Direktlänk till inlägg 10 juli 2016

STERLINGS FALL: LIVET FÖR TRE LEJONEN FOTBOLLSIDIOTEN RAHEEM

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 16:01

Manchester City stjärnan ses frossa i lyx i en video som visar hans dyra hem bara några dagar efter Englands förnedrade uttåg ur EM 2016

   

Hårt kritiserade Manchester City stjärnan Raheem Sterling med sin flickvän Paige Milian innan hans flytt till Liverpool förra sommaren.

 

 

 

 

AV: Danny Collins, the Sun, torsdag 30 juni, 2016:

 

 

RAHEEM Sterling fick en gång i tiden höra följande från en lärare: "Du kommer antingen hamna i fängelse eller spela för England."

 

 

Och medan £49 miljoners (545,8m kr) Manchester City stjärnan valde den senare rutten har hans korta karriär plågats av kontroverser.

 

 

Så sent som i augusti förra året avslöjades 21-åringen av The Sun då han inhalerade lustgas.

 

 

Sättet på vilket hans bittra uttåg från Liverpool till City skedde förra sommaren gjorde många Röda fans vansinniga på yttern.

 

 

I den senaste kontroversen visade Sterling upp ett hem för flera miljoner knappt en dag efter det att England kraschat ut på ett förnedrande sätt från EM 2016 mot lilla Island.

 

 

Men hans resa från ett fattigt distrikt på Jamaica till att bli engelsk fotbolls hetaste löfte avslöjar en otrolig talang.

 

 

Född i Kingston distriktet i Maverly - där han bodde med åtta släktingar i en trång stuga - flyttade Sterling till Storbritannien med sin mamma då han var sju år gammal.

 

 

Endast två år senare sköts hans frånvarande pappa ihjäl på den karibiska ön.

 

 

En vän till familjen avslöjade följande för the Sun: "Hans pappa älskade honom innerligt.

 

 

"När han dog blev Raheem förkrossad och hans familj kämpar fortfarande med att hantera det hela."

 

 

Men stjärnan som har spelat 26 landskamper har fortfarande kärleksfulla minnen av Jamaica och under sin tid i Liverpool lät han bygga en herrgård för flera miljoner pund på ön.

 

 

Han orsakade kontroverser förra året när han filmades då han inhalerade lustgas tillsammans med vänner.

 

 

I den senaste felbedömda episoden skröt han om sin samling med sportbilar knappt en dag efter att han varit en del av det engelska laget som förnedrades av lilla Island i EM.

 

 

Sterling fick sin utbildning i the Copland School i skuggan av Wembleys gigantiska båge.

 

 

Chris Beschi, hans lärare under skolåren, beskrev en spelare med en exceptionell talang som var tvungen att välja mellan ett kriminellt liv eller hans fotbollsdröm.

 

 

Han sa följande till BBC: "Han fann det jätteroligt hur mycket bättre han var än dig. Jag spelade mot honom varje dag. Vi spelade med fem ungar och fem vuxna i varje lag.

 

 

"Att ha Raheem i ditt lag var bättre än att ha en extra vuxen.

 

 

"Jag vill inte måla upp honom som en sagokaraktär - en ung, urban, olydig pojke som vände på allt till sin fördel. Men det finns ett element av sanning i det.

 

 

I den senaste episoden visade 21-åringen upp sitt jättedyra hem bara dagar efter det att England slagits ut ur EM 2016 mot lilla Island.

 

 

Sterling poserar med sina systrar på en bild postad på sociala medier.

 

 

 

 

"Raheem hade potentialen att göra fel saker, att kasta bort allting.

 

 

"Jag sa till honom att om han fortsatte på samma väg som han gick på skulle han antingen komma att spela för England eller hamna i fängelse."

 

 

Queens Park Rangers från västra London kom snart in och ropade på yngligen och dit gick han 2009.

 

 

Men större fiskar cirklade redan runt honom och Liverpool plockade in Sterling ett år senare för £500,000 (5,56m kr).

 

 

Hans virvelvindsresa till toppen av engelsk fotboll fortsatte på Anfield, där han snabbt etablerade sig själv som ordinarie i ett lag lett av Steven Gerrard och Luis Suarez.

 

 

Vid sidan av planen blev han pappa till dottern Melody Rose 2012.

 

 

Man City stjärnan växte upp i en trång stuga med åtta släktingar i Jamaicas huvudstad Kingston.

 

 

Sterling har inte glömt sina rötter på ön och lät tidigt i sin karriär bygga ett hus där för flera miljoner pund.

 

 

Mer oroande är det att han filmades då han inhalerade lustgas i april förra året och som hans Anfield boss Brendan Rodgers beskrev som ett misstag.

 

 

Nordirländaren stormade: "Jag tycker inte att det är något man bör göra, så enkelt är det. Unga spelare begår misstag. Så länge de lär sig från dem, det är det som är viktigt."

 

 

Problemen vid sidan av planen stoppade inte hans livliga resa på den.

 

 

Han använder ofta sociala medier och visar gärna upp sin livsstil i överflöd med bilder på sina senaste köp och dyra semestrar - många bilder visar även upp flickvännen Paige Milian.

 

 

I november 2012 gjorde han sin debut för England och blev en av de Tre Lejonens yngsta spelare någonsin och han utsågs t.o.m till matchens lirare i hans andra match mot Danmark.

 

 

Sterling är en frekvent användare av fotodelningsappen Instagram och postar ofta bilder med sin flickvän Paige. Här ses paret i Dubai.

 

 

Sterling blev osams med f.d klubben Liverpool i ett försök att tvinga fram en flytt till Manchester City. Här ses han på bild med ex-bossen Kenny Dalglish.

 

 

Att springa ut på planen i Englands vita tröja var Sterling redan van vid, han har nämligen representerat sitt land från U16-nivå hela vägen upp till seniorlandslaget.

 

 

Sådana prestationer lockade oundvikligt till sig uppmärksamheten från Europas stora klubbar då han kom fram som kontinentens största unga talang.

 

 

Abu Dhabi ägda Man City hostade upp £49m (545,8m kr) för Sterling förra sommaren vilket gjorde honom till den dyraste brittiska spelaren genom tiderna, samtidigt som de betalar honom astronomiska £180,000 (2m kr) i veckan i lön.

 

 

Men han gjorde Liverpools fans och spelare vansinniga när han struntade i träningar och bad om att få slippa de Rödas försäsongsturné i Asien i ett försök att tvinga klubben att sälja honom.

 

 

Men när hans flytt till andra änden av East Lancs Road till sist blev av hade han svårt att få fram formen från sin tidiga karriär och han blev snabbt en ganska obetydlig spelare bland Citys stjärnor.

 

 

Stjärnan postar ofta bilder på sitt Instagram konto på sin överflödiga livsstil.

 

 

Sterling hade svårt att ha någon inverkan i Englands insats i 2-1 förlusten mot lilla Island i måndags kväll.

 

 

Stagneringen i Sterlings karriär blev väldigt tydlig den här månaden när urusla insatser för England i EM ledde till att han förpassades till avbytarbänken i de Tre Lejonens sista gruppspelsmatch mot Slovakien.

 

 

Och trots att han återkallades i landets mest förnedrade förlust någonsin mot Island i måndags har hans uppenbart bekymmersfria Snapchatvideo inte gjort mycket för att förtjusa fansen.

 

 

Den bisarra videon visar Sterling då han stoltserar i sin lyxiga herrgård som inkluderar en kristallbeklädd diskho och en samling superbilar, detta filmat nästan omedelbart efter hans intetsägande insats under 2-1 förlusten.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards