Alla inlägg den 31 juli 2015

Av Mikael Holmkvist - 31 juli 2015 21:12

   

Gothia Cup turneringen attraherar 1,650 lag från hela världen. (Klicka på bilden för att förstora)

 

 

 

 

AV: Emma Löfgren, www.thelocal.se, torsdag 16 juli 2015, uppdaterad fredag 17 juli 2015:

 

Tusentals ungdomar från hela världen reser till Göteborg i västra Sverige för att tävla i Gothia Cup varje år. Och i onsdags var det dags för Bollnäs P12:or och ett lag lett av akademipersonal från brittiska De La Salle att göra upp ute på planen.

 

Men för de 12-åriga svenska fotbollsspelarna förvandlades matchen till en mardröm. Domaren tvingades ingripa efter att en grupp föräldrar från Liverpool-laget agerat på ett aggressivt sätt, hånat och svurit mot barnen.

 

"De sprang ut på planen och hotade våra spelare. Stämningen var otroligt elakartad," berättade Andreas Hansemoen, som tränar ett av de andra Bollnäs-lagen och som närvarade vid matchen, för The Local under torsdagen.

 

Den unga domaren var tvungen att kalla in back-up under den andra halvleken. När matchen blåstes av fanns det fem domare närvarande på planen, inklusive en Fifa-inspektör.

 

"Jag är ledsen för båda lagen. Inget lag ska behöva spela under sådana förhållanden. Man måste kunna hålla igen som förälder - vid ett tillfälle var det runt sex eller sju föräldrar på planen," sade Hansemoen.

 

De La Salle akdemin är en katolsk skola för pojkar mellan 11 och 18 år. En av skolans f.d elever är Wayne Rooney, den engelske landslagsmannen som spelar för Manchester United.

 

Fotbollsturneringen Gothia Cup är även känd som The World Youth Cup och den organiseras av BK Häcken, ett Göteborgslag som spelar i den högsta ligan. Sedan den blygsamma starten 1975 med 275 deltagande lag har den vuxit och blivit den största ungdomsturneringen i hela världen.

 

"Det är såklart tråkigt när sådana här saker händer. Vi reagerade starkt på det och tillrättavisade det brittiska laget på ett skarpt sätt och vi bad de att lösa deras problem. Jag vill understryka att det inte var något fel på spelarnas eller tränarnas uppträdande, men en grupp föräldrar uppträdde illa och skrek dåliga ord," berättade Gothia Cup pressekreteraren Peter Kymner för The Local och tillade att Liverpool-edaren hade varit väldigt ångerfull efter incidenten.

 

"Det här är en incident under fler än 4,000 matcher som spelats under veckan. Jag förstår att det får medieuppmärksamhet, men man måste även se det ur ett större perspektiv," tillade han.

 

De La Salle rektorn Catherine Flaherty har svarat på The Local's fråga om en kommentar genom att säga att laget kom från en annan skola i Liverpool-området.

 

"De La Salle akademipersonalen eskorterade studenter från lokala skolor till Göteborg för turneringen. De hade sällskap av föräldrar till de här barnen. Eleverna är inte De La Salle elever och föräldrarna är inte De La Salle föräldrar," sa hon i ett email.

 

"Akademin har inte överseende med dessa föräldrars beteende och vi är ledsna att incidenten har fördärvat en väldigt framgångsrik turnering för personalen och studenterna."

 

Själva matchen förlorade Bollnäs P12-lag efter straffar och Hansemoen sade att incidenten inte hade skrämt de svenska ungdomarna.

 

"De har tänkt mycket på det för de är inte vana vid att domaren måste stoppa matchen för att föräldrar skriker på dem. Men de är tuffa ungar, så de har tagit det bra," sa han.

Av Mikael Holmkvist - 31 juli 2015 20:42

   

Bilden: Förstår att ni undrar vad Harry Redknapp och Sd-kommunpolitikern i Mullsjö Albert Müller gör på bilden till dagens inlägg, läs vidare här under så förstår ni. (Klicka på bilderna för att förstora)

 

 

 

 

2012 anklagades ärkepajasen Harry Redknapp för att ha tagit emot hemliga betalningar av en f.d Portsmouth ägare, den amerikansk-serbiske kapitalisten Milan Mandarić. Redknapp friades senare i domstolen, men betalningar hade skett till engelsmannens konto i Monaco, tecknat under namnet "Rosie47", en kombination av dårens hunds namn och hans födelseår!

 

 

Nu har den här grejen med att blanda in hundar i sina ljusskygga aktioner även nått Sverige. Föga förvånande är det en innovativ och intelligent Sd-representant som använt sig av tjänster från våra fyrfotade kamrater.

 

 

Vet inte om ni är bekanta med metropolen Mullsjö, är ni inte det så ligger den ungefär mellan Jönköping och Falköping, i Jönköpings län, men tillhör landskapet Västergötland. I denna pulserande stad finns en ledande företrädare för det Sverigevänliga partiet Sd vid namn Albert Müller. I gårdagens (30/7-2015) Jönköpings-Posten figurerade nämnda Müller i en artikel.

 

 

Så, nu är jag tillbaka. Var tvungen att gå ut och ta en nypa frisk luft och garva lite innan jag fortsätter skriva det här. Den här Müller har alltså helt rimligt postat rasistisk skit från sidan Motgift, när det kom fram så visste han inte vad det var för sida, men insåg plötsligt att det kanske inte var helt lämpligt, så han lovade jättesnällt att inte göra om det. Men istället för att använda sin egen sida så börjar han posta från profilen "Boerboel Mullsjö", och det är alltså pungskinnets hunds sida! Den stackars hunden i det här tragikomiska soppan heter f.ö Bingo.

 

 

Boerboel är en hundras från Sydafrika, och på hans sida postar alltså detta pisshuvud en massa annan rasistisk dynga. På frågan om varför han publicerar politiska inlägg på sin hunds profil svarar Müller i ett mejl till Jönköpings-Posten:

 

 

"Som politiker brinner jag för Sveriges överlevnad, min familj, barn och barnbarn./.../ Jag tillhör den majoritet som ser faran med att islam vill påverka vårt land ."

 

 

Alltså... vad säger man ens? Har Jimmie "Give 'em Hell" Åkesson eller Kunta Kenta hört av sig till Bingo än? Eller innefattar nolltoleransen mot rasism inom deras ärevördiga parti inte hundar? Frågan ska kanske lyda: Innefattar nolltoleransen mot rasism någon i deras ärevördiga parti? Men nu ska vi inte vara sådana, inte håna detta demokratiskt valda parti som bara kämpar för ett bättre Sverige. God natt, eller Voff, voff!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards