Alla inlägg den 14 maj 2016

Av Mikael Holmkvist - 14 maj 2016 23:01

Bilden: Ni minns det säkert, säsongens första match, 1-0 seger hemma på OT mot blivande ligatvåan eller trean Tottenham. Det var i augusti 2015 och det kändes ganska bra. Men anledningen till att jag lagt upp rörliga bilder på Walkers självmål kommer ni förstå när ni läser texten från Danny Taylor här under.

 

 

 

Hallo på er alla igen, nu återstår det alltså en ligamatch av den här vedervärdiga säsongen 2015-16. På något helt bisarrt sätt har vi fortfarande chansen att ta fjärdeplatsen och förpassa city bort från möjligheten till CL-spel under den flintskalliges första säsong hos de bittra. Vi vet alla att 4:e platsen inte garanterar CL-spel, utan innebär ett kvar mot någon europeisk klubb över två matcher innan själva ligasäsongen drar igång. För att det ska hända måste City förlora borta mot Swansea, som ska vila några av sina tunga namn inför EM, samtidigt som vi besegrar Bournemouth hemma. City är verkligen pissdåliga och med Kompany ständigt skadad och drummelfittan Touré totalt ointresserad av klubbens öde lämnas det åt Agüero att försöka leverera godsakerna. Det gör han bra, men klarar inte av att bära dem i match efter match. Blir inte alls förvånad om de förlorar, men skulle bli mer förvånad om vår samling ynkryggar skulle lyckas vinna.

 

 

Kommer även köra en ny taktik här hemma. Bara sätta mig ner och titta och njuta av att det snart är slut. Kommer inte ha några som helst förväntningar eller förhoppningar och inga alkoholintag. Nästa helg blir det annorlunda, då kommer hoppet stiga igen och glasen fyllas och en FA-Cuptitel skulle smaka mumma, följt av nyheten att LvG och Giggs inte längre kommer vara manager och assistent för United, då blir det fest! För inte kan väl ens kuktrynet Woodward få för sig att en (högst eventuell) fjärdeplats och en FA-Cupvinst är tillräckligt för att behålla muminpungen? Inget ska uteslutas när det gäller Eddy, men det får inte hända...

 

 

Kastade ett snabbt öga på tabellen idag. Visste att det var illa, men inte så här illa! Vi har på 37 matcher lyckats göra 46 mål! Det ger ett snitt på 1,24 mål/match. Därmed har vi nio lag framför oss som har gjort fler mål än oss, bland annat Liverpool (62), Chelsea (58), Everton (56) och Southampton (55). Målgladaste laget är City med 70 fullträffar, det är 24 fler än oss! 46 gjorda mål är även samma siffra som Sunderland har mäktat med, de som i onsdags såg till att de hänger kvar i PL även nästa säsong. Läs det en gång till och begrunda, Manchester United har på 37 spelade ligamatcher gjort lika många mål som Sunderland, på 17:e plats i tabellen.

 

 

Att sedan behöva höra den brännskadade mumintarmen sitta och hosta ur sig följande på presskonferensen inför Bournemouth, ja det gör inte det hela lättare, inte på något sätt: "Man kan säga att United måste bli mästare men jag tycker inte det är realistiskt." Detta under en säsong där Leicester vunnit ligan. Om vi vinner FA-Cupen hoppas jag vi paraderar den i en öppen buss genom Manchester, med Van Gaalen hängandes från ett rep längst fram.

 

 

En snabb titt i historieböckerna slår även fast följande när det gäller ligaposition och antalet gjorda mål för United:

 

 

2010/11

1. Man United  38  78-37  +41  80

 

 

2011/12

2. Man United  38  89-33  +56  89

 

 

2012/13

1. Man United  38  86-43  +43  89

 

 

2013/14

7. Man United  38  64-43  +21  64

 

 

2014/15

4. Man United  38  62-37  +25  70

 

 

2015/16 (med en match kvar):

5. Man United  37  46-34  +12  63

 

 

Så t.o.m under den förödande Moyes-säsongen gjorde vi 18 mål mer i ligan än vad vi mäktat med under Van Gaalens "process". Man vet tamejfan inte om man ska skratta eller gråta. Säsongen 2011/12 hade vi 10 +-mål mer än vår totalsiffra nu. Jag ska sluta visa exempel nu, ni ser ju själva.

 

 

Måste bara smyga bak ännu längre i historien. Säsongen 1973/74 gjorde vi 51 mål på 42 matcher, det är 1,214 mål/match. Den säsongen åkte vi även ur högsta divisionen och ner i Division 2! Om vi inte gör något mål på Bournemouth imorgon, vilket är fullt möjligt, så kommer vi sluta på 46 gjorda på 38 matcher, vilket ger ett snitt på 1,210 mål/match. Skulle vara intressant att höra någon engelsk journalist konfrontera Van Gaalen med dessa fakta. Men då svarar han bara att han redan blivit sparkad sex-sju gånger av media, att United fortfarande har chans på topp-4, hur många har det? Och att vi är klara för en cupfinal. Så är det klart sen.

 

 

Vi känner även till att den korkade holländaren gillar restaurangen Wings i Manchester. Den har länge varit ett populärt tillhåll för Uniteds spelare och ledare. Inte på samma sätt kanske som trendiga matstället San Carlo i samma stad, där många tjejer fått både United- och City-kuk på toaletterna, men det kan vi prata mer om någon annan gång. Hursomhelst, på tal om Wings, såg en ganska rolig tweet från maestro Danny Taylor gällande Wes Brown och den restaurangen igår:

 

 

Daniel Taylor ‏@DTguardian, fre 13 maj, 23:41:

På restaurangen Wings i Manchester ombeds berömda gäster att signera sina tallrikar - Wes Browns är min favorit:

   

 

Nu har jag gaggat om både Van Gaalen och Danny Taylor, så jag låter ordmästaren Taylor informera oss vidare om den holländske dåren och hans sjuka regler här (kommer även en fin avslutning om fårknullarna, som får en att inse att jo, det finns de som har det värre!):

 

 

Från Danny Taylors briljanta söndagskrönika i the Observer, söndag 15/5-2016:

 

 

Visste du t. ex att en av Van Gaals order är att anfallare inte får skjuta direktskott på bollar som kommer genom straffområdet? Istället är de beordrade att alltid ta en touch och om de inte lyder dessa instruktioner, så understryks det undantagslöst i långa, ofta invecklade, "utvärderingssessioner" dagen efter (under Sir Alex Fergusons tid som manager ofta kända som en ledig dag).

 

 

För att anföra ett exempel, tänk tillbaka på kontringsanfallet som ledde till att Kyle Walker gjorde ett självmål när Tottenham Hotspur besökte Old Trafford på säsongens första dag. Rooney var fri i mitten, med tid på sig att välja vart han ville skjuta, när ett lågt inlägg kom in från höger. Bollen kom mot honom snabbt men, på den här nivån, borde det ha inneburit ett ganska enkelt avslut. "Man tror bara att Rooney ska dra till direkt," sa Michael Owen, som vet en grej eller två om att befinna sig i den positionen, då han kommenterade matchen i tv. Men Rooney drog inte till direkt. Han tog en touch för det är vad Van Gaal hade trummat i sina spelare. Walker var tillräckligt snabb för att hinna tillbaka och hade otur som råkade slå bollen i mål.

 

 

Om det låter som något som helt och fullt går emot den sortens spontana anfallsfotboll som United en gång i tiden var kända för, så beror det på att det är sant. Journalisterna trodde att de måste ha hört fel vid deras första träff med Van Gaal, för två somrar sedan, när han sa: "Jag vill inte att mina spelare ska vara intuitiva." Men det var precis vad han sa och vad han menade - och det är svårt att inte tro att han går miste om något positivt när en spelare med Rooneys ovanliga gåvor begränsas på det sättet, eller att en annan manager skulle få ut mer av honom.

 

 

Leeds lämnade att driva iväg efter en blek säsong

Massimo Cellino pratar, ännu en gång, om möjligheten att lämna Leeds United om han kan hitta en köpare och under tiden är det lockande att fundera på huruvida klubben bara kommer fortsätta att planlöst driva omkring.

 

 

Det säger förmodligen allt då spelarna avslutade ännu en dyster säsong i the Championship - men bara med två managers den här gången, jämfört med fyra året innan - och inte ens fick ett datum då de ska återvända till försäsongsträningen.

 

 

Som svar på frågorna om några försäsongsmatcher var inbokade möttes vi av flera blanka ansikten. Spelarna informerades om att de ska förvänta sig ett sms någon gång under sommaren (spelar ingen roll att de kanske vill planera sin semester nu). När det gäller vem som ska leda dem så är det upp till vem som helst att gissa. Leeds United - minns ni när de brukade vara en riktig fotbollsklubb?

 

 

 

* * * * *

 

 

Jag har inte riktigt hämtat mig från matchen mot West Ham i tisdags än, men jag lovar, jag återkommer senare med mina tankar om den skiten. Helvete, bara jag tänker på Jesse Lingard på den där förbannade bussen och det som sen hände ute på planen får mitt piss att koka. Därför lämnar jag er här. Ska bli kul att testa ett glas bubbelvatten och en smörgås till matchen imorgon och inte hetsa upp sig, hoppas och sedan bli besviken igen, går in helt nollställd till skiten. Ser även att Daley Blind och Marcos Rojo inte var med i truppen som anlände till the Lowry tidigare ikväll, det är två fina glädjeämnen att ta med sig inför säsongens sista ligamatch.

Av Mikael Holmkvist - 14 maj 2016 14:08

 

Bilden: Har du fått körkortet i ett cornflakespaket, Samir Nasri? Nej, inte riktigt, men nästan...




Jag har aldrig gillat Samir Nasri. Det är precis den sortens hala, slemmiga typ jag avskyr. Jag är medveten om att Fergie försökte få honom till United en gång i tiden. Men tack och lov så blev det en affär som aldrig blev av, han valde City istället. Han ska efteråt ha sagt till sina kompisar att han hellre är en stor fisk i en liten damm, än en liten fisk i en stor sjö.



Att det var just han som gömde sig i muren då Van Persie avgjorde derbyt på Wastelands 2012 fick mig att jubla lite extra. Titta gärna på det målet igen. Det ger mig alltid gåshud, för jag minns hur jävla glad jag blev, men den adderande bonusen att det var just den franska slemfittan som försökte gömma sig, så att bollen smet förbi muren och i mål, det var verkligen grädden på moset!



Nu har fanskapet utmärkt sig igen och dominerar dagens franska nyheter:



Tidigare förbjuden att köra bil i 6 månader, sen fick han oregistrerad superbil beslagtagen och nu det värsta: det påstås att han aldrig klarat sitt körkortstest utan istället köpte han ett olagligt körkort - det här är storyn som toppar de franska nyheterna idag, mitt i uppmaningar om att han ska arresteras/tas till domstol. Vilken förskräcklig liten skit han är.



Samir Nasri, Layvin Kurzawa och Jérémy Ménez ska ha illegalt ha köpt körkort utan att klara något test.



Tre tidigare franska landslagsmän i fotboll har i eftermiddags dragits in i en ny skandal.



Enligt Le Parisien betalade Manchester Citys offensiva mittfältare Samir Nasri, PSG-ytterbacken Layvin Kurzawa och AC Milan anfallaren Jérémy Ménez mellan €2,000 och €8,000 (19,783 kr - 79,133 kr) för att illegalt köpa ett körkort från en registrerad körskola i Neuilly utan att ha klarat körtesten.



Över 300 individer ska ha deltagit i det här körkortslurendrejeriet, som avslöjades enbart tack vare en intern rutininspektion vid Nanterre prefekturen.



Tre tjänstemän som arbetar för Nanterre prefekturen, som också tros ha varit involverade, tillsammans med chefen för körskolan i Neuilly, Patrick Antonelli, som råkar vara make till sångerskan Amel Bent, spenderade 48 timmar anhållna hos polisen gällande deras påstådda involvering i det hela.



Det verkar som att chefen för körskolan var personen som såg till att dra in olika kändisar att delta i det olagliga systemet, medan tjänstemännen vid Nanterre prefekturen såg till att pappersjobbet gick igenom.



Lurendrejeriet ska ha pågått från mellan hösten 2013 till åtminstone våren 2015. Det var under en intern rutininspektion som det hela uppdagades i maj förra året. Alltihopa anmäldes och saken transfererades till Nanterres åklagarkontor.



Lurendrejeriet kan ha gett de involverade individerna sammanlagt upp till €1m (9,89m kr). De tog inte bara emot pengabetalningar, utan även gåvor.



Samtliga fyra individer kommer ställas inför undersökningsdomaren idag och åklagaren kommer inleda en brottsutredning som specifikt fokuserar på korruption och förfalskning av officiella administrativa handlingar.



Mer följer i morgondagens franska bredsidemedia.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards