Alla inlägg den 26 juni 2016

Av Mikael Holmkvist - 26 juni 2016 01:45

• Borussia Dortmund mittfältaren lär kosta £30m (384,6m kr)

 

• Ibrahimovic kommer träffa Mourinho i Manchester nästa vecka

   

Henrich Mchitarjan gick till Borussia Dortmund från Sjachtar Donetsk 2013. Fotograf: Darren Staples/Reuters

 

 

 

AV: Fabrizio Romano och Marcus Christenson, the Observer, söndag 26 juni, 2016:

 

 

Manchester United närmar sig två stora nyförvärv då det ser troligt ut att det blir affärer med Borussia Dortmund mittfältaren Henrich Mchitarjan och Zlatan Ibrahimovic efter en fullspäckad lördag.

 

 

José Mourinho vill plocka in båda spelarna då han nu trappar upp sin rekryteringsdrive inför sin första säsong som chef på Old Trafford. Mchitarjan har ett år kvar på sitt kontrakt med Bundesliga klubben och medan Dortmund offentligt har sagt att han inte är till salu, har de nu erkänt att spelaren är redo att flytta vidare.

 

 

United är redo att erbjuda £30m (384,6m kr) för 27-åringen och de är säkra på att Dortmund kommer acceptera det budet. Armeniern, som gick till Dortmund 2013 från Sjachtar Donetsk för £23,5m (301,2m kr), letar efter en ny utmaning och är desperat att få spela i Premier League, trots ett erbjudande om en löneförhöjning i sin nuvarande klubb.

 

 

Mchitarjan, som har attraherat flera klubbars intresse, inklusive Arsenal, kommer erbjudas ett fyra- eller femårskontrakt med United, som är hoppfulla att de kan komma överens om avgiften med Dortmund under de kommande sju dagarna.

 

 

Dortmunds vd, Hans-Joachim Watzke, erkände tidigare den här månaden att klubben misslyckats med att övertyga Mchitarjan om att skriva på en kontraktsförlängning men att de hoppades kunna behålla spelaren under det återstående året av hans kontrakt. Det hoppet har nu avtagit och klubben, som redan tappat Mats Hummels till Bayern München och İlkay Gündoåan till Manchester City, försöker nu att få ut högsta möjliga avgift för den målfarliga mittfältaren.

 

 

Dortmund har redan köpt den högt rankade Ousmane Dembélé från Rennes och, i vad som är det tydligaste tecknet hittills på att de förbereder sig för livet utan Mchitarjan, de lade även ett bud i förra veckan på £29,2m (374,3m kr) på Bayer Leverkusen forwarden Karim Bellarabi.

 

 

Bayer Leverkusens sporting director, Rud Völler, sa följande till Bild i lördags: "Det kom en officiell förfrågan från Dortmund för några dagar sen, men den avböjdes omedelbart. Att sälja Karim är inget vi ens tänker på i Leverkusen. Han stannar definitivt, han är inte till salu."

 

 

Dortmund undersöker även situationen för Mario Götze i Bayern München och André Schürrle i Wolfsburg.

 

 

Både Mchitarjan och Ibrahimovic representeras av Mino Raiola och den italienske agenten träffade igår, samtidigt som han håller koll på den potentiella Mchitarjan affären, svensken för att gå igenom Manchester Uniteds erbjudande igen. Ibrahimovic är redan överens med klubben om lönen och väntar nu bara på att få prata med Mourinho om sin roll i laget.

 

 

United är beredda att erbjuda 34-åringen ett ettårskontrakt värt £220,000 (2,82m kr) i veckan och det förväntas att svensken flyger till Manchester under den första veckan i juli i hopp om att slutföra affären.

 

 

Ibrahimovic lämnade Paris St-Germain i somras efter fyra år och fyra ligatitlar i Frankrike. Svensken jobbade med Mourinho i Internazionale under säsongen 2008-09 och sa nyligen att han "hade en fantastisk tid med honom i Inter och vi sa när vi lämnade att vi kanske kommer arbeta tillsammans igen".

 

 

34-åringen hade inget framgångsrikt EM, han gjorde inget mål då Sverige åkte ut efter en oavgjord och två knappa förluster i Grupp E. Ibrahimovic annonserade innan den sista matchen mot Belgien att han skulle slut med landslagsfotbollen efter turneringen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards