Alla inlägg den 10 juli 2016

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 22:39

PROJEKT MOURINHO: I den första av en serie på fyra delar om Manchester klubben bryter Duncan Castles ner den nya managerns transferstrategi.

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, söndag 10 juli 2016:

 

 

JOSE MOURINHO Har gjort ett av Manchester Uniteds rekordnyförvärv och tre nyckelköp under Louis van Gaal tillgängliga för försäljning som en del av en radikal återuppbyggnad av klubbens seniortrupp.

 


Juan Mata, Marcos Rojo, Daley Blind och Bastian Schweinsteiger har samtliga stämplats som överflödiga av Uniteds nya manager, som vill trimma storleken på den dysfunktionella truppen han ärvde från Van Gaal. Detta för att skapa utrymme för vad han beskriver som "fundamentala" och "kompletterande" rekryteringar.

 


Mata kom till United i januari 2014 för en klubbrekordstransferavgift på £37,1 miljoner (411,09m kr) då Mourinho försökte få in pengar för att förstärka en Chelsea trupp som redan var tung framåt med offensiva mittfältare.

 


Den dåvarande Chelsea managerns bekymmer gällande Matas uthållighet, snabbhet och defensiva bidrag har rättfärdigats av spanjorens insatser för United, där han inte har lyckats ta sin favoritposition som nummer 10 och han har bara startat 75 Premier League matcher under två och en halv säsong i klubben. United lär inte få tillbaka sin investering i försäljningen av Mata.

 

 

Manchester Uniteds Juan Mata firar FA Cup vinsten.

 


Rojo var Van Gaals stora defensiva nyförvärv under holländarens första sommar i klubben, han kostade €20m (189,8m kr) från Sporting plus gratislånet av den f.d United Player of the Year spelaren Nani på en kraftigt subventionerad lön.

 


Den argentinske landslagsmannen - köpt efter hans starka insatser i VM 2014 - kunde inte ta en garanterad startplats varken till vänster eller i mitten av försvaret och reducerades till sist till 16 ligaframträdanden förra säsongen.

 


Schweinsteigers nedsatta €9m (85,4m kr) transferavgift underströk Bayern Münchens vilighet att skilja sig själva från den tyska landslagsmannens toppnivålön och försämrade fysik. Efter att ha slitit med att få ihop 82 starter i Bundesliga på de fyra säsongerna innan flytten, klarade mittfältaren endast av 13 i Premier League innan han fick vika sig på nytt för en skada i april. Trots att Blind, ett £15m (166,2m kr) köp från Ajax, kom tvåa endast efter Chris Smalling i antalet spelade ligaminuter förra säsongen anser inte Mourinho att den nederländska landslagsmannen har fysiken för att vara förstaval i hans försvar och han ligger långt ner i hierarkin för centrala mittfältare.

 

 

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic poserar efter att ha skrivit på för klubben på Aon träningskomplexet den 1 juli, 2016 i Manchester, England.

 



Under Mourinhos ledning har United redan slutfört köpen av Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan.

 


Den unga försvararen från Elfenbenskusten, den svenska centerforwarden och den armeniska offensiva mittfältaren utgör tre av "en grundplåt av fyra prioriteringar, fyra positioner för att ge en viss balans till truppen", som Mourinho identifierade som nödvändiga "för att ge en viss push när det gäller kvaliteterna som jag behöver och vill ha".

 


Det fjärde "specialist" köpet United jobbar på är Paul Pogba. För att slutföra den affären har United blivit tillsagda att betala ett världsrekord i transferavgift på €130m (1,23 miljarder kr), bestående av €100m (949,2m kr) till spelarens nuvarande klubb Juventus och ytterligare €30m (284,7m kr) för att täcka den trettioprocentiga vidareförsäljningsavgiften som förhandlades fram av agenten Mino Raiola när han flyttade den franska mittfältaren från Old Trafford till Turin för fyra somrar sedan.

 


En sådan stratosfärisk avgift är ett problem för Mourinho, som i motsats till den lata karakteriseringen av honom som en checkhäftesmanager alltid har varit motvillig till att be om dyra nyförvärv trots att han jobbat för klubbar med finansiella resurser som Chelsea under den tidiga Abramovich eran, Internazionale och Real Madrid.

Hittills är den högsta avgiften en Mourinho klubb har spenderat på en spelare efter hans personliga förfrågan de €38m (360,7m kr) betalade till Atletico Madrid för Diego Costa - Pogbas pris är mer än tre gånger så dyrt som det. Mourinho är fortfarande den enda managern som vunnit Premier League med en negativ nettospendering på transferavgifter.

 


Medan Mourinho driver på försöket att köpa Pogba är han, enligt närstående vänner, frustrerad på att hans nya arbetsgivare misslyckades med att fylla deras mittfältshål med Renato Sanches tidigare i somras.

 


Van Gaal var emot rekryteringen av tonåringen, så United bad Benfica att vänta med att sälja Renato tills efter deras inhemska säsong, bara för att sedan förlora spelaren till Bayern München när Bundesliga klubben erbjöd initiala €35m (332,2m kr) och €45m (427,1m kr) i insatsrelaterade bonusar då de slutförde affären tidigt i maj.

 

 

Renato Sanches från Benfica.

 


Så imponerande har Renatos insatser varit i Portugals väg fram till kvällens EM-final att det har lett till förfrågningar gällande värdet på 18-åringens utköpsklausul i Bayern.

 


Lika viktigt som det är för Mourinho vem som kommer in i hans trupp, är snabbheten med vilken den gruppen trimmas ner till en hanterbar storlek. Hans grundläggande arbetsregel är att bygga en trupp bestående av två spelare på varje utespelarposition plus tre målvakter.

 


För tillfället är Uniteds grupp 26 man stark, och den siffran exkluderar den nya centrala mittfältaren, samt ynglingarna Cameron Borthwick-Jackson, Guillermo Varela, Paddy McNair och Timothy Fosu-Mensah, samtliga spelade mer än 250 Premier League minuter förra säsongen.

 


Det finns även, enligt välinformerade källor, en oro för att Uniteds ökända slöhet på transfermarknaden på nytt har dykt upp när det gäller tiden klubben tar på sig med att agera för att flytta ut överflödiga spelare.

 


Medan Rojo har fått rådet att hitta en ny klubb åt sig själv (United kommer sälja för €12m, 113,9m kr), har andra på föbrukningslistan inte blivit formellt tillgängliga av klubben än. Det inte bara försvårar försäljningen av spelare vars höga löner redan gör dem svåra att flytta vidare, det komplicerar även den så avgörande försäsongsträningsperioden för Mourinho.

 

 

Nya Manchester United managern Jose Mourinho anländer till sin första presskonferens på Old Trafford.

 


För hans del är Uniteds nya manager tydlig med att inte har intentionen att låta en trupp som visade sig vara oförmögen både att gå vidare från en svag Champions League grupp och kvalificera sig till den här säsongens turnering sluta med de fyra "prioritets" köpen.

 


Medan det finns ett motstånd inne på Old Trafford har Mourinho ställt in siktet på ett köp av en erfaren mittback som en av ett antal "kompletterande" köp.

 


"Vi har tre [nyförvärv], och tills vi inte har det fjärde jobbar vi fortfarande hårt, jag själv, strukturen, mr Woodward, ägarna, vi jobbar hårt på det," förklarade Mourinho i tisdags.

 


"När vi har den fjärde, jag kommer andas och vi alla andas och marknaden kommer vara öppen. Vi kommer inte få den fjärde den 31:a augusti. Inte en chans. Vi kommer få den fjärde innan det och då är vi stabila men marknaden kommer vara öppen.

 


"Det finns något för mig att spelarna jag behåller alla är glada så man vet aldrig vad som kommer hända efter det. Föreställ er den första matchen och jag tar inte ut någon, han blir besviken. Någon har chansen att gå till en annan klubb.


   

Jose Mourinho utanför sitt hus i fredags morse.

 


"Någon tror att han inte kommer bli fundamental. Någon bestämmer att om han vill lämna, lämnar han. Om han lämnar, måste någon annan komma in, så det finns en fundamental marknad och det finns en kompletterande marknad. När vi avslutar den fundamentala, låt oss då se vad vi gör."

 


En av de många kvaliteterna som separerar Mourinho från hans omedelbara företrädare är kalibern på hans planering. Till skillnad mot Van Gaal med sina aktioner i hans första fönster för spelare som Rojo och Keylor Navas kommer han inte att basera en transferstrategi på insatser i en pågående storturnering.

 


Han kommer heller inte att följa Van Gaals exempel från januari i år då holländaren försökte köpa en månadens-smak-anfallare som Odion Ighalo för att rädda en säsong (Watford avböjde Uniteds £35m, 387,8m kr, bud).

 


På Old Trafford vet Mourinho att finansiell eldkraft inte är något problem - stora avgifter och stora namn tycker exekutiva vice ordföranden Ed Woodward är spännande.

 


Men han behöver fortfarande få se att hans nya klubb slutför de rätta affärerna; och att de slutförs i tid.

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 21:02

Jose Mourinho hade hoppats att Man Utd skulle ha fixat fler transfers vid den här tidpunkten men Ed Woodward har hittills bara fixat ett enda nyförvärv

   

Mourinho är inte nöjd med Uniteds bristande utveckling på transferfronten.

 

 

 

AV: Samuel Luckhurst, Manchester Evening News, fredag 24 juni, 2016:

 


Jose Mourinho är frustrerad på Manchester Uniteds hittills bristande utveckling i sommarens transferfönster.

 


United köpte mittbacken Eric Bailly från Villarreal tidigare den här månaden i en affär värd upp till £30 miljoner (332,4m kr) och Mourinho är säker på att göra en tung värvning, men M.E.N Sport förstår att Mourinho är missnöjd med att Ed Woodward misslyckats med att fixa fler spelaraffärer tidigt under sommaren.

 


Mourinho vill köpa minst fyra spelare i sommarens transferfönster, där United är intresserade av Real Madrid försvararen Raphael Varane, Juventus mittfältaren Paul Pogba, Borussia Dortmund speluppläggaren Henrich Mchitarjan och anfallaren Zlatan Ibrahimovic.

 


Mourinho ville att United skulle köpa Renato Sanches men det sägs att klubben velade och drog ut på tiden istället för att stänga affären i rädsla för att det skulle ha bekräftat Louis van Gaals utdragna uttåg.

 


Woodward skickade ut scouter för att titta ordentligt på Portugal mittfältaren Sanches innan han gick till Bayern München från Benfica den 10 maj och United indikerade att de beslutat sig för att inte köpa honom för att Van Gaal inte var intresserad.

 

 

Sanches gick till Bayern München i maj.

 


Men det var en dimridå för att United vägrade att offentligt underminera Van Gaal och de kunde ha sytt ihop affären för Sanches en vecka innan han gick med på att flytta till Bayern.

 


Mourinho, som snart kommer återvända till England från sin sommarsemester, har ingen intention att köpa några fler Portugal-baserade spelare. Mourinho är en beundrare av Sporting Lissabon mittfältaren Joao Mario men anser inte att han är någon uppgradering av Uniteds nuvarande centrala mittfält.

 


"Jag kommer inte köpa några spelare från Portugal," sa Mourinho under en föreläsning vid Lissabons universitet förra månaden. Jorge Mendes klienten Bebe var den senaste spelaren United köpte från ett portugisiskt lag 2010.

 


Mourinho har prioriterat att köpa Pogba och M.E.N Sport avslöjade att hans agent, Mendes, kan komma att medla, men United managern ska vara pessimistisk gällande chanserna p.g.a intensiv konkurrens om Juventus mest värdefulla tillgång.

 


Ibrahimovic kan till slut vara på väg till United nu när Sverige har slagits ut ur EM, medan klubben fortfarande jobbar på en möjlig affär för 27-åriga Mchitarjan.

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 20:54

Alina Eremenko, 26, bättre känd under sitt smeknamn Hennesy, har utlovat den ovanliga behandlingen för anfallaren Aleksandr Kokorin

   

Porrstjärnan Alina Eremenko har utlovat en riktig belöning om Aleksandr Kokorin kan näta.

 


 

 

AV: Lee Astley, the Sun, fredag 17 juni, 2016:


 

EN TOPPORRSTJÄRNA har erbjudit en rysk fotbollsspelare 16 oförglömliga timmar med sex om han kan göra två mål i den pågående EM-turneringen.



Alina Eremenko, 26, mer känd under smeknamnet Hennesy, har utlovat den ovanliga belöningen till anfallaren Aleksandr Kokorin, 25.


 

Hennesy testar ett ovanligt sätt att få anfallaren att näta i EM.

 

 

Aleksandr Kokorin gjorde bara två mål förra säsongen och har ännu inte nätat i EM då det ser ut som att Ryssland är på väg ut ur turneringen efter gruppspelet.

 


Hennesy sa initialt att Kokorin skulle behöva sätta fem mål för att få ligga med henne men nu har hon sänkt målet.



Kokorin, som spelar för FC Zenit Sankt Petersburg och har sammanlänkats med Arsenal, gjorde endast två ligamål under hela säsongen 2015/16.



Hennesy, som har vunnit porrindustrins motsvarighet till en Oscar för hennes roller i olika vuxenfilmer, kom med löftet i en video under Rysslands 1-1 match mot England.



Hon sa: "Om han gör fem mål lovar jag honom en 16 timmar lång natt med mig, så han kan näta i sex timmar timmar på raken."



Men hon insåg kanske att målet var orealistiskt, så hon reducerade det senare till mer blygsamma två fullträffar.



Hennesy, från staden Komsomolsk-na-Amure i den östryska regionen Chabarovsk kraj, vann en Adult Video News Award för bästa sexscen i en utländsk filmad produktion 2015.



Netizen "zastava" sa: "Kom igen grabben, du lär göra ditt bästa.



"Jag tycker det är värt det."


 

Alina Eremenko vann ett Adult Video News Award för bästa sexscen i en utländsk filmad produktion 2015 och hon har erbjudit Aleksandr Kokorin 16 timmar sex.

 

 


Alina Eremenko postar ofta sexiga bilder på sig själv på sitt Instagram konto.



Och "Mikhail" tillade: "Efter 16 timmar sex kommer du inte kunna spela fotboll.



"Men du borde ändå försöka ditt hårdaste, utmaningen är antagen."



Kokorin har spelat fler än 35 landskamper för Ryssland och togs ut i den ryska truppen till EM 2012 och VM 2014, samt årets EM i Frankrike.

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 20:51

 

Hon har driv: Hon besökte nyligen Kuba och dokumenterade sin resa via sociala medier och Kim Kardashian skämde bort sina fans med ännu en sexig bild från sin semester.



AV: Rebecca Davison, Daily Mail, torsdag 19 maj, 2016:


Hon besökte nyligen Kuba och dokumenterade sin resa via sociala medier och Kim Kardashian skämde bort sina fans med ännu en sexig bild från sin semester.



Realitystjärnan står i en åtsmitande vit dress som visar upp hennes ymniga tillgångar då hon poserar framför en rosa klassisk bil då hon besökte några berömda landmärken.



Hon skrev följande i bildtexten: "Mitt besök till Ernest Hemingways hus i Kuba finns i min app idag! Länk i min biografi."



Kim såg i varenda cm ut som en kaxig donna i sin sexiga utstyrsel då hon poserade mot den klatschiga bilen med nedfällbart tak och hon hade sina korpsvarta lockar i en häftig uppsättning.



Hon täckte sina ögon med ett par överdimensionerade solglasögon som bara adderade till Hollywood känslan i bilden.



Kim återvände till LA från Kuba den 6 maj men har redan lyckats pressa in ännu en resa sedan dess.



Skönheten besökte då Cannes och filmfestivalen där förra veckan, men lämnade den sedan i onsdags.

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 16:11

FA vd:n Martin Glenns referenser lovar inte gott inför valet där ledningen behöver skakas om efter den kvalmiga atmosfären i Frankrike

   

Roy Hodgson: Jag förstår den eldiga kritiken efter Englands förlust i EM mot Island.

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor i Chantilly, the Guardians sportblogg, tisdag 28 juni, 2016:

 

 

Det här är ett sådant ögonblick när tankarna går tillbaka till en av sketcherna som har format en del av Henning Wehns ståupprutin sedan den senaste VM-turneringen. Det finns inte många tyskar på komediscenen i England och Wehn brukade ha en kopia av pokalen med sig ut på scenen. Hemma i Tyskland, brukade han förklara, hade alla en. Och sen brukade han hålla upp den för publiken, retas med dem, med en ton i rösten som påminde alla om vilken nation som myntade uttrycket schadenfreude. "Det här," sa han, "är det närmaste ni någonsin kommer att komma den."

 

 

Han kan ha rätt med tanke på att ett land som gillar att se sig själv som en fotbollskunglighet bara har vunnit sex utslagningsmatcher i turneringar sedan 1966. Senast det hände var för 10 år sedan mot Ecuador. Innan det var det Danmark 2002, Spanien (på straffar) i EM 1996, Belgien och Kamerun 1990 och Paraguay 1986. England må ha uppfunnit spelet men en titt på deras facit under de senaste 50 åren visar att det är fruktansvärt länge sedan de kunde ses som några kungligheter.

 

 

Den senaste svåra prövningen kan vara den mest smärtsamma av allihop och, än en gång, är det svårt att inte förundras över det pompösa i att en nation har en klocka på väggen vid deras fotbollscentra, St George's Park, som markerar dagen då England tydligen kommer vinna 2022 års VM. Den mest anmärkningsvärda delen av Martin Glenns presskonferens var när the Football Association's vd introducerade sig själv som männen som ska hjälpa till att hitta Englands nya manager, för att sedan, två gånger, påminna oss om att han "inte är någon fotbollsexpert". Glenns insats bådade inte väl och det har visat sig att Hodgson var så övertygad om att hans lag skulle komma till kvartsfinal på söndag att han redan fixat så att hans fru skulle flyga ner till Paris.

 

 

För att vara rättvis mot Hodgson så är det inte lätt att klistra fast arrogans på honom och oavsett hur glädjelös fotbollen än har varit stundtals så var det inte lätt att sitta på andra sidan bordet mot honom på Les Fontaines, att titta in i ögonen på någon som inte hade sovit och, på nära håll, se hans lidande. "Jag är väldigt obearbetad, jag är väldigt skör," sa han. Hans tre översta knappar var inte knäppta. Han spenderade 10 minuter med att riva sig på ovansidan av handen som om han stördes av nervösa ticks. Hans första ord var förvirrade och defensiva - "jag vet inte varför jag är här" - och det visade sig att FA hade bett honom fyra gånger innan han gick med på att ställa sig till svars. Hodgson såg ut att hellre vilja vara någon annanstans. Han var grå, svettades, såg slagen ut. Hans naglar var nerbitna. "Jag minns inte att Roberto Martínez höll en stor presskonferens när han lämnade Everton," klagade han.

 

 

I lyckligare tider hade kanske de av oss som bevittnade den här personliga krossningen ha saknat Hodgsons enkla sätt, de gammalmodiga referenserna till "massmedia" och sättet på vilka några av hans svar brukade vara längre än ett av Neil Youngs gitarrsolon. Hans spelare gillade hans egenheter, blomsterspråket och t.o.m hans förmåga att, vilket en person nyligen avslöjade, "blir helt galen" om något irriterade honom (ett exempel: då han fick reda på att Wales hade gått om England på Fifa:s ranking). Lagets misslyckande kan inte skyllas på disharmoni i omklädningsrummet och det skulle komma som en överraskning om spelarna började såga honom i hans frånvaro på samma sätt som hände Fabio Capello, Steve McClaren och några andra.

 

 

Samtidigt kan managers ha perioder med bra och dålig form, precis som spelarna, och det finns ett par berättelser från de senaste veckorna som visar att Hodgson kan ha nått toppen för tidigt i och med den där vinsten i träningsmatchen mot Tyskland i mars.

 

 

Till att börja med har vi det konstiga fallet med Harry Kane och vem som borde ta Englands hörnor. Kane tilldelades rollen innan turneringen och Hodgson var indignerad när det sades till honom att det vore bättre att ha Premier League ledande målskytt i straffområdet.

 

 

"Jag behöver inte be om ursäkt för att Harry Kane tog en hörna," argumenterade han. "Kane har det bästa tillslaget på bollen i laget. Han är den som ger oss bäst leveranser. Vi har testat många andra spelare och vi får inte samma nivå på leveranserna som vi får från Harry. Vi anser att den bästa chansen att göra mål är från leveransen och det kan man bevisa med research."

 

 

Men spelarna höll helt enkelt inte med, detta då man betänker att i den följande matchen mot Wales var det Wayne Rooney som gick ut för att ta den första hörnan. Hodgson var så förfärad att han lämnade tränarbänken och hans kroppsspråk visade upp en man som ville veta vad som pågick. Kane gick in i mitten, Rooney slog in bollen och Hodgson såg helt handfallen ut. Det kan inte beskrivas som myteri men det var så nära ett sådant som något annat som hände under Hodgsons era.

 

 

Låt er heller inte luras av spelarna, med deras medieträning, som sa att de förstod Hodgsons anledningar till att göra ett halvt dussin förändringar till 0-0 matchen mot Slovakien när England hade chansen att vinna Grupp B. Sanningen är den att många av dem inte kunde se logiken och ingen mer så än Rooney. Första gången Rooney fick reda på det var när Hodgson annonserade laget. Det blev inga privata förklaringar och Rooney skulle förmodligen kunna förlåtas om han tänkte, som kapten, att han hade rätt att få en.

 

 

Rooney kommer nu att konsulteras gällande den nya managern. Många kommer dra slutsatsen, inte minst efter Glenns erkännande, att FA behöver hjälp: "Vi kommer använda åsikterna, klokheten och insikten hos nuvarande managers, f.d managers och samma sak med spelarna." Gary Lineker kommer vara en av dem. Hodgson själv kan bli tillfrågad, och Gary Neville också, men beslutet kommer till sist och syvende att tas av Glenn tillsammans med FA:s vice ordförande, David Gill, och den tekniske directorn, Dan Ashworth.

 

 

Gill var en auktoriserad revisor innan han blev vd i Manchester United. Han har, precis som Glenn, aldrig anställt en manager, men Ashworth hjälpte till att ta Roberto Di Matteo, Hodgson och Steve Clarke till West Bromwich Albion. "Vi sparkar igång processen med oss tre," sa Glenn. "Det är det gamla skämtet: 'vad är en kamel?' Det är en häst utformad av en kommitté. Om vi involverar 55 personer..." Glenn skulle, kan man föreställa sig, komma bra överens med Garry Cook, den f.d Manchester City vd:n.

 

 

FA utlovar en "definitiv genomgång" av vad som gick fel men det är inte bara fotbollen de behöver adressera och den jätteviktiga frågan gällande varför spelare hittar uppiggande höjder med sina klubbar men ofta plågsamma lågvattenmärken för sitt land. Med England är det mer än det: de iscensatta presskonferenserna, det extraordinära daltandet med spelarna, den skärande känslan att det är bra mycket roligare någon annanstans och att spelarna är extremt bortskämda.

 

 

Englands spelare bodde på Auberge du Jeu de Paume, som kostar £500 (5,570 kr) per natt, det är ett hotell med två Michelinstjärnor och beskrivs "symbolen för fransk finess och art de vivre" men ändå kom det ett klagomål från första natten om att täckena kunde vara fylligare.

 

 

Jack Wilshere och Kit the lion. Fotograf: Owen Humphreys/PA

 

 

Spelarnas idé om att ha kul gick ut på att turas om att bära runt ett goselejon som hade sitt eget ackrediteringskort runt halsen som visade att hans namn var Kit. En bild visade Hodgson då han konverserar med Jack Wilshere på planen i Saint-Étienne innan matchen mot Slovakien. Wilshere hade Kit på ryggen och det var lockande att fundera på vad som skulle ha kunnat hända om någon hade testat den här sortens PR-trick med, låt oss säga Sir Alex Ferguson eller Brian Clough. En snabb jabb i skrevet hade nästan kunnat garanteras från Cloughie.

 

 

Men det här är den konstiga och knäppa världen som FA helst skulle vilja låta Arsène Wenger utforska när hans kontrakt med Arsenal går ut nästa år, medan Gareth Southgate tar över under tiden och anledningen till det verkar främst vara det faktum att han redan återfinns på FA:s lönelista.

 

 

Inget annat lag i EM 2016 hindrar sina representanter från att bo på samma hotell eller förbjuder de att äta med spelarna för att tränargruppen föredrar att ha det så. Inget annat lag förutom England har en spelargrupp som får det de ska säga, som läxor, innan intervjuer istället för att man litar på att de kan tala för sig själva. Ingen annan har fått sin träningsanläggning under EM 2016 att se ut som ett skogsfängelse, omgivet av 7ft (2,13 meter) höga staket med polisutkiksplatser och flygande drönare.

 

 

När man bevakar England lär man sig snabbt att det finns regler fastslagna. Spelare informerades om att inte nämna någonting relaterat till deras klubbar eller prata om motståndarspelare. Det är så här dumt det blev: spelarna hade t.o.m fått order om att inte diskutera deras pilkastningsturneringar i deras spelrum. Vem kom på idén med Kit? "Seniorspelare," blev FA:s standardsvar. Det är kanske bara en liten grej, men jämför bara hemlighetsmakeriet som omger en goseleksak med sättet på vilket spelare från andra lag uppträder framför kamerorna.

 

 

De här sakerna hade kanske inte spelat någon roll om Hodgsons regeringstid inte hade hamnat på knäna med tre vinster i hans 11 turneringsmatcher och en förnedring, som avslutning, som en man som har ägnat sig själv åt den här professionen sedan 1976 aldrig kommer få höra slutet på. Likaledes ser det i efterhand förmodligen ännu värre ut att Hodgson och hans assistent, Ray Lewington, var ute på sightseeing i Paris samma dag som Island mötte Österrike, de besökte Notre Dame och tog en båttur på Seine, men de valde att inte ta sig någon personlig titt på matchen som skulle ta fram Englands motståndare.

 

 

Hodgson beskrev det som "skrattretande" att det skulle ifrågasättas när Gary Neville och fyra andra anställda var på matchen och kunde rapportera tillbaka. Andra skulle kanske använda samma ord för det faktum att Englands delegation tydligen hoppade upp från sina stolar och viftade med knutna nävar i luften när Island gjorde sitt vinstmål på övertid som betydde att Hodgsons lag fick möta den minsta nationen i turneringen. Är det så himla konstigt att resten av Europa ibland ser på engelsk fotboll som alltför arrogant, full av självtillräcklighet och högmod?

 

 

Samtidigt presenterar Alan Shearer sig själv som frälsare och klagar på att han borde ha fått jobbet efter Fabio Capello och han låter faktiskt som om han menar det. Någon bör förmodligen låta Shearer få veta att det kommer bli svårt att sälja in. Och dessutom låter det som att Glenn förstår detta. "Det måste vara den bästa mannen eller kvinnan till jobbet; mest troligt en man," var slutsatsen den f.d bossen för ett kexföretag drog.

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 16:01

Manchester City stjärnan ses frossa i lyx i en video som visar hans dyra hem bara några dagar efter Englands förnedrade uttåg ur EM 2016

   

Hårt kritiserade Manchester City stjärnan Raheem Sterling med sin flickvän Paige Milian innan hans flytt till Liverpool förra sommaren.

 

 

 

 

AV: Danny Collins, the Sun, torsdag 30 juni, 2016:

 

 

RAHEEM Sterling fick en gång i tiden höra följande från en lärare: "Du kommer antingen hamna i fängelse eller spela för England."

 

 

Och medan £49 miljoners (545,8m kr) Manchester City stjärnan valde den senare rutten har hans korta karriär plågats av kontroverser.

 

 

Så sent som i augusti förra året avslöjades 21-åringen av The Sun då han inhalerade lustgas.

 

 

Sättet på vilket hans bittra uttåg från Liverpool till City skedde förra sommaren gjorde många Röda fans vansinniga på yttern.

 

 

I den senaste kontroversen visade Sterling upp ett hem för flera miljoner knappt en dag efter det att England kraschat ut på ett förnedrande sätt från EM 2016 mot lilla Island.

 

 

Men hans resa från ett fattigt distrikt på Jamaica till att bli engelsk fotbolls hetaste löfte avslöjar en otrolig talang.

 

 

Född i Kingston distriktet i Maverly - där han bodde med åtta släktingar i en trång stuga - flyttade Sterling till Storbritannien med sin mamma då han var sju år gammal.

 

 

Endast två år senare sköts hans frånvarande pappa ihjäl på den karibiska ön.

 

 

En vän till familjen avslöjade följande för the Sun: "Hans pappa älskade honom innerligt.

 

 

"När han dog blev Raheem förkrossad och hans familj kämpar fortfarande med att hantera det hela."

 

 

Men stjärnan som har spelat 26 landskamper har fortfarande kärleksfulla minnen av Jamaica och under sin tid i Liverpool lät han bygga en herrgård för flera miljoner pund på ön.

 

 

Han orsakade kontroverser förra året när han filmades då han inhalerade lustgas tillsammans med vänner.

 

 

I den senaste felbedömda episoden skröt han om sin samling med sportbilar knappt en dag efter att han varit en del av det engelska laget som förnedrades av lilla Island i EM.

 

 

Sterling fick sin utbildning i the Copland School i skuggan av Wembleys gigantiska båge.

 

 

Chris Beschi, hans lärare under skolåren, beskrev en spelare med en exceptionell talang som var tvungen att välja mellan ett kriminellt liv eller hans fotbollsdröm.

 

 

Han sa följande till BBC: "Han fann det jätteroligt hur mycket bättre han var än dig. Jag spelade mot honom varje dag. Vi spelade med fem ungar och fem vuxna i varje lag.

 

 

"Att ha Raheem i ditt lag var bättre än att ha en extra vuxen.

 

 

"Jag vill inte måla upp honom som en sagokaraktär - en ung, urban, olydig pojke som vände på allt till sin fördel. Men det finns ett element av sanning i det.

 

 

I den senaste episoden visade 21-åringen upp sitt jättedyra hem bara dagar efter det att England slagits ut ur EM 2016 mot lilla Island.

 

 

Sterling poserar med sina systrar på en bild postad på sociala medier.

 

 

 

 

"Raheem hade potentialen att göra fel saker, att kasta bort allting.

 

 

"Jag sa till honom att om han fortsatte på samma väg som han gick på skulle han antingen komma att spela för England eller hamna i fängelse."

 

 

Queens Park Rangers från västra London kom snart in och ropade på yngligen och dit gick han 2009.

 

 

Men större fiskar cirklade redan runt honom och Liverpool plockade in Sterling ett år senare för £500,000 (5,56m kr).

 

 

Hans virvelvindsresa till toppen av engelsk fotboll fortsatte på Anfield, där han snabbt etablerade sig själv som ordinarie i ett lag lett av Steven Gerrard och Luis Suarez.

 

 

Vid sidan av planen blev han pappa till dottern Melody Rose 2012.

 

 

Man City stjärnan växte upp i en trång stuga med åtta släktingar i Jamaicas huvudstad Kingston.

 

 

Sterling har inte glömt sina rötter på ön och lät tidigt i sin karriär bygga ett hus där för flera miljoner pund.

 

 

Mer oroande är det att han filmades då han inhalerade lustgas i april förra året och som hans Anfield boss Brendan Rodgers beskrev som ett misstag.

 

 

Nordirländaren stormade: "Jag tycker inte att det är något man bör göra, så enkelt är det. Unga spelare begår misstag. Så länge de lär sig från dem, det är det som är viktigt."

 

 

Problemen vid sidan av planen stoppade inte hans livliga resa på den.

 

 

Han använder ofta sociala medier och visar gärna upp sin livsstil i överflöd med bilder på sina senaste köp och dyra semestrar - många bilder visar även upp flickvännen Paige Milian.

 

 

I november 2012 gjorde han sin debut för England och blev en av de Tre Lejonens yngsta spelare någonsin och han utsågs t.o.m till matchens lirare i hans andra match mot Danmark.

 

 

Sterling är en frekvent användare av fotodelningsappen Instagram och postar ofta bilder med sin flickvän Paige. Här ses paret i Dubai.

 

 

Sterling blev osams med f.d klubben Liverpool i ett försök att tvinga fram en flytt till Manchester City. Här ses han på bild med ex-bossen Kenny Dalglish.

 

 

Att springa ut på planen i Englands vita tröja var Sterling redan van vid, han har nämligen representerat sitt land från U16-nivå hela vägen upp till seniorlandslaget.

 

 

Sådana prestationer lockade oundvikligt till sig uppmärksamheten från Europas stora klubbar då han kom fram som kontinentens största unga talang.

 

 

Abu Dhabi ägda Man City hostade upp £49m (545,8m kr) för Sterling förra sommaren vilket gjorde honom till den dyraste brittiska spelaren genom tiderna, samtidigt som de betalar honom astronomiska £180,000 (2m kr) i veckan i lön.

 

 

Men han gjorde Liverpools fans och spelare vansinniga när han struntade i träningar och bad om att få slippa de Rödas försäsongsturné i Asien i ett försök att tvinga klubben att sälja honom.

 

 

Men när hans flytt till andra änden av East Lancs Road till sist blev av hade han svårt att få fram formen från sin tidiga karriär och han blev snabbt en ganska obetydlig spelare bland Citys stjärnor.

 

 

Stjärnan postar ofta bilder på sitt Instagram konto på sin överflödiga livsstil.

 

 

Sterling hade svårt att ha någon inverkan i Englands insats i 2-1 förlusten mot lilla Island i måndags kväll.

 

 

Stagneringen i Sterlings karriär blev väldigt tydlig den här månaden när urusla insatser för England i EM ledde till att han förpassades till avbytarbänken i de Tre Lejonens sista gruppspelsmatch mot Slovakien.

 

 

Och trots att han återkallades i landets mest förnedrade förlust någonsin mot Island i måndags har hans uppenbart bekymmersfria Snapchatvideo inte gjort mycket för att förtjusa fansen.

 

 

Den bisarra videon visar Sterling då han stoltserar i sin lyxiga herrgård som inkluderar en kristallbeklädd diskho och en samling superbilar, detta filmat nästan omedelbart efter hans intetsägande insats under 2-1 förlusten.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards