Direktlänk till inlägg 4 december 2015

MANCHESTER UNITEDS CHAMPIONS LEAGUE HOPP I RISKZONEN EFTER PSV DÖDLÄGET

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2015 13:52

Man Utd 0

 

PSV 0

   

David de Gea sammanfattar hemmafansens frustration under en kväll då vinst mot PSV Eindhoven hade skickat Manchester United vidare till Champions Leagues utslagningsfas.

 

 

 

AV: Daniel Taylor på Old Trafford, the Guardian, torsdag 26 november 2015:

 

 

Vid slutsignalen stod det klart från kroppsspråket hos spelarna vilket lag som hade störst fördel av det här resultatet. Medan PSV Eindhoven spelarna kramade om och high-fivade varandra, sprang bort till det högljudda och bullriga bortaföljet, så stod de i Manchester Uniteds röda tröjor och funderade på vad det här betydde innan de sakta begav sig mot tunneln, i full vetskap om att det finns potentiella otrevligheter efter att ha gått miste om chansen att kvalificera sig med en match kvar att spela.

 

 

Skadan är inte omöjlig att fixa men Louis van Gaals lag, med ännu en till stor del vardaglig insats, har gjort livet onödigt svårt för sig själva och nu kan det mycket väl bli så att de måste vinna sin sista match mot Wolfsburg på Volkswagen Arena den 8 december. Två poäng separerar de tre topplagen i grupp B och om PSV vinner samma kväll hemma mot CSKA Moskva, som redan är utslagna, kommer United lämnas med den otympliga torsdag-kväll söndag-eftermiddag cykeln från Europa League fotbollen, såvida de inte besegrar Bundesligas tredjeplacerade lag.

 

 

Van Gaal accepterade att det kommer krävas en rejält förbättrad insats, beskrev den första halvleken som "genomsnittlig" och erkände att "trots mina ändringar, blev det inte bättre". Det blev ordentligt mycket sämre i den andra halvleken, när hans lag såg ut att ha fått slut på idéer. Än en gång måste bristen på kreativitet ha varit häpnadsväckande för Uniteds publik. Den här gången var det bara en hörbar läktarsång som signalerade deras missnöje, till skillnad mot de utdragna klagomålen mot CSKA Moskva, men det här är inte fotbollen som Old Trafford vill se och den gnisslade under en kväll då arenan var upplyst för att markera 10-årsdagen av George Bests död.

 

 

Ljuset kom från tusentals åskådare som höll upp ficklamporna på sina mobiltelefoner i en koreograferad hyllning. Idén, för att låna en textrad från The Smiths, var: there is a light that never goes out. Volymen steg och det fanns en banner - 'Georgie ... Simply the Best'. Men dagens bärare av tröja nummer 7, Memphis Depay, byttes ut precis innan timmen var spelad och resten av laget saknade desperat bredd, penetrering och stjärnglans. Det fanns inga blixtar och den andra halvleken var möjligtvis lika dålig som det sämsta man tidigare upplevt på Old Trafford den här säsongen.

 

 

PSV, för närvarande trea i Eredivisie, höll undan ganska komfortabelt. Deras mexikanske mittfältare, Andréas Guardado, var planens outstanding spelare, han visade upp en del underbara mottagningar och kanske, med lite mer ambition, hade de kunnat göra mer för att exponera Uniteds tillkortakommanden under den sista halvtimmen, när de började ge bort bollen.

 

 

De bättre chanserna hade fallit till United i den första halvleken och utifrån matchbilden var de definitivt det mer hotande laget under den perioden. Anthony Martial och Jesse Lingard hade hyfsade chanSer och Morgan Schneiderlin var nära att slå in en av Daley Blinds hörnor men United, för att upprätthålla deras moderna stil, kontrollerade sina motståndare utan att puckla på dem som de gjorde förr i tiden. Det här var sjätte gången under ett dussin hemmamatcher som det varit mållöst i halvtid. United har endast gjort sex mål på åtta matcher och endast ett av dem har kommit i den första halvleken. De har slitit sig igenom fyra mållösa oavgjorda matcher av sju och Van Gaal erkände att han är oroad gällande bristen på mål.

 

 

Han och hans lag står anklagade för en bristande äventyrslusta men de knuffade fram flera spelare i anfallen. Stundtals gled Chris Smalling fram över mittlinjen och Marcos Rojos ryck framåt från vänsterbacksplatsen var ett annat faktum. Problemet är mer snabbheten med vilken de flyttar runt bollen och deras oförmåga att väva in passningar bakom motståndarförsvaret när detta en gång i tiden var deras starkare punkter. United var ett lag med risktagare; nu gillar de, för det mesta, att spela säkert.

 

 

Depay hade en svår match mot sin gamla klubb och hans första halva säsong på Old Trafford smyger sig farligt nära punkten där hans självförtroende börjar sargas. Ashley Young tog över på vänstersidan och Marouane Fellaini plockades in istället för Bastian Schweinsteiger. Tempot hade sjunkit tidigt i den andra halvleken och dubbelbytet såg ut som bevis för att Van Gaal inte var nöjd. Det verkade heller inte som att publiken var det och de första klagande "Attack, attack, attack" hördes.

 

 

Det här var PSV:s bästa period i matchen. Wayne Rooney hade sammanlänkat sitt spel på ett uppmuntrande sätt med Martial i den första halvleken men det rann undan efter pausen och Juan Mata, inhoppare i den 84:e minuten, borde förmodligen ha kommit in tidigare. Lingard var energisk men rå och en känsla av irritation svepte runt arenan när Fellaini tog bollen på mittfältet och spelade den bakåt, säkert spel först, till Schneiderlin. Lingard hade den bästa chansen i den andra halvleken på Youngs styrda inlägg, men han avfyrade sitt skott över ribban och matchen haltade vidare mot sitt slut, med en förbryllande brist på drama.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards