Alla inlägg den 13 maj 2016

Av Mikael Holmkvist - 13 maj 2016 22:19

 

Bilden: Trots att Red Issues papperstidning gått i graven så är de ändå överlägsna när det gäller att ha koll på United (och andra klubbar/spelare), detta via deras helt briljanta forum (Obs! Inget för känsliga personer eller såna som anser att man aldrig får kritisera någon i Manchester United).




Som ni vet så spenderar jag (för) mycket tid på Red Issues forum. De imponerar och underhåller lika mycket online som de gjorde i pappersform (fan vad jag saknar det fanzinet!). De har koll på så mycket och många gånger är de långt före de stora tidningarna med många nyheter. Vill ni ha bra koll på situationen med Mourinho så måste det här vara bästa stället, detta då de har en helt briljant källa i Portugal gällande José och det mesta som händer i portugisisk fotboll. Här hittar ni sidan: http://www.redissueforum.co.uk/ och det kostar £15 (189,47 kr) för ett medlemskap på ett år. Sen är det inget ställe där man bara går in och postar allmän dynga eller selfies och liknande, men det lär ni er snabbt nog!




Här kommer ett kort och nedklippt exempel på hur det kan se ut där inne, från en transfer Frankrike-Tyskland, via Salma Hayek till Zlatan.


 

 

Dorsal

Ousmane Dembélé har precis skrivit på för Dortmund. Avböjde ett monsterbjudande från Liverpool (120k (1,51m kr) i veckan med några galna signing on avgifter och bonusar inkastade).


 

Cjsports

Smarta, välskötta klubbar gör smarta, avgörande aktioner. Och allt det där...


 

AJM318

Som att köpa Memphis tidigt.


 

REDEYE

Fransmännen menar att det var miljardären François Pinault som avgjorde det hela; han har intressen i båda klubbarna.



(Jag slår vad om att han även ser fram emot familjeträffarna: det här är hans svärdotter, som här visar att hon också har tvillingtillgångar).

   

 

 

panchoslovechild

Tror vi behöver en ny förkortning ÖIFDF: Öppna Inte Framför Din Fru.


 

REDEYE

På tal om enorma tits*...



Zlatan har precis annonserat att han lämnar PSG, utan att säga vart han ska gå.



"Jag anlände som en kung och lämnar som en legendar", säger han tydligen.


 

(P.s. Torsdag: Nya franska ordboken börjar säljas - och de har tagit bort "Zlataner / att zlatan". De förklarar att hans ålder och hans troligen nära förestående tillbakagång betyder att favoriten bland 2014 års nya ord snart kommer sluta användas.

Fredag: Zlatan använder Twitter för att annonsera att han lämnar PSG...)

 

 

 

* Tits på engelska betyder både tuttar, idiot och mes (i bemärkelsen fåglar).

Av Mikael Holmkvist - 13 maj 2016 21:45

 

Bilden: Här har ni killen som jag så ofta tjatar om i min blogg. The Guardians Mr Danny Taylor, den, enligt mig, i särklass bäste engelska fotbollsjournalisten. Förra söndagen skrev han på nytt sin briljanta söndagskrönika för tidningens hemsida och här under kan ni läsa sista delen av den, briljant som alltid och väldigt talande om arslet som styr United för tillfället.





Från Danny Taylors kolumn i the Observer, söndag 8 maj, 2016:


 

Uniteds prisutdelning säger allt om Van Gaal

Manchester United instiftade Sir Matt Busbys årets spelare pokal säsongen 1987-88 och sedan Brian McClair blev en första vinnaren berättar namnen på listan något om sättet på vilket den här klubben traditionellt har opererat.



Ingen målvakt vann någonsin det priset under Sir Alex Fergusons tid i klubben och det har bara skett tre gånger - Gary Pallister 1990, Gabriel Heinze 2005 och Nemanja Vidic 2009 - att försvarare har hämtat hem bucklan. Peter Schmeichel och Edwin van der Sar var storheter i sina yrken men United var ett sådant offensivt lag att rösterna nästan alltid gick till målskyttarna eller målkreatörerna.



Så vad säger det om dagens United att sedan Ferguson avgick har David de Gea vunnit priset de tre senaste säsongerna? Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, vart hade laget slutat den här säsongen om Real Madrid inte hade klantat till det så mycket vid De Geas pågående trasfer i augusti förra året?



"Jag är väldigt arrogant," sa Louis van Gaal under sitt tal vid prisutdelningsmiddagen, samtidigt som han bekvämt förbisåg det faktum att hans lag låg 17 poäng efter Leicester City i toppen. "Jag är en av de bästa managerna i världen." Oturligt nog för United är det svårt att komma undan misstanken om att han nog bara har till hälften rätt i det uttalandet.

Av Mikael Holmkvist - 13 maj 2016 21:40

En ny bok om den glömda stjärnan som spelade med Giggs och Neville-bröderna avslöjar att de närmast honom misstänker en avsiktlig process för att sudda bort honom ur klubbens historia

   

Adrian Doherty: fotograferad i juli 1990. Fotograf: Manchester United/Man Utd via Getty Images

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, onsdag 11 maj, 2016:

 


Av alla djupgående sorgliga och rörande passager i den kommande boken om Adrian Doherty - som innehåller bidrag från Ryan Giggs, Neville-bröderna, Sir Alex Ferguson och flera andra namn från en av Manchester Uniteds mer glorifierade eror - är den kanske mest gripande delen den som avhandlar åren då folket närmast denna ytterst begåvade pojke misstänker en avsiktlig process för att sudda ut honom från klubbens historia.

 


"Efter väldigt många överläggningar bestämde sig Jimmy, Geraldine och resten av Doherty-familjen att inte lufta sitt missnöje i boken," förklarar författaren, Oliver Kay, mot slutet av Forever Young. "De vill inte att en bok om deras älskade Adrian ska sluta med 'tårtkastning'."

 


Men det där missnöjet sitter kvar och, enligt Kay "sitter det djupt" med tanke på att hans omfattande arbete, som publiceras den 19 maj, berättar om hur Jimmy, pappan, i flera år brukade resa från Strabane, County Tyrone, för ett antal möten på Old Trafford som lämnade honom med känslan att han "hade med en stor, ansiktslös storföretagsmaskin att göra" och inte familjeklubben som han en gång anförtrott med att se efter sin son.

 


"Några möten slutade med handskakningar, andra med att Jimmy var rasande på vad han ansåg var en avvisande och nedlåtande attityd mot hans klagomål," redovisar Kay detaljerat. "Desto spetsigare frågor Jimmy ställde, desto mer fientlig blev situationen." Och ju mer man läser desto mer inser man varför den här tystlåtna och oerhört talangfulla pojkens familj förmodligen för alltid kommer känna sig sviken.

 


Om Doherty är ett nytt namn för dig, tro då inte att du är ensam. Doherty är spelaren som ingen nämner när de pratar om den värdefulla, sällsynta gruppen som föregick the Class of '92. Han är, för att citera bokomslaget, "fotbollens förlorade geni." Men det fanns en tid när "Doc" bakom scenen ansågs vara så spännande exceptionell att han var bättre än den unga Ryan Giggs. Ferguson introducerade honom i en programkolumn som en "oljad blixt" och the Manchester Evening News pratade om en tonårssensation kapabel att ha "den sortens inverkan som inte setts sedan George Best fick sin chans".

 


Ja, tidningar älskar den sortens rubrikfångande jämförelser, men prata med vem som helst på Old Trafford från den eran och alla säger samma sak. "Han var helt otrolig," säger Gary Neville. Bättre än Giggs? Mannen själv accepterar lätt att han ofta låg bakom Doherty. "Han kunde gå förbi folk när han själv ville," säger Giggs. "Han tog sig ur tacklingar så man inte trodde det var sant. Han kunde gå på insidan, utsidan, spela vägg, passa och flytta sig. Du vet i The Matrix, när allt klickar tillsammans, där allt händer snabbt, men i karaktärens huvud sker det i slow motion? Det var lite så det var med Doc.

 


Men det fanns även mer i honom. Doherty skrev poesi. Han var besatt av Bob Dylan - "som 16-åring hade jag inte en aning om vem Bob Dylan var," säger Giggs - och, på det trevligaste sättet möjligt, anlände han från Strabane med huvudet bland molnen. Doherty var på vissa sätt en förlorad själ. Andra minns honom som en bohem, en drömmare, lite excentrisk för fotbollsvärlden. Han hade inte gel i håret och brydde sig inte om designermärken. "Den mest sanslösa fotbollsskickligheten," säger Ferguson, "men lyckligast med sina böcker, dikter och sin gitarr." Doherty sålde ofta sina biljetter till matcherna som förstalaget spelade för att sedan åka till Manchesters centrala delar och spela instrument på gatorna - en ung fotbollsspelare, på väg att få spela för Englands största klubb, klinkandes på sin gitarr, utan att bli igenkänd, i en säckig Aran-jumper utanför shoppingcentret Arndale. På Manchesters musikscen - och vi pratar inte om the Hacienda här - var han "McHillbilly", han spelade i ett kortlivat band vid namn the Mad Hatters.

 


Det som följde är i sista hand en berättelse om ett bortslösat liv och bortkastad talang. Doherty var precis på gränsen till Fergusons lag när han slet av ett korsband. Skadan avslutade hans karriär och det är den medicinska behandlingen på Old Trafford som delvis förklarar varför Kay skriver, efter alla dessa år, att familjen "fortfarande känner att Adrian blev rejält sviken".

 


Släppt från sitt kontrakt drev Doherty bort från spelet. När pokalerna rullade in på Old Trafford försökte han hitta alternativa arbetsgivare, han jobbade t.o.m under en period på en chokladfabrik i Preston. I april 2000, istället för att briljera för Europamästarna, flyttade han till Haag under sommaren, där han arbetade för ett möbelföretag på ett korttidskontrakt. Men en morgon, av anledningar som aldrig fullt ut har fastslagits, hamnade han i kanalen på väg till jobbet. Han låg i koma i en månad och dog den 9 juni, dagen innan hans 27:e födelsedag.

 

 

Manchester United laget innan semifinalen i Ungdomscupen den 1 april 1990: Bakre raden från vänster till höger: Mark Bosnich, Ryan Giggs, Darren Ferguson, Paul Sixsmith, Jason Lydiate, Sean McAuley. Främre raden från vänster till höger. Mark Gordon, Craig Lawton, Lee Costa, Alan Tonge, Adrian Doherty. Fotograf: Manchester United/Man Utd via Getty Images

 


Det konstiga, kanske, sedan dess - och det här är en fråga som Doherty familjen skulle vilja ha svar på, även om det bara är för sinnesfridens skull - är att det aldrig har lett till något annat än de minimalaste omnämningarna (och i den stora majoriteten av alla fall, absolut ingenting) i alla de böcker som skrivits av Ferguson och flera andra spelare från den eran. "Kanske är det besvärligt," erbjuder Giggs. Men det är inte en helt tillfredsställande förklaring och, enligt Kay, så "misstänkte familjen hela tiden att det fanns en annan anledning till tystnaden," nämligen att det under mer än ett årtionde pågick en dispyt gällande standarden på omhändertagandet deras son fick under hans fyra år i klubben. Jimmy ville inte uppnå någon ekonomisk vinning men han ville ha, och fick aldrig, en ursäkt, samt några riktiga svar på deras frågor.

 


Först och främst stördes familjen av detaljerna kring Dohertys skada, diagnosen och efterbehandlingen, men det fanns omvårdnadsproblem som störde dem också. De hade blivit lovade att Jimmy skulle erbjudas ett boende bland klubbens hyresrum. Istället beskriver boken en kultur av skrämsel och förnedring bland "initieringsproven" - man placerade lärlingar i torktumlare, sparkade bollar i deras ansikten, klädde av dem nakna, för att inte nämna de mer ondskefulla rutinerna - detta kombinerat med hemlängtan gjorde Doherty så desillusionerad vid en tidpunkt att han avböjde erbjudandet om ett femårskontrakt. Det var, skriver Kay, en "kultur som ibland vinglade mellan det fåniga och elakartade" och "vad de flesta skulle kalla misshandel".

 


United har avstått från att kommentera men de har skrivit till familjen och sagt att klubben agerade "rättvist och lämpligt". De har nu en rigorös skyddspolicy men du får förmodligen avgöra själv huruvida klubben borde ha gjort mer när det hände eller visat större empati mot en sörjande familj.

 


Jimmy skrev även till the Professional Footballers' Association, vilka han trodde skulle vara sugna på att stötta familjen till en fotbollsspelare som hade dött i en tragisk olycka, och the Football Association. "Han lämnades med känslan att United, the PFA och FA slöt leden," skriver Kay (the PFA har sagt till the Guardian att de tror att United "gjorde allt de kunde på ett medlidsamt sätt för att besvara bekymren från Adrians familj"). Författaren går vidare och säger att Neville, som klubbkapten, drogs in för att hjälpa till i medlingsprocessen. "Jimmys minne av den telefonkonversationen är att Neville, efter att ha pratat så ömt och beundrande om Adrian, gav honom rådet, på ett vänligt sätt, att det skulle vara meningslöst att försöka utmana det mäktiga Manchester United."

 


Allt som Jimmy sedan har stött på från myndigheterna säger honom att Neville förmodligen hade rätt men åtminstone så måste nu inte berättelsen om hans sons talang - tillsammans med andra dyrbara gåvor - vara en mystisk hemlighet. Kay har gett oss det varaktiga dokumentet som kanske inte alla på Old Trafford ville läsa. Dohertys berättelse har ignorerats och förbisetts för länge och under den här processen kan kanske smutskastningen och insinuationerna som familjen stött på nu få ett slut.

 


Strax efter Dohertys död rapporterades det felaktigt - vilket sedan togs som fakta och nämndes vid upprepade tillfällen genom åren - att han faktiskt hade ramlat i vattnet i Amsterdam och så fort den detaljen var ute spred det sig som spilld mjölk. "Vad många personer inte inser är att åren från 20 till 26, efter att han lämnat fotbollen, var de lyckligaste i Adrians liv," säger hans bror, Gareth. "Istället ser de 'fotbollsspelare, släppt av Manchester United, föll i en kanal i Amsterdam' - vilket inte är sant [det var i Haag] - och de drar förhastade slutsatser."

 


Som ett resultat har det uppstått allt möjligt sorts skvaller om droger, för mycket alkohol, självmord eller - för att citera en annan f.d lagkamrat - den konstanta misstanken, då folk trodde att det skett i Amsterdam, att det kanske hade varit "du vet, sjabbigt". I verkligheten finns det inga bevis av den naturen.

 


Ingen kommer någonsin att få veta den exakta sanningen men Kays teori slår definitivt några av de andra som har visats upp under alla dessa år som passerat. "Den här underbara killen," skriver han, "som glatt snubblade fram genom livet, ignorerade dess fallgropar, dagdrömde sig fram, komponerade sin nästa dikt eller sång, sjungades för sig själv på väg till stationen, när han tog ett ödesdigert felsteg. Vilken sorts person skulle göra något sådant? En drömmare, med sitt huvud bland molnen, som Adrian Doherty."

 

 

 

Forever Young, publicerad av Qurcus, släpps den 19 maj

https://bookshop.theguardian.com/catalog/product/view/id/402456/

Av Mikael Holmkvist - 13 maj 2016 21:34

 

Bilden: Jag vet att det var nästan två veckor sen det hände, men det här bara måste upp till ytan och ja, det handlar om idioten som kallar sig Manchester Uniteds manager...




Innan Uniteds hemmamatch mot Leicester den 1:a maj var vår eminente manager igång igen. Han har nu gått så långt in i dimmorna att folk inte reagerar på vad han spyr ur sig längre. Men det är nästan lika pinsamt att ingen journalist reagerade och frågade vad fan han snackade om. Eller, om de inte uppfattade några konstigheter, tog tio minuter och kollade upp vad han hade sagt för att vid ett senare tillfälle be om en kommentar från den brännskadade tulpanbesudlaren.



Vid prisutdelningen som klubben höll bjöd idioten även på den här klassikern: "Jag är inte vad media skriver för jag är arrogant och jag är en av de bästa tränarna i världen."



Snabbt tillbaka till presskonferensen inför Leicester matchen. Såhär inledde han:


 

"Jag tror vi måste slå dem [Leicester], för vi är fortfarande i racet för första positionen, så vi måste slå dem."



Där ska jag faktiskt ge honom the benefit of the doubt, att det helt enkelt blev en felsägning. Ska inte utesluta att dåren då trodde att vi fortfarande kunde vinna hela ligan, men hoppas att han menade fjärdeplatsen. Raskt vidare till nästa idioti. Man skulle ju kunna föreställa sig att han, efter hans prestationer i United, skulle vilja ligga lite lågt och kanske vara lite ödmjuk. Men, nej...


 

"Jag var den första som sa det, att de [Leicester] kunde bli mästare."

 


Helt otroligt att han får hålla på. Och det här är ingen engångsföreteelse. Hur många gånger har han inte tagit åt sig äran för våra unga spelares fina prestationer? Eller pratat om chanserna som de styva fått som en del av hans mästarplan. För i helvete din dumskalle, om vi inte hade haft så många skador på seniorspelare den här säsongen hade de aldrig fått så många chanser. Däremot kan du ju tacka Rashford för en hel del!



Och en följde han upp detta med dagens största uppvisning. Jag kräver inte att han ska känna till varje vunnen titel som varje enskild spelare i vår trupp har, men det här är pinsamt och skandalöst och stämmer ganska bra överens med min bild av den trögfattade jubelidioten som arrogant, självupptagen och okunnig:


 

"Spelarna som vi nu spelar, de är inte vana vid att vara mästare. Jag tror inte [Matteo] Darmian är van vid att vara mästare och [David] De Gea var aldrig mästare, så jag håller inte med om sättet du ställde den frågan på. Memphis Depay var mästare förra året, så inte många spelare, [Wayne] Rooney, [Michael] Carrick, de har varit mästare en gång, och kanske fler än en gång."



Orkar inte ens kommentera det, bifogar istället den här listan. Önskar bara att någon engelsk journalist hade tillräckliga kulor för att ta med en sån lista, läsa upp den för pungpåsen och be om en kommentar:


 

 

David de Gea – mästare med United 2013

Phil Jones – mästare med United 2013

Marcos Rojo – mästare med Estudiantes 2011

Memphis Depay – mästare med PSV Eindhoven 2015

Juan Mata – (vann aldrig ligan med Chelsea, men vann Champions League 2012)

Wayne Rooney – mästare med United 2007, 2008, 2009, 2011 och 2013

Chris Smalling – mästare med United 2011 och 2013

Michael Carrick – mästare med United 2007, 2008, 2009, 2011 och 2013

Daley Blind – mästare med Ajax 2011, 2012, 2013 och 2014

Ashley Young – mästare med United 2013

Sergio Romero – mästare med AZ Alkmaar, eller Alkmaar Zaanstreek 2009 - MED VAN GAAL SOM MANAGER!

Antonio Valencia – mästare med United 2011 och 2013

Marouane Fellaini – mästare med Standard Liège 2008

Bastian Schweinsteiger – mästare med Bayern München 2003, 2005, 2006, 2008, 2010, 2013, 2014 och 2015 och han vann Champions League 2013 och VM-guld med Tyskland 2014

Anthony Martial

Morgan Schneiderlin

Matteo Darmian

Adnan Januzaj -

Ander Herrera

Luke Shaw

Jesse Lingard -

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards