Alla inlägg den 22 april 2020

Av Mikael Holmkvist - 22 april 2020 20:07

Imorgon (torsdag 23/4) börjar en ny tv-serie i Frankrike som jag verkligen hoppas att någon svensk tv-kanal kommer köpa in och visa i Sverige.



Serien heter Dérapages och en fransk kritiker beskriver den som "Ken Loach möter Terminator." Det är skådespelaren Kung Eric Cantonas kritikerrosade första tv-serie på bästa sändningstid någonsin och han spelar en desperat, arbetslös familjeman som drar ut i ett våldsamt enmanskrig mot globaliserande kapitalister. Finns det överhuvudtaget någonting i den beskrivningen man inte fullkomligt älskar?



T o m de mest snorkiga glansiga magasinen i Paris delar ut fantastiska recensioner till Erics debut i en tv-serie och den börjar visas i Frankrike, Tyskland, Schweiz, Belgien e t c (inte Sverige) imorgon.



Se en trailer (på franska) här:



Och här kan du läsa några korta ord om serien:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2020/04/22/11665226-ric-cantona-i-miniserien-drapages-pa-arte-den-23-e-april/



 

Jonathan Pie i nedstängning...

Jag vet inte om ni har hunnit stifta bekantskap med den fiktive reportern Jonathan Pie. Om inte så är det ett perfekt läge att göra det nu. Eftersom han bor och verkar i Storbritannien befinner han sig i nedstängning hemma i lägenheten och det lämnar, minst sagt, sina spår i hans psyke. Han släpper en ny video gällande detta ungefär en gång i veckan och vi har i skrivande stund hunnit fram till avsnitt fem (ni hittar alla fem här under).



Min favoritdel utspelar sig redan i första avsnittet när herr Pie pratar lugnande med sin oroliga mamma på mobiltelefonen och ger en liten guidad tur genom lägenheten och när han kommer till köket visar det sig att han inte tänker ta sig an coronaviruset nykter...



 

Jonathan Pie pratar i mobilen med sin oroliga mamma: "That's vodka (ja, verkligen! 6 flaskor Russian Standard, 2 flaskor Smirnoff och som en liten adderad bonus: 2 flaskor Martini). Yeah, mum, look, there's a time to be sensible and look after yourself and now is not the time. I'm not doing corona virus sober." Helt briljant!

 


Avsnitt 1:


Avsnitt 2:


 

Avsnitt 3:


 

Avsnitt 4:


 

Avsnitt 5:



Och för er som av någon outgrundlig anledning har saknat bloggen och skiten jag öser ut här, ni får hålla ögonen öppna, för snart är jag tillbaka på detta forum igen.

Av Mikael Holmkvist - 22 april 2020 20:00

AV: CNEWS, torsdag 2 april, 2020:

   

Éric Cantona spelar en arg man i Dérapages. [© capture d' écran /Youtube / Arte]

 

 

 

 

 

I sin första roll i en TV-serie i och med "Dérapages", gestaltar Éric Cantona en före detta HR-chef sliten av sex års arbetslöshet, redo att göra vad som helst för att komma ur den osäkerhet som hotar hela hans existens.

 


Det här är en filmatisering (i tv-serieformat) av Pierre Lemaîtres roman Cadres noir som producerats av Ziad Doueriri (Baron noir). Dérapages berättar historien om Alain Delambre, en f d human resources-chef för ett SME (små och medelstora företag), som närmar sig sextioårsåldern. Han har varit mer eller mindre arbetslös i sex år och haft ett antal konstiga jobb i försök att överleva i hopp om att en dag hitta ett riktigt jobb. Den dagliga förnedringen och hans depression har gjort att hans älskade inte längre klarar av att leva med honom. När Alain erbjuds en tjänst av ett prestigefyllt företag tackar han, utan att tveka, ja.

 


Jobbets uppdrag: att delta i ett rollspel i ett gisslantagande för att möjliggöra rekryteringen av en exekutiv chef som senare ska vara ansvarig för att säga upp fler än ettusen anställda inom en avdelning av företaget. Men Alain har ingen avsikt att följa manuset.

 

 

EN INTENSIV SOCIAL THRILLER

Dérapages består av sex avsnitt och drar verkligen nytta av Pierre Lemaîtres expertpenna (Gouncourt-priset för Au revoir là-haut 2013) som tillsammans med manusförfattaren Perrine Margaine levererar en social thriller med en sällsynt intensitet i själva berättelsen. Den använder också teman som är väldigt aktuella i samtidens samhälle, såsom osäkra anställningar, storföretagens oförlåtande inställning, korruption och skatteflykt.

 


I rollen som den arge f d HR-chefen hämtar Éric Cantona ett uppenbart nöje inför att få spela denne man som drivs av energi och förtvivlan (och distribuerar många skallningar). "Jag älskade den här karaktären. Vilken resa, från start till mål! Det är sällsynt att bli erbjuden en roll som den här, en roll som vill korsa en sådan mångfald av känslor, av universum. Jag vet inte om den chansen kommer komma igen. Det var även första gången jag spelade i en tv-serie, ett perfekt format för att ge den här kompaktheten liv," sade den f d fotbollsspelaren.

 


Han får sällskap i rutan av en lika inspirerad Alex Lutz, som spelar vd på ett multinationellt företag. Gustave Kervern spelar Charles, Alains kompis (och datahacker på fritiden) och även Suzanne Clément återfinns i seriens rollista. Dérapages är intensiv, rytmisk och överraskande i sina vändningar och sticker ut som en fransk serie på hög nivå som tittarna inte bör missa.

 

 

Dérapages är tillgänglig i sin helhet på Arte.tv f r o m 16:e april, och börjar visas på Arte den 23:e april, klockan 20:55.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards