Direktlänk till inlägg 28 juni 2023

QATAR-GRUPPEN NU SÄKRA PÅ ATT DE HAR VUNNIT TÄVLINGEN OM MANCHESTER UNITED

Av Mikael Holmkvist - 28 juni 2023 22:28

◾ Affären för den historiska fotbollsklubben har varit full av förseningar

 

◾ Strukturen på Jim Ratcliffes erbjudande har mött motstånd från vissa aktieägare

 

 

AV: David Hellier, Giles Turner, Dinesh Nair och Aaron Kirchfeld, Bloomberg, onsdag 28 juni, 2023, 18:03 (svensk tid). Uppdaterad onsdag 28 juni 2023, 18:26 (svensk tid)

 

 

Qatar-gruppen som leds av shejk Jassim Bin Hamad J.J Al Thani är alltmer säker på att de har vunnit budkriget på Manchester United plc (privat aktiebolag) och därmed besegrat ett rivaliserande bud från den brittiske miljardären Jim Ratcliffe då försäljningen av fotbollsklubben nu har gått in i de avgörande sommarmånaderna.

 

 

Transaktionen har varit full av förseningar där bud inte har nått den säljande Glazer-familjens förväntningar, uppdelningar bland ägarna huruvida de ska sälja eller inte och rädsla för rättstvister från minoritetsaktieägare, detta har folk med vetskap om saken berättat.

 

 

De inom den innersta cirkeln i Qatars bud har nu börjat kommunicera deras säkerhet på seger och tror att det bara är en fråga om tid innan en officiell annonsering kommer, detta enligt folket på insidan.

 

 

Men då den officiella försäljningsprocessen är på väg in i sin åttonde månad skulle Glazer-familjen kunna fatta ett sista-minuten-beslut och behålla den engelska Premier League-klubben, acceptera pengar från investerare utifrån för att renovera klubbens förfallna arena och träningsfaciliteter, sa en av personerna. De har bett om att få förbli anonyma eftersom de diskuterar konfidentiell information. 

 

 

Talespersoner för Qatar-gruppen och Manchester United tackade nej till att lämna en kommentar. En representant för Raine Group, den New York-baserade banken som agerar rådgivare åt Manchester Uniteds ägare, svarade inte på en förfrågan om en kommentar. Manchester Uniteds aktiepris steg med hela 8,3% under onsdagen i New York och det har stigit med ungefär 90% sedan Glazer-familjen inledde sin strategiska översyn. 

 

 

Försäljningen av Manchester United har ställt enorma allianser av rikedom och Wall Street emot varandra i en kamp om att få äga en av världens mest välkända idrottstillgångar. Ratcliffe har ställt upp med finansieringar från banker som inkluderar Goldman Sachs Group Inc, medan JPMorgan Chase & Co., Rothschild & Co. och Bank of America Corp. återfinns bland andra banker som agerar rådgivare eller erbjuder kapital i affären.

 

 

Miljardären Paul Singers Elliott Management har också erbjudit sig att hjälpa till med finansieringen av bud på klubben. Det betyder att han tävlar mot investerarrivalerna Carlyle Group Inc., Sixth Street Partners och Ares Management Corp.

 

 

Folket på insidan har berättat att nästan alla budgivarna någon gång har lyfts fram som ledare i tävlingen och Ratcliffe har setts som favoriten under en stor del av tiden. Hans planer inkluderar att behålla Joel och Avram Glazer som minoritetsaktieägare.

 

 

Trots upprepade protester mot Glazer-familjen - som sällan besöker klubben - är Joel och Avram fortfarande entusiastiska supportrar av laget som deras far, den numera avlidne Malcolm Glazer, köpte 2005 i ett belånat köp och sedan belastade med massiva skulder. Joel har varit involverad i diskussioner på senare tid gällande biljettpriserna och kommersiella ärenden, vilket bara har adderat till spekulationerna om att bröderna skulle kunna komma att göra en affär med Radcliffe eller någon annan minoritetsinvesterare.

 

 

En sådan överenskommelse skulle låta Joel och Avram bli kvar som ägare samtidigt som deras fyra syskon skulle kunna sälja sina andelar. Den valmöjligheten övervägdes av Glazer-familjen för nästan 12 månader sedan, när Bloomberg News rapporterade att den US-amerikanska familjen kanske skulle sälja en minoritetsandel i Premier League-laget.

 

 

Men strukturen på Ratcliffes affär har provocerat fram motstånd från dagens minoritetsaktieägare i Manchester United, som inte vill bli utköpta, berättar folket på insidan. Ungefär 69% av klubben ägs av Glazer-familjen, resten är utspritt bland flera aktieägare som äger aktier listade i New York. Dessa publika aktier har bara en bråkdel av rösträtten som Glazer-familjens aktier har.

 

 

Folket på insidan har berättat att en av de tre största aktieägarna har skickat ett brev till Manchester Uniteds styrelse och varnat om att de självständiga direktörerna kan riskera att bli stämda om de rekommenderar ett bud som favoriserar en grupp aktieägare över en annan. De största aktieägarna inkluderar Lindsell Train, Ariel Investments LLC och Eminence Capital. Representanter för alla tre avstod från att kommentera det hela.

 

 

Ratcliffe är för tillfället inte benägen att ändra strukturen på sitt upplägg, medan shejk Jassim inte kommer höja sitt bud, vilket enligt rapporter har satt ett marknadsvärde på klubben på mer än $5 miljarder (53,9 miljarder kr). Glazer-familjen hoppades på en värdering på mer än $6 miljarder (64,6 miljarder kr), vilket skulle göra klubben till det dyraste idrottslaget som någonsin sålts, bredvid NFL-klubben Washington Commanders.

 

 

Det är oklart när ett beslut formellt kommer att annonseras. Den religiösa festivalen Eid al-Adha börjar den här veckan och Manchester United förbereder sig för en högprofilerad turné i USA i juli.

 

 

Då försäljningen pågår har Manchester United runt $329 miljoner (£260 miljoner /3,54 miljarder kr) tillgängligt för spelarköp i det numera öppna transferfönstret, detta enligt en person som känner till situationen. Men de säger också att financial fair play-reglerna gör att hela den summan inte kommer spenderas.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards