Direktlänk till inlägg 27 april 2017

JOSÉ MOURINHO I ORDKRIG MOT SKADADE MANCHESTER UNITED-SPELARE

Av Mikael Holmkvist - 27 april 2017 19:37

• Managern ifrågasätter inställningen hos spelarna då derbyt borta mot City närmar sig

 

• Paul Pogba kan inte spela i Etihad Stadium-matchen p.g.a en skada i baksidan av låret

   

José Mourinho sade följande om kulturen inom Manchester United-truppen: "Försiktig... bara en försiktig inställning. Det är en profil, det är jobbets filosofi." Fotograf: Ed Sykes/Reuters

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, torsdag 27 april, 2017:



Det är förmodligen ett tecken i tiden att José Mourinho, helt i linje med löftet han gav vid början av säsongen, inte hade något intresse av att egga upp Pep Guardiola kvällen innan deras nästa manager- tête-à-tête. Nuförtiden har de gamla fienderna gjort upp om en tillfällig vapenvila. Mourinho lyckades t.o.m berömma Guardiola under sin senaste presskonferens - vilket inte var något som många av oss hade förutspått när de båda rullade in i samma stad förra sommaren - men det är lockande att fundera på huruvida några av Manchester United-spelarna hellre ville att han skulle återgå till sina gamla vanor istället för att vända sin eld mot dem.



Chris Smalling och Phil Jones är två av dem under dessa konstiga tider när Mourinhos mer skärande uttalanden verkar reserveras till hans egna spelare. United-managern må ha låtit bli Guardiola men hans egna presskonferenser har aldrig brist på innehåll och hans senaste hade ännu en underström av rest ragg, nu när det står klart att hans försök att göra offentlig förnedring till en erkänd form av medicin har misslyckats med att lirka Smalling och Jones tillbaka i tid för matchen mot Manchester City.



Denna sträva form av ledarskap har blivit ett regelbundet tema på Old Trafford den här säsongen, vilket Luke Shaw, Henrich Mchitarjan, Anthony Martial och några andra kan vittna om, men det var ändå ovanligt att höra en manager ifrågasätta inställningen hos två spelare som stöttats av klubbens medicinska personal och att se hur plågad Mourinho var över att Jones, t. ex, hade bestämt att det inte var aktuellt att försöka ta sig över en bruten tå.



Smallings läkningsprocess har inte heller accelererats av Mourinhos offentliga utmaningar och det krävdes inte någon längre tid i managerns sällskap för att förstå vad han tyckte om det. Faktum är att det fanns tillräckligt med förakt i hans röst för att det skulle elda till en uppföljningsfråga huruvida det faktiskt skulle övertyga honom om att senare sälja spelarna vi pratade om. Skulle han, efter allt han sett, kunna lita på två mittbackar då han öppet ifrågasatt deras mod?



Han avstod från att svara på den frågan men han var klart plågad och sade även att det var ett större problem för United än bara Smalling och Jones. "Det handlar inte bara om dem," förklarade han. "Det handlar om filosofin och mentaliteten runt dem."



Då han ombads att vidareutveckla det valde han tre ord - "försiktiga, försiktiga, försiktiga" - och när han ombads att klargöra vilka, förutom de relevanta spelarna, han menade (misstanken var att det gällde deras agenter och möjligtvis några ur den medicinska personalen) hintade han på nytt om en kultur som han inte gillar. "Försiktig... bara en försiktig inställning. Det är en profil, det är jobbets filosofi; bara det."



Mourinho hade redan sagt att Smalling och Jones behövde visa mer mod och argumenterade för att Marcos Rojos avslitna korsband betydde att det var dags "att vara modig - att [ta en] risk - för att för laget måste du göra allt", och han insisterade även provokativt på att om det hade varit han själv som hade samma skador, då hade han spelat med smärtan.



Det var ett hyfsat uttalande när Smalling, för att sätta det i sitt sammanhang, hade på sig ett knästöd för en vecka sedan men Mourinhos respons var på nytt stormigt när han fick frågan huruvida han misstänker att den moderna spelaren inte är villig att riskera sin kropp. "Professionell fotboll på en hög nivå - ja."



Användandet av ordet "filosofi" fick några i hans sällskap att misstänka att han kanske menade att det var kulturen lämnad av hans företrädare, Louis van Gaal, som inte bara använde det ordet i nästan varenda intervju, han gillade heller inte att ta några risker när det handlade om skadade spelare.



I kontrast kommer Paul Pogba också att missa torsdagens möte mellan fyran och femman efter att ha förvärrat ett problem i baksidan av låret i vinsten mot Burnley i söndags, en skada som Mourinho tillskrev en "ackumulering av utmattning" orsakad av lagets arbetsbörda.



"Paul skadade sig för att han spelade två timmar mot Anderlecht [Europa League-kvartsfinalen förra torsdagen] och sedan spelade han 90 minuter mot Burnley två dagar senare," förklarade Mourinho medan han värmde sig med ett av hans favoritteman. "Om ni jämför oss med Chelsea och Liverpool så har vi spelat 18 matcher mer än dem.



"Det är en halv Premier League-säsong så [fundera på] vad det betyder gällande återhämtning och skador och resor och psykologisk press och antalet träningspass... Det är inte utanför sammanhanget att de två senaste mästarna - jag inkluderar Chelsea nu och Leicester förra säsongen - inte spelade i Europa och att för tre år sedan blev Liverpool nästan mästare utan att spela i europeiska turneringar."



Hans eget lag ligger 15 poäng efter men har en möjlighet att klättra upp i topp fyra för första gången sedan den 16 september, när de endast var fyra matcher in i säsongen, och om Mourinho hade varit på ett mer okynnigt humör hade han kanske ökat pressen på Guardiola med tanke på nivån på förväntningarna i City när den f.d Barcelona och Bayern München tränaren anlände.



Istället var han mer gentlemannamässig än vid de flesta andra tillfällena av deras rivalitet, han avstod från att kommentera Citys resultat och beskrev t.o.m en manager han en gång ansåg vara en svuren fiende som "väldigt intelligent".



Det underliggande budskapet verkade vara att United måste adressera sina egna problem innan de kommenterar vad som händer på annat håll. "Kanske tittar våra motståndare på oss med andra ögon för att vi inte har Zlatan och Paul och Marcos och [Juan] Mata och Jones och Smalling. Kanske tittar de på oss med andra ögon men de är inte dumma, de är inte naiva och de vet att vi kommer ge dem en match."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards