Direktlänk till inlägg 10 juli 2016

MANCHESTER UNITED MANAGERN JOSE MOURINHO SÄTTER UPP STORA NAMN TILL FÖRSÄLJNING DÅ HAN ÄNDRAR OLD TRAFFORD TRUPPEN

Av Mikael Holmkvist - 10 juli 2016 22:39

PROJEKT MOURINHO: I den första av en serie på fyra delar om Manchester klubben bryter Duncan Castles ner den nya managerns transferstrategi.

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, söndag 10 juli 2016:

 

 

JOSE MOURINHO Har gjort ett av Manchester Uniteds rekordnyförvärv och tre nyckelköp under Louis van Gaal tillgängliga för försäljning som en del av en radikal återuppbyggnad av klubbens seniortrupp.

 


Juan Mata, Marcos Rojo, Daley Blind och Bastian Schweinsteiger har samtliga stämplats som överflödiga av Uniteds nya manager, som vill trimma storleken på den dysfunktionella truppen han ärvde från Van Gaal. Detta för att skapa utrymme för vad han beskriver som "fundamentala" och "kompletterande" rekryteringar.

 


Mata kom till United i januari 2014 för en klubbrekordstransferavgift på £37,1 miljoner (411,09m kr) då Mourinho försökte få in pengar för att förstärka en Chelsea trupp som redan var tung framåt med offensiva mittfältare.

 


Den dåvarande Chelsea managerns bekymmer gällande Matas uthållighet, snabbhet och defensiva bidrag har rättfärdigats av spanjorens insatser för United, där han inte har lyckats ta sin favoritposition som nummer 10 och han har bara startat 75 Premier League matcher under två och en halv säsong i klubben. United lär inte få tillbaka sin investering i försäljningen av Mata.

 

 

Manchester Uniteds Juan Mata firar FA Cup vinsten.

 


Rojo var Van Gaals stora defensiva nyförvärv under holländarens första sommar i klubben, han kostade €20m (189,8m kr) från Sporting plus gratislånet av den f.d United Player of the Year spelaren Nani på en kraftigt subventionerad lön.

 


Den argentinske landslagsmannen - köpt efter hans starka insatser i VM 2014 - kunde inte ta en garanterad startplats varken till vänster eller i mitten av försvaret och reducerades till sist till 16 ligaframträdanden förra säsongen.

 


Schweinsteigers nedsatta €9m (85,4m kr) transferavgift underströk Bayern Münchens vilighet att skilja sig själva från den tyska landslagsmannens toppnivålön och försämrade fysik. Efter att ha slitit med att få ihop 82 starter i Bundesliga på de fyra säsongerna innan flytten, klarade mittfältaren endast av 13 i Premier League innan han fick vika sig på nytt för en skada i april. Trots att Blind, ett £15m (166,2m kr) köp från Ajax, kom tvåa endast efter Chris Smalling i antalet spelade ligaminuter förra säsongen anser inte Mourinho att den nederländska landslagsmannen har fysiken för att vara förstaval i hans försvar och han ligger långt ner i hierarkin för centrala mittfältare.

 

 

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic poserar efter att ha skrivit på för klubben på Aon träningskomplexet den 1 juli, 2016 i Manchester, England.

 



Under Mourinhos ledning har United redan slutfört köpen av Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan.

 


Den unga försvararen från Elfenbenskusten, den svenska centerforwarden och den armeniska offensiva mittfältaren utgör tre av "en grundplåt av fyra prioriteringar, fyra positioner för att ge en viss balans till truppen", som Mourinho identifierade som nödvändiga "för att ge en viss push när det gäller kvaliteterna som jag behöver och vill ha".

 


Det fjärde "specialist" köpet United jobbar på är Paul Pogba. För att slutföra den affären har United blivit tillsagda att betala ett världsrekord i transferavgift på €130m (1,23 miljarder kr), bestående av €100m (949,2m kr) till spelarens nuvarande klubb Juventus och ytterligare €30m (284,7m kr) för att täcka den trettioprocentiga vidareförsäljningsavgiften som förhandlades fram av agenten Mino Raiola när han flyttade den franska mittfältaren från Old Trafford till Turin för fyra somrar sedan.

 


En sådan stratosfärisk avgift är ett problem för Mourinho, som i motsats till den lata karakteriseringen av honom som en checkhäftesmanager alltid har varit motvillig till att be om dyra nyförvärv trots att han jobbat för klubbar med finansiella resurser som Chelsea under den tidiga Abramovich eran, Internazionale och Real Madrid.

Hittills är den högsta avgiften en Mourinho klubb har spenderat på en spelare efter hans personliga förfrågan de €38m (360,7m kr) betalade till Atletico Madrid för Diego Costa - Pogbas pris är mer än tre gånger så dyrt som det. Mourinho är fortfarande den enda managern som vunnit Premier League med en negativ nettospendering på transferavgifter.

 


Medan Mourinho driver på försöket att köpa Pogba är han, enligt närstående vänner, frustrerad på att hans nya arbetsgivare misslyckades med att fylla deras mittfältshål med Renato Sanches tidigare i somras.

 


Van Gaal var emot rekryteringen av tonåringen, så United bad Benfica att vänta med att sälja Renato tills efter deras inhemska säsong, bara för att sedan förlora spelaren till Bayern München när Bundesliga klubben erbjöd initiala €35m (332,2m kr) och €45m (427,1m kr) i insatsrelaterade bonusar då de slutförde affären tidigt i maj.

 

 

Renato Sanches från Benfica.

 


Så imponerande har Renatos insatser varit i Portugals väg fram till kvällens EM-final att det har lett till förfrågningar gällande värdet på 18-åringens utköpsklausul i Bayern.

 


Lika viktigt som det är för Mourinho vem som kommer in i hans trupp, är snabbheten med vilken den gruppen trimmas ner till en hanterbar storlek. Hans grundläggande arbetsregel är att bygga en trupp bestående av två spelare på varje utespelarposition plus tre målvakter.

 


För tillfället är Uniteds grupp 26 man stark, och den siffran exkluderar den nya centrala mittfältaren, samt ynglingarna Cameron Borthwick-Jackson, Guillermo Varela, Paddy McNair och Timothy Fosu-Mensah, samtliga spelade mer än 250 Premier League minuter förra säsongen.

 


Det finns även, enligt välinformerade källor, en oro för att Uniteds ökända slöhet på transfermarknaden på nytt har dykt upp när det gäller tiden klubben tar på sig med att agera för att flytta ut överflödiga spelare.

 


Medan Rojo har fått rådet att hitta en ny klubb åt sig själv (United kommer sälja för €12m, 113,9m kr), har andra på föbrukningslistan inte blivit formellt tillgängliga av klubben än. Det inte bara försvårar försäljningen av spelare vars höga löner redan gör dem svåra att flytta vidare, det komplicerar även den så avgörande försäsongsträningsperioden för Mourinho.

 

 

Nya Manchester United managern Jose Mourinho anländer till sin första presskonferens på Old Trafford.

 


För hans del är Uniteds nya manager tydlig med att inte har intentionen att låta en trupp som visade sig vara oförmögen både att gå vidare från en svag Champions League grupp och kvalificera sig till den här säsongens turnering sluta med de fyra "prioritets" köpen.

 


Medan det finns ett motstånd inne på Old Trafford har Mourinho ställt in siktet på ett köp av en erfaren mittback som en av ett antal "kompletterande" köp.

 


"Vi har tre [nyförvärv], och tills vi inte har det fjärde jobbar vi fortfarande hårt, jag själv, strukturen, mr Woodward, ägarna, vi jobbar hårt på det," förklarade Mourinho i tisdags.

 


"När vi har den fjärde, jag kommer andas och vi alla andas och marknaden kommer vara öppen. Vi kommer inte få den fjärde den 31:a augusti. Inte en chans. Vi kommer få den fjärde innan det och då är vi stabila men marknaden kommer vara öppen.

 


"Det finns något för mig att spelarna jag behåller alla är glada så man vet aldrig vad som kommer hända efter det. Föreställ er den första matchen och jag tar inte ut någon, han blir besviken. Någon har chansen att gå till en annan klubb.


   

Jose Mourinho utanför sitt hus i fredags morse.

 


"Någon tror att han inte kommer bli fundamental. Någon bestämmer att om han vill lämna, lämnar han. Om han lämnar, måste någon annan komma in, så det finns en fundamental marknad och det finns en kompletterande marknad. När vi avslutar den fundamentala, låt oss då se vad vi gör."

 


En av de många kvaliteterna som separerar Mourinho från hans omedelbara företrädare är kalibern på hans planering. Till skillnad mot Van Gaal med sina aktioner i hans första fönster för spelare som Rojo och Keylor Navas kommer han inte att basera en transferstrategi på insatser i en pågående storturnering.

 


Han kommer heller inte att följa Van Gaals exempel från januari i år då holländaren försökte köpa en månadens-smak-anfallare som Odion Ighalo för att rädda en säsong (Watford avböjde Uniteds £35m, 387,8m kr, bud).

 


På Old Trafford vet Mourinho att finansiell eldkraft inte är något problem - stora avgifter och stora namn tycker exekutiva vice ordföranden Ed Woodward är spännande.

 


Men han behöver fortfarande få se att hans nya klubb slutför de rätta affärerna; och att de slutförs i tid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards