Direktlänk till inlägg 6 december 2015

MANCHESTER UNITED KOMMER LÄMNA CITY I POLE POSITION FÖR PEP GUARDIOLA

Av Mikael Holmkvist - 6 december 2015 14:22

• Bayern München tränarens kontrakt går ut i sommar och han är ett hot mot Pellegrini

 

• Manchester United är nöjda med Louis van Gaal såvida det inte sker drastiska förändringar

   

Pep Guardiolas Bayern München åkte på sin första förlust den här Bundesliga-säsongen borta mot Borussia Mönchengladbach igår, men spanjoren är allmänt eftertraktad.



 

AV: Daniel Taylor, the Observer, söndag 6 december, 2015:


Manchester Uniteds intention är att sätta sig i baksätet när Pep Guardiolas kontrakt med Bayern München går ut efter den här säsongen, vilket lämnar vägen öppen för Manchester City att jaga den f.d Barcelona-tränaren på Manuel Pellegrinis bekostnad.



Uniteds information gör gällande att Guardiola inte kommer förnya sitt nuvarande kontrakt och att han vill jobba i den engelska fotbollen men det kommer inte intressera dem p.g.a timingen av hans tillgänglighet och deras stöd till Louis van Gaal. Misstankarna på Old Trafford är att Guardiolas mest troliga destination blir City, vilket innebär ett tydligt hot mot Pellegrinis jobb, men Chelsea skulle kunna vara ett annat troligt alternativ med tanke på deras nedgång den här säsongen under José Mourinho.



Vanligtvis skulle United absolut ha Guardiola i sina tankar med tanke på hans framgångar i Bayern och tidigare i Barcelona, där hans lag två gånger besegrade Sir Alex Fergusons lag i Champions League finalen. Men om han skulle lämna Bayern nästa sommar skulle det räknas emot United, med tanke på att det då sker ett år innan Van Gaals kontrakt går ut. Holländarens kontrakt går ut 2017 och såvida inget drastiskt förändras kommer United ta sig själva ur resonemanget om Guardiola blir tillgänglig.



Pellegrinis position i City är inte så vattentät och hjälptes inte av det faktum att lördagens 2-0 förlust borta mot Stoke var tredje gången de har besegrats i de fem senaste matcherna. Pellegrini skrev under en kontraktsförlängning i augusti som tar honom till efter säsongen 2016-17 men Guardiolas tillgänglighet har funnits i tankarna hos vd:n, Ferran Soriano, och fotbollsdirectorn, Txiki Begeristain, under en ganska lång tid. De jobbade med Guardiola i deras tidigare roller som exekutiva direktörer i Barcelona och anser att han vore idealisk för en klubb som hade förväntat sig mer än vad Pellegrini har kunnat leverera.



Pellegrinis lag har inte vunnit någon bortamatch i Premier League sedan september och han erkände att de spelade dåligt mot Stoke, vilket gav Leicester City chansen att återvända till divisionens topplats tack vare en 3-0 seger borta mot Swansea City. Riyah Mahrez gjorde ett hat-trick då Claudio Ranieris lag etablerade en tvåpoängsledning framför Arsenal, som vann med 3-1 hemma mot Sunderland, under en dag då Jamie Vardys svit med mål i 12 raka matcher avslutades.



"Vi spelade inte bra," sade Joe Hart, Manchester Citys målvakt, efter att två tidiga mål av Marko Arnautovic vunnit matchen. Pellegrini skyllde på trötthet men Hart valde inte att följa samma linje. "Några av grabbarna känner av det från matcherna vi spelar men det är ingen ursäkt. Vi måste bjuda på åtminstone sju-av-10 insatser i varje match och det gör vi inte. Vi kan inte acceptera hur vi spelade."



United sjönk ner till fjärdeplatsen efter deras 0-0 match, hemma mot West Ham United, och har nu gjort sju mål på deras 10 senaste matcher. Det var deras femte mållösa oavgjorda resultat på deras nio senaste matcher, men trots en växande granskning av lagets stil så finns det ett starkt stöd för Van Gaal bakom scenen på Old Trafford. Styrelserummets åsikt är att kritiken har överdrivits och att det för tillfället är tillfredsställande att Van Gaal har återetablerat klubben som trovärdiga titelutmanare.



Ed Woodward, Uniteds vd, är fortfarande hoppfull att United till sist kommer kunna locka en av Cristiano Ronaldo, Neymar eller Gareth Bale till sig. Men han är inte överdrivet optimistisk gällande att kunna addera några fler spelare i januaris transferfönster, medveten om sättet på vilket Southampton blockerade deras försök att köpa Sadio Mané i somras. United behöver täckning på vänsterbacken med idén att erbjuda Ashley Cole ett korttidskontrakt har avfärdats.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards