Direktlänk till inlägg 5 december 2015

TRANSFER TJITTER-TJATTER: RONALDO OCH MAHREZ

Av Mikael Holmkvist - 5 december 2015 10:43

Snart öppnar januarifönstret och man kan handla och sälja spelare igen. På presskonferensen igår (fredag 4/12) sa LvG att vi tittar på namn, kommer försöka plocka in någon eller några, men att det är svårt att köpa loss spelare den här tiden på året. Med Super Ted bakom spakarna förstår jag inte vad som skulle kunna gå fel, men vi får väl se...



Det har såklart ryktats och surrats en hel del om spelare som ska gå och som ska in. Och som vanligt så toppar United ligan över spelare som sammanlänkas med köp/försäljning.



Det har pratats ganska flitigt om Ronaldo. I så fall handlar det om ett köp till sommaren, och även om det är mycket som ska till för att det ska bli av, så ska vi nog inte avfärda det helt, riktigt än.



En av de mest insatta, Red Issue's REDEYE, skriver följande på forumet:

 

 

REDEYE om Ronnie:

".... och trots PSG-snacket är United inte ute ur jakten på Ronaldo. Mendes sade till *XXX* att Ronnie vill prata med ALLA intresserade parter. Allt det där i Paris var bara en uppvisning, för att sätta hjulen i rullning. Nio månader med fiffel har precis börjat. Njut!"



Säger även att José och Roman har haft fler (resultatlösa) krisdiskussioner, och att vi uppenbarligen har kommit undan ett skott när det gäller Pedro, som avslöjat sig själv som en fullständig idiot. (Ja, t.o.m i jämförelse med andra Chelsea spelare).


 

emm_you_eff_see

Så finns det något som pekar på att vi kommit någon bit närmare en återkomst för Ronaldo än de senaste 812 gångerna som ryktet har kommit upp till ytan sedan han lämnade för Madrid?


 

REDEYE

Inte egentligen.

Den stora chansen var sommaren 2013.





En annan spelare som nämnts är Leicesters trollgubbe Riyad Mahrez. I början av november skrev the Guardians "rykteskvarnen" följande (några rader om prislappen på Lukaku också):


 

Är Riyad Mahrez på väg mot en fin lya i Cheshire och en plats i Manchester Uniteds offensiv?

 

 

 

AV: Gregg Bakowski, The Guardian Rykteskvarnen, fredag 6 november, 2015:



Det är ett klasskrig! Roberto Martínez, folkets man, manager för Folkets klubb, är ute och vevar igen, håller upp sin högaffel och viftar hotfullt med den mot alla som ser minsta förmögen ut gåendes mot Goodison Park. Den här gången har Everton-managern satt en prislapp på £45m (624m kr) på Romelu Lukaku - vilket innebär lite mer än en miljon pund (£1m = 13,87m kr) per Everton mål (matematik!) - och precis som en aggressiv pudel har han argsint skällt i riktning mot den sofistikerade storstaden där den sjukt rika PSG-bossen, Lauren Blanc, skulle kunna ha nytta av en anfallare eller två, nu när Zlatan Ibrahimovic börjar tappa sina krafter som en åldrande Jedi. Men £45m (624m kr)? Ge den där gläfsande pudeln en sympatisk blick, vissla en obesvärad visa och fortsätt promenera Laurent.



Och nu vidare till ännu en het spelare iklädd kungligt blått, Leicester Citys Riyad Mahrez, en speluppläggare som är så spenslig när man ser honom på nära håll att det är förståeligt varför inga Premier League försvarare har lyckats få tag i honom den här säsongen. Algerierns sju mål har satt honom på Manchester Uniteds radar, och Lous van Gaal ryktas vara redo att kämpa mot Arsenal och Arsène Wenger, som ännu inte, i alla fall inte vad Kvarnen känner till, gått ut och sagt att han var intresserad av att plocka in Mahrez när han var värd 45 pence (6,24 kr) och spelade för Le Havre. Men än finns det tid.



Om United skulle gå miste om Mahrez kommer de trösta sig själva med att lämna £36m (499,2m kr) i en skottkärra utanför Mestalla för Valencias André Gomes, en central mittfältare så silkeslen att man skulle kunna göra näsdukar av hans passningsstatistik.


 

 

Detta följdes upp med följande på Red Issue's forum:


 

JG23

France Football (vanligtvis bra, REDEYE?) säger att United har inlett diskussioner med Riyad Mahrez folk gällande en transfer.


 

REDEYE

Står det i den faktiska pappersversionen, på framsidan som en av deras egna artiklar? I så fall lär det vara sant. Annars beror det på vart det står.


redigerat :

Har tagit mig en titt.

Hmm. Det är bara på hemsidan, från en väldigt liten medarbetare - som, vilket ska erkännas, är specialist på norra Afrika - och artikeln SÄGER INTE att United har inlett diskussioner.

Det står att United är "intresserade" och "redan har närmat sig spelaren" - men det står ingenting om "diskussioner" eller klubb-till-klubb kontakt. Det står också att PSG är lika sugna som United är på spelaren.


JG23

Då har jag blivit korrigerad. Erkänner att min franska inte håller högsta standard.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards