Alla inlägg den 21 juni 2016

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 23:23

 


 

 

AV: Javier G. Matallanas, AS, måndag 20 juni, 2016:



Efter David de Geas misslyckade transfer till Real Madrid förra sommaren sattes en klausul in i Manchester United målvaktens nya kontrakt på Old Trafford, den möjliggjorde för Los Blancos att komma tillbaka efter honom för summan 50 miljoner euros (492,4m kr).


 

Deadlinen kom och gick

Men deadlinen för överenskommelsen passerades den 15 juni och De Gea föredrar att stanna i Premier League klubben. När Lois van Gaal fick sparken av de Röda djävlarna blev 25-åringen väldigt öppen för möjligheten att stanna. Hans relation med holländaren var inte bra, och han ville inte fortsätta jobba för honom.



Mourinho lockelsen

Och Uniteds anställning av José Mourinho, som har haft regelbunden kontakt med den spanske landslagsmannen sedan han tog över i Manchester, visade sig bli avgörande. De Gea bad därför sin representant, Jorge Mendes, att inte agera för att Real skulle aktivera klausulen, som bara gällde tills i onsdags.


 

Mourinho bekräftades som Man Uniteds nya manager i maj.

 

 

Zidane inte sugen

Real presidenten Florentino Pérez kände att han var skyldig De Gea att komma tillbaka efter honom under sommaren, men målvaktens beslut gjorde tränaren Zinedine Zidane en tjänst: Keylor Navas prestationer förra säsongen hade nämligen övertygat "Zizou" om att Costa Rica målvakten borde få fortsätta som nummer ett på Bernabéu, och han föredrog att inte försöka köpa loss De Gea.

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 22:28

 

Bilden: Agenten Mino Raiola (t.v.) fortsätter att prata om Henrich Mchitarjan och Manchester United. Nu menar han i tyska tidningen Bild att United är mittfältarens drömklubb och att chansen att flytta till OT-klubben kanske bara kommer en gång. Jag vet inte om Mourinho vill ha armeniern, eller om det bara är agentsnack, d.v.s skitsnack, men nog vore han en tillgång för oss, det förnekar jag inte.




Från ESPN Soccernet:



Borussia Dortmund mittfältaren Henrich Mchitarjan vill säkra en flytt till Manchester United och gå till "hans drömklubb", detta enligt spelaren agent.



Mchitarjan, 27, har sammanlänkats med en flytt från Dortmund i sommar och det pratet minskade inte direkt när kontraktsdiskussionerna om ett nytt avtal bortom 2017 föll ihop.



Och hans agent Mino Raiola har påstått att Manchester United har laget ett bud på €24 miljoner (236,3m kr), samtidigt som källor har berättat för ESPN FC att Arsenal är väldigt intresserade av att köpa Bundesligaspelaren.



Samtidigt har Dortmund insisterat på att de inte har några planer på att sälja Mchitarjan och kommer tvinga honom att fullfölja sitt kontrakt.



Raiola har nu bytt taktik i Tyskland och insisterar på i Bild på att Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke är "en av de bästa klubbossarna i världen" och med honom kan han "kommunicera respektfullt."



Men trots all den respekten vet Raiola att klubbens och hans intressen går åt olika håll och gör för närvarande en transfer omöjlig.



"Vi har båda väldigt olika åsikter och kämpar för dem som lejon," sa Raiola till Bild. "Watzke går 180 grader i en riktning och jag 180 grader i en annan. Men även om det inte ser så ut nu, hoppas jag fortfarande på en förnuftig lösning.



"Det är möjligt att ett sådant erbjudande att gå till Manchester United bara kommer en gång i livet för en spelare och ingen kan garantera oss att den dörren fortfarande är öppen för Miki nästa säsong. Manchester är Mikis drömklubb, han vill gå till dem på alla sätt."



Pressad av Bild gällande om United måste lägga ett högre bud än de rapporterade €24m (236,3m kr) sa Raiola: "Det är inte min uppgift. Min uppgift är att representera min spelares intressen. Det är känt vad Miki vill."

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 22:09

AV: BBC Monitoring, Världen genom dess media, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

Ryssland slogs ut ur EM 2016 efter att ha tagit endast en poäng på tre matcher.

 

 

 

Det har varit en vecka att glömma för rysk idrott. Först avstängningen gällande doping som hotar deras atleters deltagande i OS i Rio, sedan ett förnedrade uttåg från gruppspelet i EM 2016.

 

 

Under måndagens 3-0 förlust mot Wales som förseglade deras öde och ledde till att tränaren Leonid Slutskij erbjöd sin avgång. jämförde den ukrainske kommentatorn Andrei Stoljarchuck det ryska laget med en "kinesisk förfalskning som går sönder varje gång den sätts under press".

 

 

"Jag undrar vilka ord journalister kommer använda för att beskriva den här förlusten, och vila ord de ryska fotbollsbossarna kommer använda för att rättfärdiga sig själva," tillade han.

 

 

Skam

Faktum är att den ryska pressen, som ofta vill sätta en positiv spinn på landets bedrifter, inte kunde dölja sitt förakt.

 

 

En "skam" och en "förnedring" är hur fotbollsexperten Valerij Reingold beskrev lagets insats i tidningen Izvetija.

 

 

F.d spelaren Aleksandr Bubnov utsåg Ryssland till "det svagaste laget i EM," och tillade: "Två år innan vi ska vara värd för VM är det enda vi har just nu total förvirring. Det finns ingen tränare, ingen ledare i laget, inte ens ett definierat skelett för ett framtida lag."

 

 

Kommersant observerar att under matchen mot Wales "slutade de ryska fansen - först så soliga och glada - att titta på planen och började se sig över axeln, i ett försök att ta reda på hur man lämnade arenan så snabbt som möjligt".

 

 

Sport Express summerade sina känslor i en rubrik bestående av ett ord: "Toulousers".

 

 

På framsidan av Rysslands Sport Express står det "Toulousers".

 

 

Frankrikes Le Monde sa: "Det här är ruskiga tider för rysk sport och för [presidenten] Vladimir Putin" och beskriver ett "störande fiasko för landet som ska vara värdar för VM 2018".

 

 

Spaniens El Pais hade en intervju med den f.d ryska mittfältaren Aleksandr Mostovoi, som sa att att ryska spelare "saknar ambitionen att tävla" och att ingen i dagens trupp skulle ha tagit sig in i laget han spelade i under 1990-talet.

 

 

Men han tror att VM kommer bli en succé: "Ryssar är unika. Halva landet är fattigt, men den andra hälften har mycket pengar och organisationen kommer vara perfekt."

 

 

"En cirkus"

Tysklands Die Welt observerade en incident under matchen som exemplifierade Rysslands misslyckanden.

 

 

"Symptomatiskt för det chockartat svaga tillståndet i det ryska laget var en scen i den 52:a minuten när Roman Shitkov plockades av och hans kaptensbindel gavs till inhopparen Alexander Golovin. Men han ville inte ha det och letade desperat efter någon annan ledande spelare. Men det fanns ingen," skrev de.

 

 

Ukrainas Segodnya beskrev incidenten som "ingenting annat än en cirkus", medan samma lands tidning Champion sa: "Det enda från den här turneringen som kommer leva kvar i det ryska minnet är skandaler, slagsmål och bråk mellan fans. Ingenting kommer kommas ihåg gällande hur fotbollsspelarna spelade."

 

 

Och inget idrottsligt misslyckande skulle vara komplett utan en hälsosam dos av memes från sociala medier. Vitryska sidan Tribuna har samlat ihop flera av de bästa.

 

 

Ett urval av memes från sociala medier.

 

 

På den första bilden säger president Putin: "Det här var inte våra fotbollsspelare. De här dräkterna kan köpas i vilken affär som helst" - en referens till hans förnekelse 2014 om att separatister som krigade i östra Ukraina kom från den ryska militären.

 

 

Den andra är en omarbetning av en berömd rysk målning med namnet "Ett F-betyg igen" med orden "mål insläppt igen".

 

 

Den sista säger: "Aeroflot. Rysk flyglinje. Vi flyger hem":

 

 

BBC Monitoring rapporterar och analyserar nyheter från tv, radio, internet och papperstidningar i världen. Du kan följa BBC Monitoring på Twitter (https://twitter.com/BBCMonitoring) och Facebook (https://www.facebook.com/BBCMonitoring).

 

 

 

Mer från Alec Luhn för the Guardian, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

"Vi har haft de bästa tränarna i världen, och de kunde inte göra någonting med våra spelare," sade parlamentsledamoten Dimitrij Svishtjev, som leder idrottskommittén i parlamentet. Han ville även att hela laget skulle få sparken och börja om helt från början med nya spelare.

 

 

Åtminstone fyra ryska tidningar deklarerade laget "Tou-losers" i sina rubriker.

 

 

Rysslands kommunistiska parti sa på sitt officiella Twitter-konto att laget var lika "mjukt" som det styrande Enade Ryssland partiet och endast "för internt bruk". "Vi behöver en stalinistisk mobilisering. Mental, fysisk, hård styrka," sa de. "Varför presterar landslaget så här, när 11 miljonärer springer runt på planen med halvböjda ben, de vill tjäna mycket och vill inte arbeta som en riktig atlet bör," sa ledaren för kommunistpartiet och parlamentsledamoten Ginnadij Ziuganov.

 

 

En del ryssar, som en man i Magnitogorsk som lade ut sin tv till försäljning omedelbart efter förlusten, menade att sovjetiska fotbollsspelare var bättre för att de spelade för nationell stolthet istället för pengar.

 

 

Parlamentsledamoten Vladimir Zjirinovskij, ledare för det nationalistiska Rysslands liberaldemokratiska parti, deklarerade att Wales vann för att de är nationalister som hade förtryckts av engelsmännen. Han föreslog att Ryssland skulle rekrytera spelare från områdena i östra Ukraina som hålls av Rysslands-stöttade separatister. "De kommer vinna vilket mästerskap som helst. Vi behöver folk som är förbannade. Och särskilt med ett nationellt motiv," sa han.

 

 

Leonid Fedun, Spartak Moskvas ägare, påpekade att Gareth Bale, som skrev på för Real Madrid för €100m (984,7m kr), var värd flera gånger mer än hela det ryska laget. "Hyr mycket skulle du kunna sälja vårt lag för? Tjugo miljoner (196,9m kr) förmodligen. Om någon skulle vilja köpa det," sa han.

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 21:58

 

 

AV: http://waterfordwhispersnews.com/, fredag 17 juni, 2016:

 

 

UPP TILL 200 saknade nigerianska skolflickor har befriats efter två år i fångenskap, detta efter att ungefär ett hundratal irländska fotbollsfans svärmade in i ett Boko Haram läger med några påsar med ölburkar i och en flagga med de fantastiskt roliga slagorden "down with this sort of thing" på.

 

 

De irländska fansen hade närvarat vid EM-turneringen i Frankrike, men de begav sig ut på resan för att befria de kidnappade flickorna efter att ha fått slut på sunda saker att göra mellan matcherna.

 

 

"Ja, vi hade fixat några punkteringar, dansat med några franska poliser och gett en serenad till en buss full av dömda mördare. Vi började få slut på sätt att vara underhållande på," sa Sean Hanley, som bara älskar jargongen.

 

 

"Folk började tappa intresse för oss. Det hade gått nästan en timme utan att Joe.ie inte hade postat en video med titeln 'Kolla vad dessa irländska fans gjorde i EM'... så vi sa va fan, låt oss åka och befria de där skolflickorna".

 

 

En talesperson för ISIS-grenen sa att ankomsten av de irländska fansen inte var väntad, men att deras vänlighet och kärlek till sjungandet charmade terroristgruppen till att lämna över de 200 Chibok flickorna som de hållit fångna sedan de gjorde en räd mot deras skola i april 2014.

 

 

"Ett grönt hav drog in i vårt läger och sjöng 'let them schoolgirls go free, let them schoolgirls go free, la la la la. Hey! la la la la'", sa Kevin Boko, f.d medlem av Boko Haram.

 

 

"De ställde sig mitt ibland oss, alla höll upp pintglas i plast med öl i, dansade och kramade oss. En kille körde masken, det var ganska underhållande. Först tänkte vi skära huvudena av dem och trä upp dem på spjut ute i djungeln för att låta västerlänningar förstå att de inte är välkomna här, men till syvende och sist hade vi så roligt att vi sa, kom igen, tjejerna är på baksidan. En av de irländska grabbarna gav mig hans tröja. Vilken jävla legendar".

 

 

Stärkta av deras framgång i Nigeria kommer de Bästa Fansen I Världen™ nu att resa tillbaka till Frankrike och lördagens match mot Belgien, som de måste vinna, på Nouveau Stade De Bordeaux. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards