Direktlänk till inlägg 29 december 2015

MANCHESTER UNITEDS KÄMPAGLÖD MISSLYCKADES MED ATT BRYTA NED CHELSEAS MOTSTÅND

Av Mikael Holmkvist - 29 december 2015 20:03

 

Louis van Gaal var självsäker efter den oavgjorda matchen mellan Manchester United och Chelsea.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, tisdag 29 december, 2015:

 


Bland alla förödmjukelser Louis van Gaal har tvingats konfrontera på sistone så avslutade Manchester United åtminstone sin förlustsvit en match innan den skulle bli deras värsta under en och samma säsong sedan december 1936. Men deras svit utan vinst har förlängts till åtta matcher och deras nya rykte som 0-0 specialister kan inte kännas bra för en klubb med sådan stor kärlek för äventyrligt spel. Det här var deras femte under de senaste åtta matcherna på Old Trafford, men på en mer positiv sida så var insatsen tillräckligt bra för att Van Gaal skulle besparas publikens vrede.

 


Huruvida det är tillräckligt för att han ska få behålla jobbet återstår att se men det fanns tecken på att moralen i det här laget inte är helt krossat och det, i sin tur, skulle göra det till en överraskning om han inte leder dem i lördagens hemmamatch mot Swansea. Deras brister är många men United visade åtminstone stundtals att de kan ta av sig sin taktiska tvångströja och börja spela på det gamla sättet, med bredd och penetrering, och publiken verkade uppskatta vad de såg.

 


De inledande 45 minuterna var de bästa på länge och det var deras vilja att ta några risker, något deras supportrar alltid kommer tolerera, som delvis förklarade varför de tappade sin struktur under den senare delen.

 


Ett bättre lag än Chelsea skulle kanske ha utnyttjat det i en ganska ovårdad andra halvlek och matchen måste sättas i sammanhanget att laget som Guus Hiddink just har ärvt glider igenom det mest osannolika titelförsvaret i levande minne, femma från slutet i ligan men alltför högfärdiga för att se sig själva i någon genuin nedflyttningsfara, samtidigt som de ligger så långt efter att de inte har någonting kvar att jaga.

 


På samma gång var det en förbättring från Van Gaals lag. De har misslyckats med att näta i 11 av deras 26 ligamatcher sedan april månad och det finns all möjlig plågsam statistik fastnaglad vid Van Gaals regeringstid, bland annat ett lägre vinstratio än under David Moyes ledning. Men den stora grejen är att det här inte såg ut som en insats som skulle sluta med att managern fick gå eller valde att själv klippa bandet.

 


"Det finns ingen anledning att sparka mig," sa Van Gaal efteråt och lät som han fått ett nytt mod.

 


Holländaren pratade efter förlusten mot Stoke om att hans lag inte "vågade spela" på annandagen men det fanns inget ängsligt i skottet som Juan Mata avfyrade mot Thibaut Courtois ribba under inledningen av matchen och samma sak igen, i den 17:e minuten, när Anthony Martials låga skott träffade ena stolpen, rullade genom målområdet och gled ut ur spel. United fick ibland tacka David de Gea men ingen kunde anklaga dem för att vara tröga och spela sidledsfotboll. Det kändes som en start med tanke på anklagelserna som har cirkulerat runt dem gällande repetetiv tråkighet.

 


Samtidigt var det fullt möjligt att det här hade kunnat bli ännu en svår prövning för laget som nu ligger fem poäng efter topp fyra. Chelsea kommer reflektera på stunderna när De Geas målvaktsspel räddade laget och, ännu mer, kontringen som slutade med att Nemanja Matic galopperade sig igenom till matchens mest outstanding chans.

 


Matic kommer kanske att vakna alldeles kallsvettig när han tänker på vad som hände sen. De Gea är en formidabel målvakt men Chelsea spelaren gjorde bort sig fullständigt med avslutningen och placerade bollen i publikhavet när han hade tid och utrymme att placera den i nät.

 


Då de spelade på kontringar såg Chelseas anfall lättviktigt ut i den avstängde Diego Costas frånvaro, för det betydde att de inte hade någon naturlig anfallare för rollen på topp. Eden Hazards tendens var att ströva omkring ut i ytterpositionerna och i den första halvleken, i avsaknad av någon som kunde hålla i bollen där framme, pressades de under långa perioder tillbaka. Ashley Young och Matteo Darmian hade licens att ta sig framåt från Uniteds ytterbackspositioner. Martials rättframhet och kvicka fötter gjorde honom till en svår motståndare och United ser i allmänhet ut som ett mer balanserat lag när Marouane Fellaini inte är med i startuppställningen.

 


Frestelsen att sikta och dra iväg bollen högt togs bort och United inledde matchen med den sortens kvicka tempo som har blivit så sällsynt under Van Gaal.

 


Humöret skulle ha kunnat vara helt annorlunda om De Gea inte hade styrt John Terry nick över ribban på en tidig hörna men Chelsea hade inte kraften som vanligtvis förväntas av dem i sådana här matcher. Mästarna blev bättre efter pausen och strax innan Matic miss fick vi se en underbar dubbelräddning av De Gea som avvärjde Pedros skott och sedan returen från César Azpilicueta.

 


Courtois reflexer på Ander Herreras avslutning i andra änden av planen visade att det fortfarande pågår en tävling om vem som är ligans bästa målvakt och Van Gaal fick ångra Wayne Rooneys sena miss och ett par rimliga rop på straff. Det blev en slarvig avslutning där båda lagen demonstrerade varför de har problem och Rooney lämnade ett dobbmärke på Oscars ben.

 


Till sist och syvende är Chelsea det gladaste laget idag, nu är de obesegrade i tre raka matcher i ligan för första gången den här säsongen. Van Gaal hörde buropen i slutet men det kom sympatiska applåder från annat håll på arenan och känslan var att den långe mannen som promenerade efter långsidan kommer vara tillbaka till helgen igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards