Direktlänk till inlägg 19 oktober 2015

SAGT & GJORT: ISSA HAYATOU, DISCODANSARE; OCH DEN SÄMSTA TRÄNAREN NÅGONSIN

Av Mikael Holmkvist - 19 oktober 2015 10:27

Också den här veckan: Mauro Icardis agent; komisk timing; och presidenten som säger vad han tycker

   

Nya Fifa: tar tillbaka allmänhetens förtroende. (Klicka på bilden för att förstora)



 

 

 

AV: David Hills, The Observer, söndag 11 oktober, 2015:


 

Senaste från Fifa: veckans man

Issa Hayatou - klev upp och levererade "Fifa:s reformprocess och återtagande av allmänhetens förtroende", fem månader efter han levererade Sepps omval. Hayatou sade följande till "Kära Sepp" vid Afrikas föromröstningskongress: "I Afrika är du aldrig på något konstigt, fientligt territorium. Du är alltid hemma här. Afrika står med dig; Afrika förblir med dig. För oss är du situationens man."



• I april fick han frågan huruvida det var rätt att lita på Hayatous stöd, med tanke på den afrikanska fotbollens chefs historia när det gäller mottagande av pengar för tjänster, Sepps svar till reportrarna: "Det här är en fullständigt vidrig deklaration ni gör. Jag förkastar den."


 

Står också upp för andra

Ángel María Villar: kommer att få jobbet som Uefa:s tillfälliga chef om de suspenderar Michel Platini. Villar, även ämne för en rapporterad etikutfrågning ledde 2010 Fifa:s reaktion mot det brittiska pressintrånget, detta då han sade följande vid kongressen: "Nu räcker det med detta förtal! Fifa är rent, oavsett vad de säger."



• Stöttar honom: sonen Gorka Villar - medlem av Fifa:s reformkommitté, som förra månaden förnekade att han utpressat pengar från åtta uruguayanska klubbar.


 

Och en att hålla kolla på

Ordförande för Fifa:s överklagandeutskott som tagit sig an fallet med Sepp: Bermudas Larry Mussenden, som intog sin position i juni: "Vi står för principen om god förvaltning, och vi berömmer president Blatter för allt hans fina arbete."

 

 

På annat håll förra veckan

• Bästa komiska timing - september: Ugandas fotbollsförbunds president Moses Magogo får uppflyttning till Fifa:s Säkerhets- och Integritetskommitté. Oktober: Ugandas fotbollsförbund blir måltavla för landets Finansiella underrättelsemyndighet i deras utredning om pengatvätt. Magogo: "Allt är som vanligt. Det finns ingen kris här."


 

• Bästa självförsvar: Ghanas fotbollsförbundschef Kwesi Nyantakyi, säger åt "elaka" lokala journalister att lägga av. "Varför handlar allt om Kwesi Nyantakyi? När det inte finns något vatten till planen är det Kwesi Nyantakyi. När badminton- eller simförbundet inte får sina pengar, är det Kwesi Nyantakyi ... Det är skrattretande ... Kwesi Nyantakyi måste med alla medel korsfästas."


 

• Mest ihärdig: Zimbabwes fotbollsförbundschef Cuthbert Dube - förnekar alla oegentligheter och kräver en utbetalning på £650,000 (8,83m kr) efter att representanter avsatt honom och hans styrelse. "Jag vill ha mina pengar. Jag kommer vara den första personen som knackar på Zifa:s dörrar imorgon."


 

• Och fortfarande kvar i spelet: Guayanas fotbollsförbund bekräftar att det "finns inget som stoppar" f.d chefen Colin Klass från att ställa upp i deras val i november efter att han nu fullgjort sin avstängning på 26 månader för mutbrott. Den formella rapporten gällande 2011 års Fifa-skandal med pengar-för-röster beskrev hur Klass hade uppträtt vid tillställningen enligt följande: "Mr Klass frågade: 'Varför är den här dörren låst? Finns det folk som mutas här?' Den manliga [representanten] lät då Mr Klass äntra rummet, vilket han sedan lämnade efter några minuter ... Mr Klass hade ett leende på läpparna, och fnittrade lite."

 

 

Andra nyheter: veckans affär

Grekland: Olympiakos - vars ägare Evangelos Marinakis förnekar uppgjorda matcher, mutor och att ha sett till så att en f.d domares bageri sprängdes - har presenterat en bettingfirma online som deras nya tröjsponsor, de ersätter det nuvarande kontraktet med Unicef.


 

Veckans ånger

El Salvador: Primera División Sonsonates president Pedro Contreras klargör sin inställning efter att ha fångats på kamera "upprörd och stöttad av alkohol" då han säger till tränaren Héctor Jara: "Du är en fullständig medelmåtta, den sämsta tränaren någonsin." Contreras: "Låt mig klargöra en sak. Jag ber om ursäkt till Héctor, jag ber om ursäkt till alla, jag ber om ursäkt till gud." Jara: "Jag accepterar."

 

 

Klokaste orden

Brasilien, 3 oktober: Bahia presidenten Marceloa Sant'Ana om tränaren Sérgio Soares: "Fans måste förstå att om man sparkar en tränare så är det oftast det enklaste att göra, men det innebär inte att det är rätt sak att göra. Vi litar på Sérgio." 6 okt: "Vi önskar Sérgio lycka till i framtiden."


 

Förvirrande vecka för

Baseball: Colorado Rockies shortstop Brendan Rodgers fick ta emot kondoleanser på Twitter. @Brodddd3: "JAG ÄR INTE LIVERPOOL MANAGERN."


 

Veckans reklam

Moldavien: En inte namngiven klubb rekryterar via en agent på Linkedin: "En av de bästa klubbarna i Moldavien letar efter anfallaren. Klubben är seriös och har stora ambitioner. Anfallaren måste vara snabb och stark med bra karaktär (ingen discodansare som gillar alkohol, cigarett). 21-27 år gammal. Vänligen, erbjud inte afrikaner. Erbjud inte spelare från andradivisionen på Balkan. Skicka alla spelare i ett privat meddelande."


 

Mest genomtänkt

Brasilien: Goiás president Sérgio Rassi, ombedd att bedöma sina spelare efter en förlust. "Skamligt, på alla sätt. Det finns ingen ansträngning, ärlighet, anständighet ... bara lymmlar som tar och inte ger något tillbaka. Från och med nu kommer jag behandla de som de förtjänar att bli behandlade: illa, med noll mänsklighet." Anfallaren Zé Love: "Presidenten säger vad han tycker."


 

Sundaste filosofin

Italien: Inter anfallaren Mauro Icardi, som enligt rapporter har sparkat sin agent sedan 10 år tillbaka och ersatt honom med frun Wanda Nara, ex-partner till f.d lagkamraten Maxi López. Icardi: "Jag är en person som gör vad jag vill. Jag bryr mig inte om andras åsikter. Jag lever mitt liv."


 

Plus: så är det

Argentina: Modellen Tamara Alves då hon presenterade sitt första tv-program Galen i fotboll, tre år efter det att hon försvarade att hon lämnat Independientes Fabian Assman för Racings Patricio Toranzo: "Jag bryr mig inte om folk kallar mig en skohängare. Jag går inte ut och letar efter fotbollsspelare. Det är bara så livet är."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards