Direktlänk till inlägg 12 april 2017

NÅGRA RADER EFTER 1-1 MATCHEN MOT EVERTON DEN 4:E APRIL

Av Mikael Holmkvist - 12 april 2017 16:07

Matchen mot Everton (4/4) var inte bra och det var ganska länge sedan som vi spelade bra fotboll. Dessutom känns det som att det är en storartad bedrift när vi väl lyckas sätta dit en boll. Var länge sedan jag såg ett United-lag ha så fruktansvärt svårt att göra mål, så när Jagielka flipprade dit 0-1 igår kändes det som att det här kommer bli riktigt jäkla tufft. Sen ska man inte glömma att i idrottens värld handlar så otroligt mycket om självförtroende. Säg att Rashford skulle få peta dit ett enkelt mål, då kanske de mentala spärrarna börjar släppa något, eller Martial, eller Mchitarjan o.s.v

 


Men vi ska heller inte glömma att Mourinho inte är någon trollkarl. Jag är nämligen inte säker på att alla som kallar sig United-fans inser exakt hur många spelare vi har i vår trupp som man, inte ens med all god vilja i världen, kan kalla riktiga United-spelare.

 


Förutom de fyra spelarna som Mourinho plockade in har vi fortfarande kvar Van Gaals trupp (och till stor del även hans mentala inställning). Han tog hit Di María, Falcao, Blind, Rojo, Romero, Schneiderlin, Schweinsteiger, Darmian, Martial, Depay, Valdés och gav grönt ljus till köpen av Shaw och Herrera (för den nätta summan £254,7m - ca 3 miljarder kr). Det är 13 spelare på två år, det är en helt ny trupp och hur många av dem är fortfarande här eller var/är faktiskt tillräckligt bra för klubben? I tillägg till detta har vi fortfarande Jones, Smalling, Fellaini och två spelare som har sett sina bästa dagar i Carrick och Rooney (i den sistnämndes fall har det varit fallet i ungefär sex år nu) medan Rashford fortfarande är ung och har visat att han ännu inte är tillräckligt bra för att leda frontlinjen.

 


Vi ville såklart få en snabblösning på alla problem, men det var aldrig troligt, för att vi har för många genomsnittliga spelare att göra oss av med. Några har gått, fler kommer lämna oss i sommar. Jag säger inte att Mourinho är felfri, det är han inte, men vi är där vi är av en anledning - spelarna är, totalt sett, helt enkelt inte tillräckligt bra, det finns inget sätt att linda in det i socker på.

 


Mourinho sade själv att Van Gaal köpte spelare som han hade aldrig skulle ha köpt och om jag ska vara ärlig så ville jag nog inte ha hälften av all skit den korkade holländaren drog hit. Mourinho behöver inte bara skapa ett nytt lag, han behöver bygga en ny trupp. Vi har inte tillräckligt med snabbhet, vi har inte tillräckligt med kreativitet, vi har inte tillräckligt med avslutare. Det är därför vi befinner oss där vi befinner oss. Tills det fixas kommer vi fortsätta sluta 5:a, 6:a eller 7:a. Självklart litar inte Mourinho på större delen av truppen, vem gör det?

 


Sen är det helt legitimt att fråga huruvida han får ut det bästa ur vad han har att arbeta med. Men även om svaret på den frågan är "nej" - vilket det förmodligen är, om vi ska vara ärliga - så skulle jag inte hänga upp mig alltför mycket på det: jag kommer bara hänga upp mig ordentligt på det när han inte får ut det mesta ur det han har VALT att ha att arbeta med. (För jag tror inte att det nödvändigtvis följer att han även kommer misslyckas med att maximera potentialen i framtiden bara för att det ser ut som att han misslyckas med det nu. Men just nu ser det såklart inte särskilt upplyftande ut).

 


Sedan glömmer jag aldrig dagarna då vi hade Stackars Dave och den totala holländska mentalpatienten vid rodret, då jävlar var det svårt att känna någon slags livslust inför avspark! Det har ändrats, och det är jag för evigt tacksam till Mourinho för.

 


Vi har vunnit en pokal redan och vi har, om vi tittar nyktert på det, en bra chans att även vinna en europeisk pokal den här säsongen. Jag vet att spelet haltar, vi har svårt att göra mål och vi har en hel del clowner i truppen, men om man tittar på lagen som återstår så måste man åtminstone ge oss en chans. Att vi dessutom vet att det ger oss en plats i nästa säsongs CL (eller i alla fall möjligheten att kvala in dit), borde fungera som en hyfsad motivation för våra spelare. Vi har även blivit svåra att besegra, sen vet jag att vi har lika svårt att själva vinna matcher som vi borde vinna, men portugisen har i alla fall installerat någon slags halvhård mentalitet i klubben.

 


Hans fyra nyförvärv har alla varit framgångsrika till olika grader, och tre av de fyra visar potential att kunna bli mycket bättre i ett starkare lag och med en säsong i engelsk fotboll under deras bälten.

 


Han har äntligen dumpat Rooney och en del andra slaggprodukter samt klargjort att kulturen av underpresterande från de senaste tre eller fyra åren inte längre accepteras.

 


Standarden på fotbollen har, totalt sett, förbättrats betydligt från LvG:s försök att döda oss alla med sitt sidledspassande.

 


Vi kan väl heller inte vara överraskade över att en trupp packad med underpresterande spelare med tveksamma attityder bjuder på dåliga insatser där flera av dem inte gör det som krävs/har korrekt attityd?

 


Vi kan alla peka på konstiga beslut, men när man tittar på hela bilden gällande Mourinhos insatser den här säsongen tycker jag inte det kan kallas något annat än en framgång.

 


Jag bedömer exempelvis Van Gaal för vad han gjorde under hela sin regeringstid i klubben, inte bara vad han sade/gjorde under sitt första år. Många fans, jag själv inkluderad, tolererade Van Gaals första säsong i hopp om att saker och ting bara kunde bli bättre - det blev dem inte, vi blev faktiskt bara sämre och sämre, mycket p.g.a hans transferaffärer och att han ersatte spelare som inte var tillräckligt bra med, ehh, spelare som inte heller var tillräckligt bra och i vissa fall t.o.m var sämre än de vi lät gå. Så innan vi anklagar Mourinho för att "inte ha en aning om vad han gör" kan det vara en tanke att vänta och se vart vi befinner oss vid den här tidpunkten nästa år när ombyggnadsprocessen är i full gång, det skulle kännas som ett mer precist sätt att bedöma huruvida han "fortfarande har det" eller inte. Till sist och syvende så är han en bra manager, men han är ingen mirakelarbetare. Jag är inte så säker på att någon annan manager i Premier League skulle ha gjort det så mycket bättre med spelarna som vi har för tillfället.

 


Guardiola lyser knappast upp fotbollsvärlden och han har förmodligen de bästa anfallarna/yttrarna i ligan. De borde vara med och slåss om titeln med den truppen, de må vara pissdåliga bakåt men de borde ha målen framåt för att klara sig. Och skulle du kunna föreställa dig tysken med det brandbombade staketet i käften försöka införa sitt presspel med spelare som Ibrahimović, Fellaini, Mata och Martial i laget? Precis som jag säger, innan ni dömer ut Mourinho som en föredetting, låt oss ge honom en chans att bygga ett lag som han kan sätta sin stämpel på, om vi sedan bara fortsätter att vara skit så är det helt ok, då förtjänar han kritiken. Men att jämföra honom med Van Gaal så tidigt i hans United-karriär är en smula för tidigt, enligt min åsikt.

 


Hittills har herr Ibrahimović varit hyfsat lugn framför mikrofonerna och visat en något större mognad än tidigare. Det händer t.o.m att han framhåller laget ganska ofta, vilket har varit roligt att notera. Men man visste väl att förr eller senare så skulle det komma något pinsamt utspel och nu har det gjort det. Efter Everton-matchen kom the Sun med ett utdrag ur en intervju svensken hade gjort med BT Sport, det prydde såklart även baksidan på tidningen:

   

Här kan ni läsa hela artikeln:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/04/12/11434774-jag-ar-ett-lejon-zlatan-ibrahimovic-sager-att-han-ar-det-enda-lejonet-i-manchester-uniteds-trupp-i-en-sanslos-attack-mot-lagkamraterna/



Även om han inte sade rakt ut att det finns för många "kissekatter" i Uniteds förstalag, så är det väl det han hintar om. Det pinsamma tycker jag är att han pratar om sig själv som ett lejon och att de inte jämför sig själva med människor. Jag är den första att ställa upp på att Ibrahimović har överträffat mina förväntningar, visst stör jag mig ibland på att han stannar upp snabba anfall, men han har ändå kvaliteterna för att öppna upp försvar, hålla i bollen och sätta andra i lägen. Dessutom kommer han förmodligen att nå totalt 30+ mål den här säsongen, det är inget att fnysa åt. Men samtidigt tycker jag att han har missat alldeles för många klara lägen, lägen där dessa "lejon" borde kunna få dit bollen. Det är han absolut inte ensam om, men han är där framme för att göra mål och han hyllar sig själv som en extraordinär spelare, därför anser jag att han redan borde ha passerat 30-målsgränsen den här säsongen och även spelat in ytterligare några poäng åt United.

 


Men när han säger att "tabellen ljuger inte. Laget är där det är för att det är vad det är" så kan jag bara hålla med honom. Det är precis det här jag har tjatat om tidigare i den här texten, vi bär på alldeles för många spelare som inte når upp i förväntad United-klass.

 


Ni minns säkert när jag skrev om de ryska huliganerna som har tagit huliganismen till en annan nivå. Det var i samband med vårt möte med Rostov i EL och då BBC visade en dokumentär om dem och deras "träningsläger". Nu har Spartak Moskvas supportrar svarat på dokumentären, verkar som att de inte tyckte den var alltför bra:

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards