av Mikael Holmkvist - 9 juni 2016 00:40

• United överväger ett formellt bud för Juventus stjärnan som lämnade 2012

 

• Manchester City har släppt intresset för Pogba då Pep Guardiola bygger om laget

   

Paul Pogba kan komma att kosta Manchester United £65m (811,9m kr) om de skickar ett formellt bud till Juventus för mittfältaren. Fotograf: Tiziana Fabi/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, onsdag 8 juni, 2016:



Manchester City har lämnat vägen öppen för Manchester United att jaga Paul Pogba efter att de bestämt sig för att inte gå efter den franske landslagsmannen som en del av sommarens omfattande transferrekrytering i förberedelse inför Pep Guardiolas första säsong som chef.



United funderar nu på huruvida de ska omvandla deras långlivade intresse i att ta tillbaka Pogba till Old Trafford till ett officiellt bud till Juventus.



José Mourinho, klubbens nye manager, är en annan som länge har beundrat fransmannen och han försökte förra året att köpa honom till Chelsea, och Pogbas namn har figurerat prominent under hans diskussioner med Uniteds exekutive vice-ordförande, Ed Woodward.



Mourinho är nära att göra det första köpet till klubben under hans regeringstid efter att Eric Bailly genomgått sina medicinska tester i Manchester, med målet att landslagsmannen för Elfenbenskusten ska skriva på för £30m (374,7m kr) från Villarreal. Och Zlatan Ibrahimovic förväntas slutföra en fri transfer till Old Trafford inom de kommande veckorna.



Ibrahimovics kontrakt hos Paris Saint-Germain går inte ut förrän den 30 juni men hans lönekrav, en bra bit över £200,000 (2,49m kr) i veckan, borde redan vara tillgodosedda och den enda uppenbara komplikationen är att frun, Helena, inte helt är såld på idén att flytta till Manchester.



När det gäller Pogba är saken inte enkel och Uniteds vilja att se deras f.d spelare tillbaka i deras färger har tidigare störts av den bittra naturen i hans uttåg 2012 och, särskilt, att han ville lämna Old Trafford vid 19 års ålder och att han hela tiden verkat öppen inför tanken på en ny transfer under hans fyra år i Juventus.



Uniteds känsla, och den går tillbaka till David Moyes tid som manager, var att Pogba kanske alltid kommer ha ett rastlöst drag och att han aldrig verkar helt tillfredsställd trots att han tillhört två av världens ledande klubbar.



Pogba skulle inte på något sätt vara billig, han skulle kosta runt £65m (811,9m kr), och från det perspektivet har det alltid setts som en beräknad chanstagning - en som Moyes inte vågade testa - att spendera så mycket på en spelare som Sir Alex Ferguson en gång påstod hade lämnat utan att "visa oss någon respekt överhuvudtaget".



Samtidigt finns det en acceptans på Old Trafford om att den tidigare regimen borde ha gjort mer för att behålla Pogba och att spelarens efterföljande utveckling gör det till ett av de värsta misstagen under Ferguson-eran.



Pogba, 23, har även funnits på radarn hos Barcelona och Real Madrid och hans inflytande för Juventus utgör ett tilltalande fall för United om att han skulle kunna bli en del av deras mittfält under nästa årtionde.



Pogbas agent, Mino Raiola, representerar även Ibrahimovic och har haft flera diskussioner med Woodward under de senaste månaderna, även innan sparkningen av Louis van Gaal. Raiola, som även ser efter Mario Balotelli, har ett rykte om sig som en av de svåraste agenterna inom fotbollen, men hans trasiga relation med Ferguson har inte längre några större konsekvenser nu när den f.d managern inte har mycket att säga till om, ens som director, när det gäller skötseln av klubben.



Citys inställning indikerar att de har andra prioriteringar. Guardiolas nya arbetsgivare har redan plockat in Ilkay Gundogan från Borussia Dortmund och har enligt rapporterna fått en prislapp på £55m (687,03m kr) om de även vill köpa Pierre-Emerick Aubameyang från samma klubb. Gundogans ankomst ökar redan konkurrensen om platserna på mittfältet, för de har inga planer på att sälja varken Fernando eller Yaya Touré. Därför kan länken med Toni Kroos i Real Madrid avfärdas.



Precis som the Guardian avslöjade i april planerar City även att köpa Aymeric Laporte trots att Athletic Bilbao mittbacken är borta t.o.m augusti med ett brutet ben och en skadad fotled.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards