Direktlänk till inlägg 9 december 2016

DEN UNDERBARA MODERNA FOTBOLLEN, DEL 987,741...

Av Mikael Holmkvist - 9 december 2016 21:50

 



Ni som läser här regelbundet vet att det är många saker jag hatar med den moderna fotbollen. Jag skulle tro att det vore enklare för mig att nämna det jag fortfarande gillar med den här gamla arbetarsporten, än det jag ogillar/avskyr/hatar. Men det kan vi gå in mer detaljerat på en annan gång.



Ni har säkert läst om de vidriga övergreppen som har avslöjats i engelsk press på senare, det handlar om sexuella övergrepp på unga gossar inom olika klubbar på de brittiska öarna:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=6583605



Ska även nämna att det var min absoluta favoritskribent, Daniel Taylor, som förde upp det hela på agendan, i och med hans intervju med Andy Woodward i the Guardian.



Nu viker jag ut på ett litet sidospår här: För några år sedan avslöjades att ett gäng brittiska pakistanier hade våldtagit flera brittiska småflickor och utsatt dem för andra hemskheter. Nio män har dömts till mellan 5,5 och 25 års fängelse för brotten som begicks mellan 2005 och 2013 i Rochdale, nära Manchester. Offren var mellan 13 och 22 år gamla. Det de har gjort är fruktansvärt och de förtjänar sina straff. Men som alltid i sådana här fall (ingen förmildrande omständighet mot förövarna) så har rasisterna julafton. Mörkhyade män med skägg som våldtar vita kvinnor, det ligger ju i deras gener, som Kent Ekeroth och co skulle säga. Rasistisk media i både Storbritannien och Sverige har skrivit massor om detta, bara att googla. Och det förklaras med alla de vanliga förklaringarna: muslimernas vidriga kvinnosyn, det västerländska samhällets (vita människors) överlägsenhet ställd mot barbarerna från Mellanöstern osv. Men efter att det har nystats upp nyheter om vita män som förgripit sig på småpojkar i engelska fotbollsklubbar har det inte skrivits en rad om detta på samma sajter. Tystnaden är liksom total. Och skulle någon av dessa Sverige- eller Storbritannienvänner nedlåta sig till att kommentera det hela, skulle det såklart handla om en ensam galning, eller ett mycket litet fåtal, som på inget sätt eller vis kan sägas vara förenligt med västerländsk kultur. Det är ju svartingarna som föds med våldtäktsgener era förbannade Sverigefientliga kommunistsvin!



Det här avslöjandet om övergreppen inom fotbollen gör ju inte mycket för att polera bilden av sporten heller. Det har även tystats ner och inte tagits på allvar av vissa, trots att de kände till en del osv.



En annan sak jag avskyr med fotbollen är hur den verkligen är fullt integrerad i den sinnessjuka kapitalistiska cirkusen nu. Inget konstigt egentligen, finns det någon möjlighet att tjäna stora pengar, så tränger kapitalismen in där. Och inom fotbollen finns det oerhörda summor pengar att tjäna.



Snacket om att FA har sina "fit and proper" test på alla klubbägare är rent skitsnack. Vill någon person med mycket deg i fickan komma in och ta över en engelsk fotbollsklubb, så är det bara att komma. Testet är mest till för att tysta alla eventuella kritiker. Jag menar när Thaksin Shinawatra fick grönt ljus, ja då förstår ni ju själva. Och slavägarna från Abu Dhabi öser ju in miljarder i spelet, då är det väl synd att hålla på och klaga om mänskliga rättigheter, förtryck, tortyr och annat?



Nu är även kineserna på väg in på marknaden. Inte nog med att de betalar de högsta lönerna till stjärnnamn som väljer att runka runt med en cigg i mungipan i den kinesiska ligan, de har nu även börjat se sig om i Europa. Jag är helt säker på att allt det här helt följer fit and proper protokollet, jag menar Jorge Mendes i samma säng som kinesiska affärsmän, vad skulle kunna vara moraliskt bekymmersamt där?!

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/09/11394946-fotbollens-guanxi/



Vilken rutten djävla byggnad fotbollen är! Jag börjar nästan tro att ett större skattesmitande, horknullande, matchfuskande, knarktagande, frubedragande, barnpillande, mutemottagande panorama av arslen aldrig har existerat tidigare.

 


Ni har såklart även läst om att Panamapappren nu även börjat gälla våra härliga fotbollsspelare och managers etc. Igår (torsdag) kraschlandade Di Maria och Pastore i Frankrike. Vissa där nere påstår att Di Maria faktiskt har gjort något riktigt fel med en betalning på €150,000 (1,56m kr). Det kom även samma dag som en fransk domstol dömde en skattesmitande f.d minister till tre år i finkan, vilket reflekterar den rådande allmänna opinionen i sådana fall. Inte konstigt att Di Maria är i en sådan skitform... 3/10 i betyg från L'Equipe häromkvällen.



Den alltid lika briljante Danny Taylor avslutade i söndags sin kolumn enligt följande:



Det är sant det där som Gareth Southgate sade - du kan älska den här sporten, men desto mer du får reda på den, desto mindre tilltalande blir den.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards