Direktlänk till inlägg 30 april 2017

WAYNE ROONEY KAN KOMMA ATT SPELA PÅ MITTFÄLTET FÖR MANCHESTER UNITED MOT SWANSEA

Av Mikael Holmkvist - 30 april 2017 11:08

• José Mourinho säger att skadorna och avstängningen kan tvinga fram en omprövning

 

• "Vi har Ander Herrera och Michael Carrick och inget annat"

 

 

José Mourinho lovade att aldrig spela Wayne Rooney på mittfältet men han kan komma att tvingas ändra sig i helgen. Fotograf: Paul Ellis/AFP/Getty Images

 

 

 

 

AV: Jamie Jackson, the Guardian, lördag 29 april, 2017:



José Mourinho sade att Wayne Rooney kanske måste spela på mittfältet mot Swansea City då Marouane Fellaini är avstängd efter skallningen på Sergio Agüero i Manchester-derbyt och Paul Pogbas fortsatta frånvaro p.g.a skada.



Fellaini kommer missa tre Premier League matcher, så i tillägg till Swanseas besök på söndag är han heller inte tillgänglig i bortamatcherna mot Arsenal eller Tottenham Hotspur.



Mourinho sade att Pogba inte kommer vara tillbaka förrän i torsdagens första möte i Europa League-semifinalen borta mot Celta Vigo p.g.a ett muskelproblem. Timothy Fosu-Mensah, som kom in från bänken efter utvisningen på Fellaini borta mot City för att operera som en extramittfältare, kommer också missa söndagens match p.g.a skada.



Rooney var en oanvänd avbytare på the Etihad Stadium. Trots att han spelade regelbundet på mittfältet under Mourinhos företrädare, Louis van Gaal, så har han inte gjort det sedan dess. När han tog United-jobbet sade Mourinho att han aldrig skulle använda Rooney på mittfältet - "med mig kommer han aldrig vara en nummer 6, inte ens en nummer 8" - men nu måste han kanske ändra den policyn.



"Ja, han är en valmöjlighet," sade han. "Vi har inga [andra spelare där]. Vi har Ander Herrera och Michael Carrick och ingenting annat. Och Tim Fosu-Mensah, som [mot City], en nödlösning för att hjälpa laget, han är en annan spelare vi kommer sakna, så vi befinner oss i trubbel men vi kommer kämpa, det är ett som är säkert."



I januari såldes Morgans Schneiderlin, en annan central mittfältare, till Everton. Mourinho viftade bort huruvida det var ett misstag med tanke på att han nu bara har Carrick och Herrera friska med tanke på de rådande omständigheterna.



"Vi sade inte till Morgan: 'Vi vill sälja dig.' Morgan sade: 'Snälla sälj mig, jag vill gå och spela varje match.' Ibland finns detta dilemma gällande om man ska behålla en större trupp, men om man gör det finns det spelare som inte vill stanna. T.o.m de yngre spelarna, när de inte spelar, de ber om att få lämna."



Mourinho har sju spelare borta p.g.a skador. I tillägg till Fosu-Mensah och Pogba är Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo borta med avslitna korsband, Chris Smalling har en mindre allvarlig knäskada, Juan Mata en ljumskskada och Phil Jones har problem med en tå.



Managern sade: "Vi anländer i en extrem situation där jag tror det måste vara unikt inom fotbollen, där vi får två avslitna korsband i samma match. I min karriär har jag haft en sådan under 17 år. Och nu, mot Anderlecht, får jag två. Vi har väldigt mycket otur är det enda vi kan säga, och de andra små skadorna, den på Pogba, [Antonio] Valencia förra veckan, är skador från utmattning, vilket är normalt.



"Smalling och Jones blev [skadade] med det engelska landslaget, träning. Så kanske är det en välsignelse, kanske är det en möjlighet att göra dem mentalt starkare. Kanske är det en välsignelse, så låt oss se om de kan komma tillbaka. Jag tror att den första att komma tillbaka är Mata, vilket kommer ge oss en annan valmöjlighet i anfallet, men i realiteten är vad vi behöver nu en av de två mittbackarna tillbaka. Pogba kommer vara tillbaka mot Celta."



Då Mourinhos enda friska förstaval bland mittbackarna är Eric Bailly kan den 19-åriga Axel Tuanzebe komma att få chansen. "I det här ögonblicket är han [Bailly] den enda vi har. Det är Axel, Eric och Daley [Blind]. Jag tycker Eric och Daley igen spelade helt suveränt mot City. Jag måste prata med dem och se hur de mår, se hur de känner sig."



Mourinho skämtade och sade att han kanske måste ta ut sig själv. "Jag tränar också hårt på gymmet så jag kan också vara ett alternativ," sade han. "Mourinho och Tuanzebe mot Swansea."



Managern är nöjd med hur han har installerat en tro i truppen som han ärvde från Van Gaal. "Gruppen var en trevlig grupp. Bra folk, bra pojkar, övertygat folk. Så jag tycker Mr Van Gaal lämnade en bra grupp pojkar med väldigt bra relationer mellan sig, och det har jag i mina händer.



"De saknade glädje, de saknade tillit, tro, de saknade den här extragrejen som ger motståndskraft, som ger dig att du kämpar och de har det. Så gruppen, den 9 juli, när vi träffas igen inför nästa säsong, är en stark grupp, så de nya spelarna, när de anländer, kommer finna en grupp mer redo för att gå för stora saker.



"Men realiteten är att vi kämpar för att vinna Europa League och vi kämpar för att försöka sluta fyra, så låt oss köra på."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards