Direktlänk till inlägg 14 augusti 2015

LOUIS VAN GAAL: DAVID DE GEA VILL INTE SPELA FÖR MANCHESTER UNITED

Av Mikael Holmkvist - 14 augusti 2015 19:03

• Van Gaal säger att målvakten fick frågan om han ville spela och sa nej

 

• Managern bekräftar även sitt intresse för Barcelonas Pedro

   

David de Gea är fortfarande utanför Manchester Uniteds trupp säger Louis van Gaal. (Klicka på bilden för att förstora)

 

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, The Guardian, fredag 14 augusti 2015:

David de Geas alltmer bräckliga position i Manchester United har destabiliserats ytterligare efter det att Louis van Gaal tog det icke förväntade beslutet att gå ut offentligt med nya detaljer gällande det nuvarande dödläget bakom scenen på Old Trafford, inklusive det skadande avslöjandet att målvakten uttryckligen sagt till klubben att han inte vill vara en del av laget.

 

 

Van Gaal, som bekräftade sitt intresse för Barcelona anfallaren Pedro, sade att han kommer fortsätta utelämna De Gea i kvällens bortamatch mot Aston Villa då han tycker att han inte kan lita på spanjoren då han hela sommaren har hoppats på en flytt till Real Madrid.

 

 

Van Gaal sade också att det beslutet härstammar från ett möte som ägde rum för åtta dagar sedan då, enligt United managern, De Gea tillfrågades rakt ut om han ville spela och svarade å klubbens tränarstab att han inte ville vara involverad p.g.a att han var för distraherad. Det, i sin tur, fick Van Gaal att arrangera ett separat möte med hans assistenter, där de bestämde sig för att plocka bort De Gea från deras planer och plocka in den argentinske landslagsmannen Sergio Romero i laget, detta sedan Víctor Valdés redan brännt sina broar på Old Trafford.

 

 

"Vi pratade med honom [De Gea] och han höll helt med om vårt beslut," sade Van Gaal. "Jag har en assisterande tränare och en annan assisterande tränare så vi pratar om den sortens grej tillsammans. Vi har en målvaktstränare, Frans Hoek, och jag gör inte allt ensam.

 

 

"Frans Hoek... han har ett möte med David de Gea och han frågade honom: 'Vill du spela'" På frågan vad svaret var sade Van Gaal: '"Nej.' Då måste jag ta beslutet. Det är en process. Vi hade observerat honom i förberedelserna, han var inte så bra, han var inte samma David de Gea som förut. Han var min bästa spelare förrra säsongen. Enligt fansen var han den bästa under de två senaste åren."

 

 

Van Gaals avslöjanden kom efter en presskonferens där han tillfrågats om De Geas position och klargjort att inget ändrats - "han är fortfarande utanför truppen" - innan han sade att det skulle vara bättre att diskutera det i en "mer intim miljö senare". I slutet av hans konferens slog han sig ner bredvid journalisten som hade frågat honom huruvida De Gea faktiskt ville spela, klargjorde att han fortfarande pratade on-the-record, och fortsatte med att säga att det var målvaktens önskan att utelämnas ur truppen.

 

 

Hans kommentarer var ovanliga, inte bara med tanke på sättet de levererades på, utan även för att de går emot klubbens vanliga policy om att försöka behålla privata konversationer internt. De Geas läger har sagt att han gladeligen skulle vilja spela och att det var fel av Van Gaal att säga att han inte var helt fokuserad. Van Gaals version av händelserna sätter ett helt nytt ljus på hela affären och nu återstår det bar lite mer än två veckor att bestämma huruvida De Gea kommer få göra flytten han så gärna vill få till, eller om han ska ställa in sig på en svår säsong under hans kontrakts sista år i klubben han helt enkelt vill lämna.

 

 

Van Gaal tillfrågades även huruvida De Gea skulle kunna vinna tillbaka sin plats om han fortfarande är i Manchester efter stängningen av transferfönstret. "Det beror på Romero och hans form," sade han. Men United sa senare att de inte har några problem med De Geas professionalism.

 

 

Medan Madrid har spanat in De Gea utan att komma in med en passande avgift hoppas United att deras jakt på Pedro ska bli en mycket snabbare affär och de väntar på att Barcelona-spelaren ska låta de få veta om han är villig att lämna Champions League och La Liga vinnarna. "Ni måste fråga Pedro, inte mig," sade Van Gaal. "Mitt svar är att det är en process mellan en klubb och en spelare, och vi är där också. Jag nämner ingenting förrän han har skrivit på. När han har skrivit på kommer jag att komma till er och säga: 'Hej, Pedro är här.' Det är inte fallet och vi ska vänta och se."

 

 

Van Gaal påmindes om att han tidigare pratat om att plocka in fler snabba, penetrerande spelare nu när Ángel Di María lämnat för Paris Saint-Germain. "Jag hör, och Pedro är en sådan spelare," sade han. "Så skriv det."

 

 

Som det ser ut nu med Van Gaals brist på valmöjligheter i anfallet sa han att han vill behålla Javier Hernández, om än bara som Wayne Rooneys vikarie, trots att United tidigare velat sälja honom. Han sade även att Adnan Januzaj "fortfarande inte är till salu" men Sunderland har kontaktat United gällande ett lånearrangemang för en spelre som inte ens fick en plats på bänken mot Spurs förra helgen. Det mest troliga är att affären slutförs om Pedro kommer in men det finns även en chans att PSG kommer försöka köpa loss belgaren.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards