Alla inlägg den 21 juli 2016

Av Mikael Holmkvist - 21 juli 2016 00:01

JUVENTUS är säkra på att en affär kommer genomföras då Jose Mourinho adderar den centrala biten till sin återuppbyggnad på Old Trafford

   

Paul Pogba i spel för Frankrike.

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Records hemsida, onsdag 20 juli, 2016, 22:43:

 

 

JUVENTUS är säkra på att slutföra en affär där de säljer Paul Pogba till Manchester United för en global rekordtransferavgift till helgen.

 

 

De italienska mästarna har satt en prislapp på €130 miljoner (1,23 miljarder kr) på den franska mittfältarens huvud. Juventus har - trots offentliga uttalanden om motsatsen - länge planerat att sälja för att finansiera en aggressiv omstrukturering av deras egna trupp.

 

 

Precis som Record Sport rapporterade i början av den här månaden har Jose Mourinho prioriterat rekryteringen av Pogba för att addera dynamiken som hans nya klubb är i desperat behov av på mittfältet.

 

 

Frankrikes Paul Pogba utmanar Rumäniens Steliano Filip.

 

 

23-åringen är den sista biten av vad den portugisiska tränaren beskrev som "en kärna av fyra prioriteringar, fyra positioner för att ge en viss balans till truppen" efter värvningarna av Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan.

 

 

€130m avgiften (1,23 miljarder kr) som Juventus vill ha inkluderar en summa på €30m (284,3m kr) för att täcka den 30-procentiga vidareförsäljningsklausulen som Pogbas agent, Mino Raiola, förhandlade fram i mittfältarens flytt från Old Trafford sommaren 2012.

 

 

Raiola vill även ha en årslön på mer än €10m (94,7m kr) efter skatt för sin klient och de personliga villkoren ska vara i princip klara med den engelska Premier League klubben redan.

 

 

De stratosfäriska summorna involverade i affären har varit till Uniteds fördel och fått deras huvudsakliga konkurrent om Pogbas tjänster - Real Madrid - att anse att det nuvarande priset är bortom hans idrottsliga och kommersiella värde för dem.

 

 

Madrid presidenten Florentino Perez aner inte att Pogba passar in fullt ut på hans Galactico krav, vilket har låtit United förhandla fram överenskommelser med Juve och spelaren trots att de inte kan erbjuda omedelbar Champions League fotboll.

 

   

Paul Pogba.

 

 

Uniteds förväntade utlägg på Pogba ser ännu dyrare ut i skenet från Renato Sanches insatser i Portugals seger i sommarens EM.

 

 

Den 18-åriga mittfältaren - ett direkt alternativ till Pogba - gick med på att gå till Bayern München för den initiala summan €35m (331,7m kr) i maj efter det att Uniteds exekutiva vice ordförande Ed Woodward väntade för länge med att höja sin klubbs tidigare erbjudande till Benfica.

 

 

Bayern säkrade Renato innan slutet på säsongen genom att erbjuda de portugisiska mästarna ytterligare €45m (426,5m kr) i insatsrelaterade bonusar.

 

 

Jose Mourinho studerar sina spelare mot Wigan Athletic.

 

 

Spelarens omedelbara omställning till storturneringsfotboll då Portugal gick fram och besegrade Pogbas Frankrike i finalen ledde till funderingar huruvida det finns en utköpsklausul i hans Bundesligakontrakt.

 

 

Tveksamheter spelade även en roll då United förlorade Pogba till att börja med. Han plockades in från Le Havre som 16-åring 2009 och mittfältaren tilläts nå sitt sista år på ett tre år långt akademikontrakt innan Raiola tog över som hans huvudrepresentant och gav honom rådet att flytta.

 

 

Nya Manchester United managern Jose Mourinho anländer till sin första presskonferens på Old Trafford.

 

 

United fick endast €270,000 (2,55m kr) som FIFA bestämt att de hade rätt till som "träningskompensation" för tonåringen - 0,2 procent av avgiften de nu ombeds betala för Pogba.

 

 

Juve har redan investerat en del av deras förväntade inkomst för Pogba i och med rekryteringarna av Miralem Pjanic från AS Roma, Dani Alves från Barcelona och Medhi Benatia från Bayern.

 

 

De är även ute på marknaden efter en anfallare och de har redovisat sitt intresse för att hämta in Gonzalo Higuain från Napoli eller nya brasilianska landslagsmannen Gabriel Barbosa från Santos.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards