Alla inlägg under juli 2016

Av Mikael Holmkvist - 31 juli 2016 19:45

PROJEKT MOURINHO DEL IV: Uniteds försvar är yngre och mindre erfaret än något försvar Mourinho haft i sina tidigare klubbar

   

Jose Mourinho talar under en presskonferens vid sidan av planen på the Olympic Sports Centre Stadium.

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, söndag 24 juli, 2016:

 

 

Jose Mourinho har intentionen att addera en erfaren mittback till Manchester Uniteds försvar för att förbereda klubben på utmaningen om Premier League. Uniteds nya manager är medveten om att Old Traffords backlinje är en av de yngsta och minst garvade i Englands elitdivision.

 

 

Även om United bara släppte in 35 mål under förra säsongens ligaspel (ett mindre än mästarna Leicester City) så döljer den siffran en tillit till en strategi som föredrog ett försiktigt bollinnehav framför anfall, och en ömtålighet i försvarsspelet vid fasta situationer. Mot Champions och Europa League motståndare släppte Louis van Gaals United in 13 mål på 10 matcher, och de vann endast tre av dem.

 

 

Mourinho ser försvarets relativa oerfarenhet som en faktor i dessa resultat. I skrivande stund är Uniteds mest rutinerade försvarare Chris Smalling, en 26-åring med mindre än 150 ligamatcher på sitt cv. Vid 24 års ålder har Phil Jones spelat 139 matcher. Ytterbackarna Matteo Darmian och Luke Shaw är 26 och 21, de har totalt 28 respektive 81 ligaframträdanden.

 

 

Chris Smalling och Phil Jones i aktion.

 

 

Ytterligare två 26-åringar med färre än 50 framträdanden i ett Premier League försvar, Marcos Rojo och Daley Blind, har gjorts tillgängliga för försäljning för att skapa utrymme i truppen för nya spelare. Mourinhos första defensiva rekryt - den 22-åriga landslagsmannen för Elfenbenskusten Eric Bailly - valdes ut p.g.a hans fysik, mångsidighet och rikliga potential, inte p.g.a hans tidigare facit.

 

 

Kontrasten mot försvaren som Mourinho använde för att ackumulera hans imponerande samling silverpokaler är stor. I FC Porto parade han ihop veteranen Jorge Costa med Ricardo Carvalho, förmodligen den mest kompletta mittbacken i hans generation. Han tog Carvalho med sig till Chelsea 2004, där han kombinerade den portugisiske landslagsmannen med John Terry och William Gallas.

 

 

I Internazionale bestod hjärtat av Mourinhos trippelvinnande backlinje av Lucio och Walter Samuel, båda 32 år gamla då de vann Champions League. Mittbackarna han föredrog i Real Madrid försvaret som hjälpte till att leverera ett nytt målskillnadsrekord i La Liga på plus 89 då de 2011-12 vann titeln var Pepe och Sergio Ramos. Tillbaka i Chelsea fick Mourinho ut det bästa av Terrys avtagande talang bredvid den 30 år gamla Gary Cahill då de tog tillbaka Premier League titeln till Stamford Bridge.

 

 

Chelseas John Terry firar med managern Jose Mourinho efter en match.

 

 

Chelseas var den mest kompromissade av Mourinhos fyrbackslinjer; tränaren tvingades att använda en djup defensiv linje mot bättre motståndare för att kompensera för Terrys brist på snabbhet, samtidigt som han instruerade Cesar Azpilicueta om att täcka upp för sin kapten från vänsterbacksplatsen. Till sist och syvende bidrog Chelseas motvillighet att rekrytera en snabb, bollspelande mittback kapabel att återupprätta Mourinhos taktiska valmöjligheter sommaren 2015 till vad portugisen har beskrivit som "en katastrof" till säsong som följde.

 

 

Mittbackar av hög kvalitet kostar mycket pengar på dagens transfermarknad. När United plockade in den fortfarande oerfarne Bailly var den unge afrikanens initiala transferavgift €35m (357,5m kr), plus ytterligare €5m (51,08m kr) beroende på insatsrelaterade variabler. Bailly spelade på alla positioner i Villarreals försvar och har opererat på mittfältet för sitt landslag. Mourinho, precis som hans managerstil är, anstränger sig extra för att få in Bailly ordentligt i United, det inkluderar bl. a att de såg en EM-semifinal tillsammans på nyförvärvets hotell i Manchester.

 

 

Eric Bailly.

 

 

En färdig mittback kan mycket väl komma att kosta ännu mer pengar, och det förstås att Ed Woodward är motvillig att rekrytera fler spelare på den positionen igen. Uniteds exekutiva vice ordförande argumenterar för att truppen redan har tillräckligt många spelare där. Mourinhos bekymmer handlar inte om antalet, utan om prestationerna.

 

 

Han är säker på att han kan jobba med och förbättra Smalling, en individ vars primära svaghet har varit dåligt beslutsfattande, inte hans tydliga fysik. Blinds fysik och skicklighet är bättre anpassade för mittfältet än försvaret, och då truppen är tungt rustad på mitten anses han vara överflödig. Rojo har misslyckats med att övertyga vare sig till vänster eller i mittförsvaret och är därför till salu.

 

 

Ed Woodward reagerar då han pratar med Jose Mourinho.

 

 

Trots att det finns intresse från annat håll i Premier League kommer Jones få möjligheten att visa sitt värde. Engelsmannens skadebekymmer är ett tydligt bekymmer och det skulle för tillfället vara galet att lita på honom som en startspelare bredvid Smalling. Därför är Mourinhos plan att plocka in en färdig mittback som ska vara en startspelare, för att sedan låta Smalling, Bailly och Jones kriga om att få vara hans partner.

 

 

Viktigheten i att ytterligare förstärka mittbacksplatserna understryks av Uniteds svaghet på ytterbackspositionerna. Darmians insatser gick utför under hans debutsäsong, så Mourinho måste återuppliva italienaren och sedan ta hans spel till en annan nivå i en defensiv struktur som inte, likt Van Gaals, är utformad runt den relativt föga krävande uppgiften att återta bollinnehavet långt ifrån motståndarnas mål.

 

 

Luke Shaw under ett träningspass.

 

 

Shaws talang som offensiv vänsterback är sådan att Mourinho försökte ta honom från Southampton inför säsongen 2013-14, hans första tillbaka i Chelsea. Engelsmannens initiala säsong i United visade sig inte bli så bra, medan hans andra förstördes av ett benbrott så allvarligt att Shaw ifrågasatte huruvida han skulle kunna spela professionell fotboll igen.

 

 

Endast i sin målvakt har Mourinho en spelare som en av Champions Leagues elitklubbar skulle anstränga sig för att själva rekrytera. Att David de Gea fortfarande är anställd av Manchester United kan härledas till anställningen av den nya managern.

 

 

David de Gea på träning.

 

 

När De Gea skrev på ett enormt förbättrat fyraårskontrakt i september förra året gjorde han det med villkoret att det inkluderade en engångsmöjlighet för Real Madrid att köpa ut honom från det för €60m (612,9m kr) den här sommaren. Då Van Gaal såg ut att överleva in på en tredje Old Trafford säsong hade De Gea inlett personliga förberedelser för att byta klubb; det fanns ingen vilja att uthärda ännu en säsong under den holländska tränaren som initialt ville ersätta honom som valet som förstamålvakt.

 

 

Mourinhos ankomst övertygade De Gea om att säga nej till Madrid, vilket löste ett defensivt problem för United. Men det återstår ett rejält arbete för att få bort de andra problemen bakåt.

Av Mikael Holmkvist - 30 juli 2016 13:32

* Manchester United bossen Jose Mourinho åt middag med Sir Alex Ferguson

 

* Sir Alex gav Mourinho sin välsignelse att köpa tillbaka Paul Pogba i sommar

 

* F.d managern har inga hard feelings gällande att han lät honom gå på fri transfer

 

* Zlatan Ibrahimovic lär göra sin United-debut mot Galatasaray

   

Sir Alex Ferguson skulle vara glad att se Paul Pogba tillbaka i Manchester United.

 

 

 

 

AV: Martin Samuel och Simon Jones, Daily Mail, lördag 30 juli, 2016:



Sir Alex Ferguson har gett £100 miljoners (1,13 miljarder kr) köpet av Paul Pogba sitt godkännande efter att ha ätit middag med Jose Mourinho på Manchester Uniteds träningsanläggning.



Ferguson minglade även med spelarna för första gången sedan han gick i pension från sin roll som manager för tre år sedan.



Mourinho vill jobba nära skotten och det sägs att han den legendariska ex-bossen har godkänt världsrekordköpet.


 

Jose Mourinho träffade Sir Alex för middag den här veckan för att diskutera allt som har med United att göra.


 

Pogba var högt upp på agendan då Juventus och United är nära att nå en överenskommelse.



Det är extra signifikativt eftersom det var grälet mellan Ferguson och Pogbas agent Mino Raiola som ledde till att fransmannen lämnade Old Trafford i princip gratis. Det har kostat United en förmögenhet att ta tillbaka honom.



United och Juventus är överens om affären, personliga villkor på omkring £290,000 (3,287m kr) i veckan har accepterats och det rapporteras att Pogba kommer genomgå sina medicinska tester i Los Angeles, där han har varit på semester.



Affären kommer snart att annonseras och Pogba har berättat för kompisar att han kommer vara tillbaka i Manchester nästa vecka. United möter Galatasaray i Göteborg idag där Zlatan Ibrahimovic, ett annat av deras nyckelnyförvärv i sommar, lär göra sin debut.



Mourinho har berömt sina spelare för deras arbete på träningsplanen den här veckan. Han sa följande till MUTV: "Spelarna har varit fantastiska med deras attityd.


 

Pogba fick inte mycket speltid för United under hans tid i klubben innan han släpptes gratis 2012.



"Vi har kört ett antal dubbla träningspass, men jag är inte orolig för att de ska vara trötta på lördag då sanningen är att vi måste jobba och ser på matchen imorgon som ett träningspass till för spelarna behöver minuter."



United kaptenen Wayne Rooney tror att Mourinho kommer återställa "vinnarmentaliteten" i klubben.



Rooney, som pratade med Manchester radiostationen Key103 inför sin testimonial mot Everton nästa vecka, påstod att Mourinhos besatthet av att vinna har gjort United uppspelta.


"Han har gjort fantastiska nyförvärv, de har kommit in väldigt bra i truppen så det är uppspelta tider," sade han.



"Det är alltid spännande när man får en ny manager men att få en ny manager i form av Jose Mourinho... han är först av allt fantastisk att arbeta under och han har tagit med sig sitt sätt att jobba på och en vinnarmentalitet tillbaka till klubben.



"Jag tror att Manchester United som en fotbollsklubb måste vinna. Vi måste vinna och han har definitivt den vinnarmentaliteten."



Mourinho var uppretad på den kaotiska försäsongsturnén i Kina den här månaden - som kulminerade med att Manchester derbyt där fick ställas in och det adderar en extra viktighet till onsdagens match mot Everton.



Portugisen gav sina spelare ledigt i onsdags - men bara efter det att de hade genomgått ett två timmar långt pass på Carrington omedelbart efter landningen från Asien.

Av Mikael Holmkvist - 30 juli 2016 13:24

* Manchester United har släppt deras nya tredjeställ för den kommande säsongen

 

* Old Trafford laget har återvänt till en simpel vit design

 

* United kommer bära stället under Jose Mourinhos första säsong

 

* United nyförvärvet Zlatan Ibrahimovic ledde vägen för tröjlanseringen

   

Manchester United har släppt sitt nya tredjeställ för den kommande Premier League säsongen.

 

 

AV: Alex Bywater, MailOnline, fredag 29 juli, 2016:

 

Manchester Uniteds nya tredjeställ kommer se de spela i en ändrad vit tröja under deras första säsong med Jose Mourinho som manager.

 


United, som redan har släppt deras röda hemmatröja och blåa bortatröja, hade svarta tröjor som alternativt ställ förra året.

 


Men då nyförvärvet och superstjärnan Zlatan Ibrahimovic visade upp den nya designen har United återvänt till dras förflutna med en ren vit tröja med svarta detaljer.

 

 

United har återvänt till en enkel vit design med svarta detaljer som deras tredjeval.

 

 

Stället, här uppvisat av Uniteds Daley Blind, kommer kosta supportrarna sanslösa £89,95 (1,092 kr).

 


Till en kostnad av £89,95 (1,092 kr) är den nya tröjan inte billig för Uniteds fans men dess enkla design lär bli populär bland Old Trafford lagets supportrar.

 


United har tidigare haft ett antal vita alternativställ och bl. a den färgen i deras 2-0 förlust i Champions League finalen mot Barcelona i Rom 2009.

 


Den här gången kommer tröjan att paras ihop med mörka shorts och, för ovanlighetens skull, blåa strumpor med ett rött inslag.

 


Vid lanseringen av stället på sociala medier under fredagsmorgonen var det ingen överraskning att se Uniteds nya anfallare Ibrahimovic leda operationen.

 


Den f.d svenska landslagskaptenen tränade med United för första gången i torsdags och hans ankomst till klubbens träningsanläggning Carrington genererade en hel del hajp.

 

 

Jesse Lingard visar upp tredjetröjan som kommer paras ihop med mörka shorts och blåa strumpor.

 

   

Ander Herrera (t.v.) och Blind såg nöjda ut med tröjvalet då de lanserade det nya stället. 

 

 

Uniteds nya Adidas-ställ finns nu tillgängligt för fans att förbeställa inför den kommande säsongen.

 

 

United nyförvärvet Zlatan Ibrahimovic (tvåa från vänster) stod i fronten för tröjlanseringen.

 


Ibrahimovic missade Uniteds farsartade försäsongsturné i Kina efter att ha fått en fem veckor lång semester sedan han gjorde sin sista landskamp för Sverige i gruppspelet i EM 2016.

 


34-åringen inledde ett personligt träningsprogram i söndags innan han deltog fullt ut på träning med laget i torsdags. Han lär göra sin United debut i träningsmatchen mot Galatasaray i sitt hemland på lördag kväll.

 


Matchen mellan de två lagen i Göteborg organiserades först då affären mellan Ibrahimovic och United var överenskommen.

Av Mikael Holmkvist - 29 juli 2016 22:51

Glöm de kaxiga skämten - svensken kommer ta med sig en vinnarmentalitet till Old Trafford och ställa liknande krav på de runt sig som Eric Cantona gjorde

   

Manchester United kommer se att Zlatan Ibrahimovic inte tolererar misstag och när hna pratar är han van att man lyssnar på honom. Fotograf: John Peters/Man Utd via Getty Images

 

 

 

 

AV: Johanna Frändén, the Guardian, fredag, 29 juli, 2016:



När Zlatan Ibrahimovic anlände till Paris Saint-Germain 2012 var han bestört då han såg att faciliteterna på träningsanläggningen inte var tillräckligt bra. Lokalerna var inte bara för små, utan för att toppa det så serverades inte spelarna några måltider där.



PSG svarade på kritiken och ritade upp planer för att modernisera Camp des Loges och luncher för laget introducerades. Tyvärr tyckte inte Ibrahimovic att maten var tillräckligt bra, så han gick och träffade klubbens president, Nasser al-Khelaifi. Det slutade med att klubbens kock byttes ut (men för att vara rättvis så var kocken vid den tiden tvungen att arbeta med en budget på endast €15, 143,60 kr, per spelare).



Ibrahimovic kräver perfektion. Han kräver det från sig själv och han kräver det från folket runtomkring sig - och det är en del av anledningen till att José Mourinho gjorde honom till ett av hans första nyförvärv till Manchester United. Den 34-åriga svensken har kommit för att leda anfallet och göra mål men han kommer även att höja standarden och hjälpta till att återintroducera vinnarmentaliteten som verkar ha försvunnit.



Under fyra år i PSG irriterade han sina lagkamrater nästan lika ofta som han irriterade sina motståndare. Men allt han ville var att vinna. Efter en första halvlek som var en besvikelse mot Troyes 2012 kokade hans frustration över lagkamraterna och deras dåliga passningsspel över och han inledde en utskällning som avslutades med orden "mina barn spelar bättre fotboll än ni".



Marco Materazzi, som spelade med Ibrahimovic i Internazionale mellan 2006 och 2009, kommer ihåg att han hamnade i fel ände av några bistra sanningar från Ibra. "Han vill vinna hela tiden, och han låter helt enkelt inte andra göra misstag. Han förolämpar sina lagkamrater en hel del. Jag missade en straff en gång och han fick mig verkligen att lida veckan efter det. Jag tycker inte det är rätt. När en lagkamrat har gjort något fel borde du hjälpa honom - inte massakrera honom. Det är Zlatans största problem," berättade den italienska försvararen för France Football 2013.



Men samtidigt som han har kapaciteten att irritera folk, har han också kapaciteten att inspirera dem och han leder genom att föregå med gott exempel. Du kunde ha frågat vem som helst av hans lagkamrater i PSG och de skulle ha sagt till dig att han har vad fransmännen kallar en otrolig hygiène de vie. Han dricker inte eller röker. Han går sällan ut och han äter, sover och vilar för att vara i perfekt form till nästa match. Det är allt som betyder något för honom: att göra sitt bästa på planen.



I PSG dök han upp till träningarna långt innan majoriteten av hans lagkamrater och gav alltid 100% under hela passet, och ofta hamnade han i argumentation med någon p.g.a sin vilja att vinna en five-a-side match. Efteråt stannade han kvar för att träna frisparkar och prata med tränaren, Lauren Blanc, eller presidenten. Och när han pratar är han van vid att man lyssnar på honom.



När PSG:s nummer 10 till exempel klagade på föroreningarna i Peking ändrade klubben deras destination till kommande sommars försäsongsläger. Inte så konstigt, kanske, att några lagkamrater fann det irriterande att tränaren och presidenten lyssnade så mycket på en enda spelare. Ytterbacken Serge Aurier sa i februari i år att Blanc "sög Zlatan, kulor och allt" i en livestreaming på Periscope - men exemplet Ibrahimovic satte för sina lagkamrater var ovärderligt.



Ett av de största problemen Blanc hade med Ibrahimovic var att han inte kunde övertyga honom att vila. I januari förra säsongen var han den enda seniorspelaren att möta tredjedivisionslaget Wasquehal i en av de tidiga rundorna av franska cupen. Spelare som Thiago Silva och Angel Di María hade inte ens återvänt från deras julsemester då och var inte i närheten av att vara speldugliga.



Det är som Blanc sa till mig för ett par år sedan: "Zlatan är spektakulär och den enda fotbollskaraktären man kan jämföra honom med är Eric Cantona."


 

Zlatan Ibrahimovic säger farväl till EM 2016 efter Sveriges uttåg som innebar slutet på forwardens internationella karriär. Fotograf: Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images



Precis som Cantona har Ibrahimovic en sällsynt närvaro och en aura som påverkar alla runt honom. Han vet om det och ibland utnyttjar han det. En gång efter en match på Parc des Princes då han gick in i den mixade zonen sa han till lagkamraterna: "Idag pratar ingen med pressen." Föga förvånande gjorde Maxwell, Thiago Motta, Marco Verrati och övriga exakt som han hade sagt och gick rakt förbi journalisterna. Ibrahimovic sa att han hade skojat men man kan aldrig veta riktigt säkert med honom.



Det är airen av oförutsägbarhet som kommer testa Mourinho och United spelarna. För samtidigt som Ibrahimovic är en vinnare är han också en person som skapar spänningar. Man kan helt enkelt säga att han gillar sina privata små krig. Man kan t.o.m säga att det är de som håller honom på tårna. Han kommer från en tuff bakgrund från utkanten av Malmö och behövde som yngling inte leta länge efter kontroverser . Han hamnade ofta i slagsmål och en f.d klasskamrat berättade 2001 följande för det svenska magasinet Offside: "Vi hade ett bordtennisbord i ett av rummen. En dag bara totalförstörde han det; sparkade det i småbitar. Efter det fick inte vara i det rummet längre."



När han gick till sin första seniorklubb, Malmö FF, gjorde föräldrarna till hans lagkamrater en namninsamling för att få bort Ibrahimovic från laget, de kände att han skulle ha dåligt inflytande på deras väluppfostrade söner.



Ibrahimovics karriär är full av bråk och 2009, när jag reste till Beverly Hills för den svenska tidningen Aftonbladet för att rapportera om hans försäsong med Barcelona, fick jag känna den fulla kraften från ännu ett. "Jag vet vilka du jobbar för och du vet att jag inte pratar med er. Inte ens försök en gång till, då kommer det att kosta dig."



Ibrahimovics ögon var mörka och fientliga och vi var bara fem meter därifrån. Det behöver inte ens sägas, men jag fick inte prata med honom. Aftonbladet hade skickat dit mig i hopp om att han, efter sex år, var redo att avsluta sin bojkott av tidningen. Anledningen till bojkotten? En intervju 2003 då han fortfarande tillhörde Ajax under vilken han sa att han inte hade någon flickvän men att han ville träffa en och börja bygga en familj.



Min kollega förslog att vi skulle sätta in en personlig annons bredvid hans intervju med Ibrahimovic, som sa: "Sportig person, 21 år gammal med mörkt hår letar efter en seriös relation. Jag dricker inte eller röker, jag gillar fotboll och snabba bilar och jag älskar barn. Jag bor i Amsterdam, hur är du? Svar till svenska fotbollsförbundet."



Ibrahimovic såg inte det roliga - och från den dagen vägrade han besvara frågor från Aftonbladet på presskonferenserna och en gång vägrade han t.o.m att hålla en presskonferens om journalister från tidningen släpptes in i lokalen.



Sex år efter annonsen hade Ibrahimovic inte glömt, helt enkelt för att Ibrahimovic aldrig glömmer. Pep Guardiola, Manchester Citys manager, kan berätta mer om det, efter det att deras enda säsong tillsammans i Spanien slutade med ett totalt kommunikationssammanbrott.



Det är rättvist att säga att Ibrahimovic är en annan person idag. Att vara pappa - han har två söner med sin partner Helena Seger - har haft en lugnande inverkan på honom och bojkotten av Aftonbladet slutade 2010 (men att säga att hans relation med media är bättre nu är kanske en överdrift).



Det finns fortfarande en spets i honom och det kommer bli fascinerande att se hur han reagerar på sina nya lagkamrater och hur de reagerar på honom. Först och främst är han en vinnare. När PSG besegrade Marseille och lyfte franska cupen i maj var det klubbens 30:e titel. Ibrahimovic har lika många själv, vunna med sex klubbar i fyra olika länder.



Två av dessa kom med Mourinho i Internazionale 2008-09 och United managern hoppas nu att de två kan återskapa den där atmosfären och viljan att vinna till varje pris som ledde till dessa framgångar. Det är precis som en f.d United spelare, Jesper Blomqvist, sa, när det annonserades att Ibrahimovic skulle gå till klubben: "Det är en perfekt matchning för båda. Förutom att vara en fantastisk spelare kräver han också en hel del från folket runt omkring sig. Både spelare och personal. Han visar andra vad som behövs för han vet vad som behövs. Han behöver United men jag tycker det är rätt att säga att United behöver honom också."



Det är omöjligt att förutspå hur den här säsongen med United kommer arta sig. Han kan visa sig bli ett briljant nyförvärv som gör dem till titelutmanare igen eller så kan han bara bli en fotnot i klubbens historia. Många personer i England ser honom fortfarande som en överhajpad och arrogant föredetting men hittills i hans karriär har han backat upp allt snack med pokaler.



2001 sa Ibrahimovic följande när han fick frågan vem hans favoritidrottsman var: "Jag gillar Muhammed Ali. Min pappa gillar verkligen honom också. Han är cool, Muhammed Ali. Kaxig. Han hade en attityd men han snackade inte bara, han visade att han var den bästa boxaren i världen.

 

 

Johanna Frändén är en svensk journalist som har bevakat Paris Saint-Germain för Aftonbladet under de fyra senaste säsongerna.


Av Mikael Holmkvist - 27 juli 2016 00:47

Gary Neville säger att han fortfarande känner sig optimistisk trots att han har förlorat två jobb på sex månader

   

Inlärningskurva: Neville visste vad som var på gång i Valencia när de förlorade med 7-0 men han blev chockad av Englands svaga insats mot Island.

 

 

 

 

AV: Andy Mitten, the Sunday Times, söndag 24 juli, 2016:

 


Folk säger kanske, "Gary Nevilles har haft sex tuffa månader, han är slut, han är skit, vad vet han om fotboll?"

 


I sin första intervju sedan han fick sparken som Valencias manager och avgick som Englands assistent till Roy Hodgson, går Neville rakt på kärnan: "Men jag ser det inte så. Jag lider av besvikelser, jag reflekterar, men jag ältar det inte. Jag kan skärma av saker snabbt. Jag gjorde det som fotbollsspelare och min karaktär eller personlighet har inte ändrats p.g.a vad som har hänt i år."

 


Jobbet i Valencia var Nevilles första chans att visa att han kunde leverera från bänken också, detta efter att vältaligt ha övertygat som fotbollens förmodligen bästa tv-expert. När det gäller Spanien, ett land han lärde sig älska under sin alltför korta tid på Mestalla och en familjesemester i Mallorcas berg, är han orubblig att han inte ångrar sig överhuvudtaget. På frågan om varför allt gick så fel där svarar han: "Det är enkelt, vi vann inte tillräckligt många fotbollsmatcher," men sen inleder han en dissekering av dessa turbulenta fyra månader.

 


Ta, till exempel, hans värsta ögonblick, då hans lag förnedrades av Barcelona på Nou Camp den 3 februari. "Vi låg under med 4-0 med 10 man på planen och jag hade använt alla tre inhopparna. Jag tänkte, 'Vi är i kistan nu och de lägger på locket och hamrar in spikarna'.

 


"Barcelona var outstanding och i sin bästa form under säsongen och jag kände mig hjälplös att jag inte kunde göra någonting. Jag hade sett Messi, Neymar och Suarez på nära håll när jag jobbade i media, nu gjorde de mot mitt lag vad Man United gjorde mot West Ham när vi gjorde sju, mot Bradford när vi gjorde sex eller Forest när vi gjorde åtta. Jag stod där och tänkte, 'Du får en dålig smak av din egen medicin här'." Barcelona gjorde ytterligare tre mål. Neville hade inte varit med i ett lag som släppt in sju mål sedan han var nio år gammal.

 


"Jag har tro på vart jag kommer hamna och jag vet att det kommer finnas hinder."

 


I pressrummet väntade Valencias mediekontingent på honom. Humöret var inte förlåtande. "Den första frågan var ingen fråga: 'Du måste avgå, mister.' Jag tänkte, 'Är det en fråga eller en order?' Jag sa att jag skulle fortsätta jobba på. De två följande frågorna var exakt samma. Folk tycker att brittisk press är elak, men spansk media är ute efter dig är det obevekligt. Med det sagt så ställer de superba taktiska frågor, fotbollsfrågorna som du inte vill ha där de hittat misstag och vill ha en förklaring. De vet hur man trycker på knappen och jag respekterade dem för det, men jag lämnade den presskonferensen med tankarna, 'Jag hoppas jag aldrig behöver genomföra en sådan till'."

 


Men de svåra prövningarna var inte över för när laget, utmattat och demoraliserat, anlände tillbaka till träningsanläggningen klockan 2 på natten väntade 250 fientligt inställda fans på dem där. "Tredje världskriget bröt ut; de skrek att vi alla var legosoldater."

 


Allt var så annorlunda från underströmmarna av hopp i början av december när han anlände. "Förväntningarna var höga," erkänner han, "men de är Valencia, den fjärde största klubben i Spanien. Det var ett privilegium att få möjligheten att vara manager där, men jag tog inte den möjligheten. Det är mitt fel och ingen annans."

 


Neville är tuff mot sig själv istället för att leta efter ursäkter, men omständigheterna under vilka han tog över var långt ifrån ideala. "Omständigheterna är inte idealiska för någon manager som tar över mitt i en säsong. Man kan inte ha det som en ursäkt. Den enda skillnaden för mig var att allt jag hade gjort sedan jag slutade spela fotboll var planerat. Flytten in i media, i affärsvärlden och tränarjobbet med England. Valencia jobbet kom från ingenstans, men jag kan inte säga att jag inte visste vad jag skulle förvänta mig för jag känner ägarna och min bror var där. Jag visste att jag inte kunde prata spanska och att Valencia hade en svår säsong, jag visste att det var oroligheter i omklädningsrummet, men det är samma sak som i vilket omklädningsrum som helst - eller i vilken affärsverksamhet som helst.

 


"Jag hade fått höra att det kunde vara en politisk klubb, med krävande media som befann sig i olika läger. Tränare med mer erfarenhet, inklusive Ronald Koeman och Claudio Ranieri, hade förlorat sina jobb där. Men dessa problem var mina att hantera."

 


De som känner Neville vet också att det aldrig är några halvmesyrer med honom. Han hoppade rakt i det djupa direkt, som alltid. Han flyttade sin fru och parets två döttrar till Spanien. Han hade spanskalektioner fyra gånger i veckan och gick till en restaurang när den höga Mestalla arenan efter hemmamatcherna, beblandade sig med fans och gav säkerhetspersonalen panik, de trodde att deras "Mister" behövde beskydd.

 


Neville hade tidigare aldrig bott utanför Greater Manchester, men han älskade staden och det spanska levnadssättet. "Jobbet började tidigare, vilket betydde mer familjetid. Jag såg min fru och mina döttrar mer under dessa få månader än under de senaste fyra åren. Jag skaffade bra kompisar. Min enda önskan är att jag skulle få ha varit där i 18 månader eller mer, att jag hade vunnit tre eller fyra matcher till och gett mig själv lite andrum."

 


Efter 28 matcher kom de vita näsdukarna, det ultimata tecknet på fansens missnöje i Spanien, fram på arenan och han visste att hans dagar var räknade.

 


"Det var en svit av matcher där jag kände att saker och ting började stämma, när vi var i åttondelsfinal i Europa League och semifinal i cupen, men sen förlorade vi mot Athletic Bilbao hemma. Vi skulle ha lett med 2-0 i halvtid. Vi förlorade med 2-0. En säkring gick, det resultatet sårade oss, det var ett bakslag.

 


"När näsdukarna kommer ut har man ingenstans att gömma sig. Det är ingen idé att integrera genom att beställa jamón och en lokal öl på spanska om du inte vinner matcher."

 


Efter en hemmaförlust mot Celta den 20 mars, som lämnade honom med ett facit med tre vinster på 16 ligamatcher, återvände Neville till Hodgsons England för att förbereda truppen på landskamper mot Tyskland och Holland. Han sa inget till någon förutom sin närmaste familj på en vecka att han hade fått sparken. När det offentliggjordes flög han tillbaka till England nästa dag och började omedelbart jobba med sina affärsverksamheter.

 


Sparkningen av honom skulle ha kunnat bli obekväm, detta med tanke på att Peter Lim, Valencias ägare, är Nevilles affärspartner med majoritetsaktier i Salford City FC, Hotel Football och St Michael's utvecklingen i centrala Manchester. Neville pausar en kort stund när frågan ställs till honom.

 


"Det har inte påverkat min relation, min vänskap, med honom. Jag är en realist. Om du inte får resultat så vet du vad konsekvensen blir."

 


Han har fortfarande positiva minnen av att jobba med talangfulla unga spelare. "Jag älskade att jobba med Joao Cancelo, Jose Gaya, Danilo, Santi Mina, Paco Alcacer och Andre Gomes. Jag saknar dessa fantastiska spelare som behövde hjälp och vägledning. Tyvärr kunde jag inte ge dem resultaten när jag var där, men de grabbarna kommer bli framgångsrika."

 


Om Gomes, som förra veckan skrev på för Barcelona för en avgift som till sist kan komma att nå £45m (541,6m kr), säger han: "Han kliver framåt och har en kraftfull fysik, vilket gör honom lik Frank Lampard eller Michael Ballack. Han är professionell, han är hungrig att bli bättre, en intelligent ung man som talar tre språk. Dagen efter 7-0 förlusten i Barcelona insisterade han på att få träna extra."

 


Nevilles röst ljusnar när han pratar om Salford Citys uppflyttning till Englands sjätte steg i ligapyramiden, som han lyckades bevittna då han kom tillbaka till England. "Det var fantastiskt att få en andra raka uppflyttning. Jag är en bättre ägare än tränare."

 


Neville går vanligtvis upp klockan 5 och solen var precis på väg upp när jag gjorde honom och Englands målvaktstränare Dave Watson sällskap i deras promenad efter stranden i Marseille innan Englands öppningsmatch mot Ryssland den 12 juni. Runt udden i Marseilles Vieux Port började Englands fans att dricka på barerna medan ryska huliganer förberedde deras attack.

 


Del 2:

 


Nevilles fokus var på planen. Han trodde att England kunde göra bra ifrån sig i Frankrike och hans övertygelse smittade av sig. Hur förklarar han vad som hände?

 


"Jag hade inte sett oss spela så under de två tidigare åren. Det fanns ingen match jag kunde jämföra det med.

 


"Jag hade fullständig tilltro på vad vi gjorde tills de sista 60 minuterna mot Island," säger han. "Jag såg aldrig det komma. Jag vet helt enkelt inte vad som hände under den sista timmen.

 


"Jag hade inte sett oss spela så under de två tidigare åren. Det fanns ingen match jag kunde jämföra det med. Vi spelade bra men släppte in ett mål sent mot Ryssland. Vi hamnade i underläge mot Wales men fortsatte försöka och tog oss fram. Målet kom inte riktigt mot Slovakien, men vi dominerade de tre gruppspelsmatcherna."

 


Ledningen, som han var en del av, var också skyldiga med tanke på att det inte blev någon förbättring i den andra halvleken mot Island. "Jag trodde att vi skulle få en kvittering mot Island, jag var helt övertygad om det, men det blev ingen förbättring och vi, tränarna, accepterade ansvaret," säger han. "Vi avgick direkt, det är så mycket ansvar man kan ta, men ibland kan vågen vända i en fotbollsmatch. Beröm till Island, som var fantastiska."

 


Neville är en optimist i pessimistiska tider för England. Han avfärdar behovet av stora förändringar i den engelska organisationen och vill inte ens se fullskaliga förändringar i laget. "Folk letar efter en stor anledning att England misslyckas gång på gång," fortsätter han.

 


"Jag har varit spelare eller tränare för England i åtta turneringar och efterdyningarna från den här skiljer sig inte från övriga, men den gruppen spelare kommer prestera. Harry Kane, Dele Alli, Eric Dier, Adam Lallana, John Stones, Ross Barkley, Jordan Henderson och Raheem Sterling, Jack Wilshere, Chris Smalling, Danny Rose, Kyle Walker, Danny Welbeck. Jag tror att de kommer göra bra ifrån sig utan att slita upp DNA:et och börja om igen.

 


"Jag kommer aldrig förlora hoppet att de kommer få till det, att vår tid kommer att komma, trots att jag inte kommer vara involverad. Det finns inget trollspö, precis som det inte har funnits på 50 år.

 


"Jag skulle vilja önska Sam Allardyce allt det bästa. Han kommer få en bra grupp med proffs. Jag har sett missnöje i tidigare engelska trupper. Dagens grabbar är glada, de behöver bara vara mer hänsynslösa, för att ta sig förbi dessa ögonblick som dyker upp i turneringar. De måste börja gå Englands väg, dessa ögonblick som dödar dig i fotbollsmatcher om de inte gör det."

 


Det spekulerades om att Neville omedelbart skulle återvända till ett jobb i engelsk fotboll; kanske t.o.m tillbaka i Manchester United under deras nya manager. Neville omintetgör alla sådana påståenden. "Det kommer inte att hända. Innan jag åkte till Valencia skapade jag eller ägde fyra eller fem stora projekt och bra affärsverksamheter. Jag måste koncentrera mig på dem."

 


Betyder det ett slut på fotbollen? "Att vara fotbollstränare är 100% eller ingenting," säger han. "Man kan spendera 30 år på att ta sig till toppen. Jag har ett stort beslut att ta någon gång för jag älskar alla aspekter av fotbollen. Det idealiska vore att jag var manager, gjorde lagsnacket, sprang upp till kommentatorsboxen och sedan ställde mig med fansen för att sedan ta en öl med spelarna, men det kan man inte. Jag har fullständig tro på vart jag kommer hamna. Och jag vet att det kommer komma fler hinder längs med vägen."

Av Mikael Holmkvist - 27 juli 2016 00:43

Grabben kan ses röka en cigarett och smutta på en burk med alkohol i medan han leker i en låtsasbil

          

Röker... ett barn runt 4 eller 5 har fotograferats med en cigarett och vad som ser ut som en burk öl.

 

 

 

 

AV: Pete Barden, the Sun, lördag 23 juli, 2016

 

 

Chockerande bilder på en femårig pojke som röker en cigarett och dricker vad som ser ut att vara en burk öl har chockat internetanvändare runt hela planeten.

 

 

Vid en första anblick ser fotot ut att ha kunnat tagits i vilken lekplats som helst, där ynglingen har roligt i sin lek med en låtsasbil, men titta närmare och scenen blir långt ifrån normal.

 

 

Bilden togs av en förbipasserande i den ryska staden Tiumen, i den oljerika Tiumen oblast regionen, och man kan tydligt se barnet tända och sedan röka en cigarett.

 

 

Medan han leker i låtsasbilen håller han även i vad som ser ut att vara en burk öl.

 

 

Bilden delades på sociala medier och fotografen adderade bildtexten: "Jag undrar om han föräldrar tittar på?"

 

 

Då bilden snabbt spreds på sociala medier i Ryssland skyllde många internetanvändare på pojkens föräldrar och Sovjetunionens sammanbrott.

 

 

En användare, Tiumenka, sa: "Små barn härmar allt som fångar deras uppmärksamhet.

 

 

"Det fanns inget sådant under den sovjetiska tiden."

 

   

Barnlek... lillkillen i låtsasbilen.

 

 

En annan rysk användare vid namn Starij Tiumenets tittade ömt tillbaka på den tidigare unionen och sa: "I vår lyckliga sovjetiska barndom hade detta varit totalt onormalt... till skillnad mot nuförtiden."

 

 

Barnets identitet har inte avslöjats eller huruvida de lokala myndigheterna tänker följa upp fallet.

 

 

Det är inte första gången ett barn har fotograferats rökandes cigaretter.

 

 

Två år gamla Aldi Rizal fotograferades 2013 då han tillfredsställde sin vana på 40 cigg om dagen.

Av Mikael Holmkvist - 27 juli 2016 00:33

Storbystade stjärnan såg ut att må bra då hon lekte runt i en färggrann urringad baddräkt

   

Kelly Brook såg mer förälskad ut än någonsin då hon poserade med pojkvännen Jeremy Parisi under semestern i Italien.

 

 

 

 

AV: Tina Campbell, the Sun, lördag 16 juli, 2016:

 

 

STRÅLANDE Kelly Brook såg mer förälskad ut än någonsin då hon poserade för ett foto med pojkvännen Jeremy Parisi på semestern i Italien.

 

 

Den 36 år gamla kurviga skönheten kan ses sätta sig i fransmannens knä ombord på en lyxyacht.

 

 

Iklädd en färggrann och urringad baddräkt godkände helt klart hennes andra hälft det hela medan han entusiastiskt tog bilder av henne då hon lekte runt på däck.

 

 

Modellen och skådespelerskan bestämde sig för att kyla av sig med ett dopp i vattnet.

 

 

Den oerhört vackra brunetten verkade helt ok med att göra honom nöjd.

 

 

Då hon senare tog möjligheten att kyla av sig lite såg Kel ut att må väldigt bra då hon avnjöt ett dopp i det kristallklara vattnet.

 

 

Då han bestämde sig för att göra henne sällskap kunde man se att Jeremy tog sig uppskattande titt på hennes finfina bakdel.

 

 

Gör henne sällskap, Kellys andra hälft kunde ses ta sig en uppskattande titt på hennes finfina bakdel.

 

 

Om du har det, visa upp det.

 

 

Badande skönhet... Kelly njuter av solen medan hon försiktigt doppar sin tår i vattnet.

 

 

Hoppar i, hon kliver försiktigt i vattnet.

 

 

Kelly och Jeremy har dejtat sedan i april förra året och bor ihop i Kent.

 

 

Medan han ännu inte har satt någon ring på hennes finger har Piranha 3D skådisen - som tidigare har varit gift fyra gånger med andra män - sagt att hon tror att Jeremy kan vara den rätta.

 

 

Då hon öppnade upp för Closer magasinet sa hon: "Jag är inte säker på om vi är redo för bröllop riktigt än, men vi går definitivt i rätt riktning. Jag är en väldigt förälskad dam just nu."

 

 

Kelly har dejtat Jeremy sedan april 2015.

 

 

Hon har varit verbal i sin tro på att han kan vara "den rätta".

 

 

Hon upprepade senare detta till Ok! Magasinet.

 

 

Kelly sa: "Jag tror han är den rätta. Han är så underbar och familjeorienterad. Inget drama, ingen stress."

 

 

Men trots att hon känner sig trygg med sin nya kärlek erkände hon att hon fortfarande blir misstänksam då och då.

 

 

Brunetten har tidigare beskrivit sig själv som ett "hemligt psyko" och erkänner att hon kollar Jeremys telefon.

 

 

Kelly har upplevt fyra misslyckade äktenskap tidigare.

 

 

Hon sa tidigare till The Sun: "Jag är ett hemligt psyko. Jag gillar att ligga steget före. Så när jag träffade min pojkvän fick jag lösenordet till hans telefon tidigt."

 

 

Senare sågs hon täcka över sina berömda tillgångar i en rosa- och vitrandig tröja.

 

 

"Men alla hans meddelanden var på franska. Så jag tog skärmdumpar på dem, skickade dem till min kusin som talar franska flytande och hon översatte - och jag insåg att han var en bra kille."

 

Av Mikael Holmkvist - 27 juli 2016 00:14

Paret såg förälskat ut då de lekte runt i havet i Italien

   

Kelly bjöd på en uppvisning som fick många ögon att vidgas i sin urringade baddräkt.

 

 

 

 

AV: Elaine Mccahill, the Sun, torsdag 14 juli, 2016:

 

 

KELLY Brook är känd för sina otroliga kurvor och hon visade upp sin fylliga klyfta mellan brösten i en urringad baddräkt på semestern med hennes pojkvän Jeremy Parisi.

 


Det förälskade paret kunde inte hålla händerna ifrån varandra då de passionerat kysstes i havet.

 

 

Kelly visade upp sanslösa kurvor i en lila leopardmönstrad baddräkt.

 

 

Kelly skrattade då hon klev i vattnet.

 

 

Tv-personligheten är på semester i Italien med sin pojkvän Jeremy.

 

 

Den f.d glamourmodellen kunde inte motstå att passionerat kyssa sin pojkvän Jeremy.

 


36-åringen bjöd på en uppvisning som fick många ögon att vidgas i en sexig leopardmönstrad baddräkt.

 


Kelly såg i varje cm ut som en strandbrud då hennes urringade baddräkt visade upp hennes sanslösa klyfta, smala midja och tonade ben.

 

 

Kelly visade upp sina kurvor i en sexig baddräkt.

 

 

Paret böjde sig fram för en kyss innan de hoppade i och badade.

 

 

Kelly och Jeremy kunde inte hålla händerna ifrån varandra.

 

 

Kelly hoppade i Jeremys armar.

 

 

Kelly och Jeremy hoppade i för ett dopp i det varma italienska vattnet.

 


Paret tittade beundrande på varandra då de tog sig ett dopp i det varma italienska vattnet.

 


Kelly kunde inte få bort sitt leende från läpparna då hon lindade sina armar runt sin man och sänkte sig själv ner i vattnet.

 

   

Kelly släppte ut sitt hår innan hon klev i vattnet.

 

 

I ett Baywatch ögonblick släppte hon ut sina brunettlockar innan hon tog sig en simtur.

 

 

Kelly och Jeremy skvätte omkring.

 

 

Kelly visade upp sin timglasfigur på semestern.

 


I ett Baywatch ögonblick släppte hon ut sina brunettlockar innan hon tog sig en simtur.

 


Efter att ha avnjutit tid i vattnet tillsammans drog Kelly en handduk runt sin midja och Jeremy täckte sig själv med en t-shirt då de begav sig mot deras hotell.

 

 

Kelly svepte in sig själv i en handduk innan de gick tillbaka till deras hotell.

 

 

Den ständigt omhändertagande flickvännen Kelly torkade av Jeremys baksida.

 

 

Kelly sa att hon tror att Jeremy är "den rätta".

 


Det gick nyligen rykten om att Kelly och Jeremy skulle till att gifta sig med den storbystade stjärnan erkände att han inte har ställt frågan än.

 


Det genetiskt välsignade paret har varit tillsammans i ett år och Kelly avslöjade att hon förmodligen skulle säga ja om Jeremy ställde frågan.

 

 

Hon virade sedan handduken runt sin smala midja då de gick tillbaka till hotellet.

 

 

Kelly sa nyligen att hon skulle säga ja om Jeremy ställde frågan.

 


Hon sa följande till OK! Magasinet: "Jag tror att han är den rätta. Han är så underbar och familjeorienterad. Inget drama, ingen stress."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards