Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

EM 2016: RYSSLANDS UTSLAGNING "SKAMLIG" ENLIGT PRESSEN

Av Mikael Holmkvist - 21 juni 2016 22:09

AV: BBC Monitoring, Världen genom dess media, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

Ryssland slogs ut ur EM 2016 efter att ha tagit endast en poäng på tre matcher.

 

 

 

Det har varit en vecka att glömma för rysk idrott. Först avstängningen gällande doping som hotar deras atleters deltagande i OS i Rio, sedan ett förnedrade uttåg från gruppspelet i EM 2016.

 

 

Under måndagens 3-0 förlust mot Wales som förseglade deras öde och ledde till att tränaren Leonid Slutskij erbjöd sin avgång. jämförde den ukrainske kommentatorn Andrei Stoljarchuck det ryska laget med en "kinesisk förfalskning som går sönder varje gång den sätts under press".

 

 

"Jag undrar vilka ord journalister kommer använda för att beskriva den här förlusten, och vila ord de ryska fotbollsbossarna kommer använda för att rättfärdiga sig själva," tillade han.

 

 

Skam

Faktum är att den ryska pressen, som ofta vill sätta en positiv spinn på landets bedrifter, inte kunde dölja sitt förakt.

 

 

En "skam" och en "förnedring" är hur fotbollsexperten Valerij Reingold beskrev lagets insats i tidningen Izvetija.

 

 

F.d spelaren Aleksandr Bubnov utsåg Ryssland till "det svagaste laget i EM," och tillade: "Två år innan vi ska vara värd för VM är det enda vi har just nu total förvirring. Det finns ingen tränare, ingen ledare i laget, inte ens ett definierat skelett för ett framtida lag."

 

 

Kommersant observerar att under matchen mot Wales "slutade de ryska fansen - först så soliga och glada - att titta på planen och började se sig över axeln, i ett försök att ta reda på hur man lämnade arenan så snabbt som möjligt".

 

 

Sport Express summerade sina känslor i en rubrik bestående av ett ord: "Toulousers".

 

 

På framsidan av Rysslands Sport Express står det "Toulousers".

 

 

Frankrikes Le Monde sa: "Det här är ruskiga tider för rysk sport och för [presidenten] Vladimir Putin" och beskriver ett "störande fiasko för landet som ska vara värdar för VM 2018".

 

 

Spaniens El Pais hade en intervju med den f.d ryska mittfältaren Aleksandr Mostovoi, som sa att att ryska spelare "saknar ambitionen att tävla" och att ingen i dagens trupp skulle ha tagit sig in i laget han spelade i under 1990-talet.

 

 

Men han tror att VM kommer bli en succé: "Ryssar är unika. Halva landet är fattigt, men den andra hälften har mycket pengar och organisationen kommer vara perfekt."

 

 

"En cirkus"

Tysklands Die Welt observerade en incident under matchen som exemplifierade Rysslands misslyckanden.

 

 

"Symptomatiskt för det chockartat svaga tillståndet i det ryska laget var en scen i den 52:a minuten när Roman Shitkov plockades av och hans kaptensbindel gavs till inhopparen Alexander Golovin. Men han ville inte ha det och letade desperat efter någon annan ledande spelare. Men det fanns ingen," skrev de.

 

 

Ukrainas Segodnya beskrev incidenten som "ingenting annat än en cirkus", medan samma lands tidning Champion sa: "Det enda från den här turneringen som kommer leva kvar i det ryska minnet är skandaler, slagsmål och bråk mellan fans. Ingenting kommer kommas ihåg gällande hur fotbollsspelarna spelade."

 

 

Och inget idrottsligt misslyckande skulle vara komplett utan en hälsosam dos av memes från sociala medier. Vitryska sidan Tribuna har samlat ihop flera av de bästa.

 

 

Ett urval av memes från sociala medier.

 

 

På den första bilden säger president Putin: "Det här var inte våra fotbollsspelare. De här dräkterna kan köpas i vilken affär som helst" - en referens till hans förnekelse 2014 om att separatister som krigade i östra Ukraina kom från den ryska militären.

 

 

Den andra är en omarbetning av en berömd rysk målning med namnet "Ett F-betyg igen" med orden "mål insläppt igen".

 

 

Den sista säger: "Aeroflot. Rysk flyglinje. Vi flyger hem":

 

 

BBC Monitoring rapporterar och analyserar nyheter från tv, radio, internet och papperstidningar i världen. Du kan följa BBC Monitoring på Twitter (https://twitter.com/BBCMonitoring) och Facebook (https://www.facebook.com/BBCMonitoring).

 

 

 

Mer från Alec Luhn för the Guardian, tisdag 21 juni, 2016:

 

 

"Vi har haft de bästa tränarna i världen, och de kunde inte göra någonting med våra spelare," sade parlamentsledamoten Dimitrij Svishtjev, som leder idrottskommittén i parlamentet. Han ville även att hela laget skulle få sparken och börja om helt från början med nya spelare.

 

 

Åtminstone fyra ryska tidningar deklarerade laget "Tou-losers" i sina rubriker.

 

 

Rysslands kommunistiska parti sa på sitt officiella Twitter-konto att laget var lika "mjukt" som det styrande Enade Ryssland partiet och endast "för internt bruk". "Vi behöver en stalinistisk mobilisering. Mental, fysisk, hård styrka," sa de. "Varför presterar landslaget så här, när 11 miljonärer springer runt på planen med halvböjda ben, de vill tjäna mycket och vill inte arbeta som en riktig atlet bör," sa ledaren för kommunistpartiet och parlamentsledamoten Ginnadij Ziuganov.

 

 

En del ryssar, som en man i Magnitogorsk som lade ut sin tv till försäljning omedelbart efter förlusten, menade att sovjetiska fotbollsspelare var bättre för att de spelade för nationell stolthet istället för pengar.

 

 

Parlamentsledamoten Vladimir Zjirinovskij, ledare för det nationalistiska Rysslands liberaldemokratiska parti, deklarerade att Wales vann för att de är nationalister som hade förtryckts av engelsmännen. Han föreslog att Ryssland skulle rekrytera spelare från områdena i östra Ukraina som hålls av Rysslands-stöttade separatister. "De kommer vinna vilket mästerskap som helst. Vi behöver folk som är förbannade. Och särskilt med ett nationellt motiv," sa han.

 

 

Leonid Fedun, Spartak Moskvas ägare, påpekade att Gareth Bale, som skrev på för Real Madrid för €100m (984,7m kr), var värd flera gånger mer än hela det ryska laget. "Hyr mycket skulle du kunna sälja vårt lag för? Tjugo miljoner (196,9m kr) förmodligen. Om någon skulle vilja köpa det," sa han.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards