Direktlänk till inlägg 26 april 2017

TERRACE TALK: ZLATANS FRÅNVARO KAN KOMMA ATT VISA SIG BLI EN FÖRKLÄDD VÄLSIGNELSE

Av Mikael Holmkvist - 26 april 2017 13:40

AV: Richard Kurt, måndag 24 april, 2017, Irish Examiner

 

 

Hälsningar från ett soligt Paris - och alltså inte Turf Moor - där er korrespondent bevakar det franska presidentvalet

   

Zlatan Ibrahimovic 

 

 

Så, som på sättet för en förberedd Bank Holiday-special, låt oss titta framåt och officiellt deklarera att vi är på väg att kasta oss med huvudet före in på Upploppet. Vad väntar oss och vart står vi egentligen?

 

 

Åtta, och möjligtvis nio, matcher väntar oss nu och endast en av dem kan på något sätt stämplas som relativt "enkel": Southampton. Resten hotar att testa Uniteds antagna post-Chelsea-uppståndelse till maxgränsen.

 

 

Två motståndare (Swansea och Crystal Palace) kommer kriga för sina liv för att få stanna i divisionen; två eller tre matcher (Celta Vigo och möjligtvis Lyon eller Ajax) kommer vara mot sofistikerade europeiska lag; tre matcher (City, Arsenal och Tottenham) kommer ställa oss mot våra direkta rivaler där alla, precis som oss, kämpar för att klara topp fyra.

 

 

Dessutom kommer alla dessa test att ske utan den antagna stjärnan för säsongen, nämligen Zlatan, vars förödande skada förra veckan till synes hotar både vår säsong och hans karriär.

 

 

Men precis som jag har pekat på tidigare i den här kolumnen så kan kanske den slutgiltiga vinsten bli större än orosmolnen man ser idag.

 

 

JP O'Neill, som har skött Red Issue-imperiet sedan pre-Glazer eran, summerar elegant för oss vad man kanske kan kalla den Zlatoskeptiska Skolan.

 

 

"I den här eran av bedrövligt försvarsspel kan t.o.m en kärrhäst som Lukaku dra ifrån i toppen av skytteligan. Det är utan att räkna in alla de kostsamma missarna Zlatan har svarat för mot ligans mindre klubbar, då United konstant har haft svårigheter på Old Trafford; och han har bara gjort två mål på sex matcher mot andra medlemmar av topp sex."

 

 

Det stämmer. Därför är chansen som Rashford nu har att cementera sin plats i Uniteds framtid något för många Röda att fullt ut välkomna.

 

 

Snabbhet, rörelse och snabbhet i tanken uppe på topp är exakt de kvaliteterna vi ofta har känt att vi saknat; Rashford har de alla.

 

 

Och vad ska man säga om den ultimata tråddragaren, Mourinho? Det kan inte finnas många som skulle argumentera för att han inte har kört över Moyes och Van Gaal-regimerna den här säsongen, men riskerar vi att segla iväg?

 

 

Det är precis som O'Neill påminner oss om: "Han är mästare på att göra en dygd av en nödvändighet och därför skulle en seger i Europa League omfamnas rejält - men det var inte så här det skulle vara, eller hur?

 

 

"I augusti var United och City favoriter till titeln. Nu befinner vi oss här och försöker ta oss till Champions League genom bakdörren. Förutom vinsten mot Chelsea har det varit ganska undermåligt sedan nyår. Det här är en väldigt tuff avslutning att tippa."

 

 

Så är det verkligen; och jag har inte tillräckligt mycket tilltro på våra färdigheter riktigt än för att heller tippa det hela. Då jag skriver detta, under en alkoholhaltig Montparnasse-lunch, känns Uniteds ultimata öde för mig lika klart och tydligt som den ultimata utgången i dagens presidentval.

 

 

Innan vi stänger, tillåt mig njutningen att adressera en sak som är väldigt specifik för Irish Examiner-läsare.

 

 

O'Neill har just slutfört jobbet med en bok för Penguin, Red Rebels, som skickligt undersöker de senaste 25 åren av supporteraktivism hos Manchester United.

 

 

Jag frågade honom om förra måndagens Secret Footballer-kolumn i the Guardian, som kom med påståenden om United-fans uppträdande i den ökända Roma-matchen i april 2007, en match som tas upp i boken:

 

 

"Kanske skulle han kunna göra det beväpnad med alla fakta nästa gång. För det första: Arresteringen av de fyra United-fansen som han refererade till skedde i december 2007 - alltså INTE efter matchen i april som han diskuterade.

 

 

För det andra: I svallvågorna av att LFC och Boro-fans tidigare blivit attackerade i Rom promenerade United-fansen fredligt till arenan över en bro där de möttes av en kniv- och slagträviftande grupp med italienare.

 

 

"Detta rapporterades av ögonvittnesjournalister i The Sun och Sunday Times - den sistnämnda specificerade t.o.m den överlagda och organiserade naturen i attacken.

 

 

"Exakt varför The Secret Footballer tycker att den incidenten rättfärdigar polisattacken några timmar senare mot oskyldiga fans inne på arenan, det kan endast han förklara."

 

 

Mmm. Lycka till med det, Mr ******.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards