Direktlänk till inlägg 20 april 2017

LÖRDAG 15:E APRIL: IF THE SHOULD PLAY... ROTTERDAM '91, MED GÄSTTALAREN CLAYTON BLACKMORE

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2017 12:41

Först postat - 15:19, fredag 31 mars 2017, www.fc-utd.co.uk:

 

 

 

Innan hemmamatchen mot Brackley Town lördagen den 15:e april kommer vi att arrangera en helt ny inför-matchen underhållning under the Main Stand med namnet "If the Reds Should Play" som kommer att fokusera på Rotterdam 1991 och vi är glada över att kunna välkomna Clayton Blackmore som en av gästtalarna.

 

 

 

 

 

Innan hemmamatchen mot Brackley Town lördagen den 15:e april kommer vi att arrangera en helt ny inför-matchen underhållning under the Main Stand med namnet "If the Reds Should Play" som kommer att fokusera på Rotterdam 1991 och vi är glada över att kunna välkomna Clayton Blackmore som en av gästtalarna.

 


Den här bekymmerslösa tillställningen handlar helt om att föra samman supportrar i alla åldrar för att dela deras berättelser om deras 'United Following Days' . Varje tillställning kommer att ha ett nytt ämne eller tema och kommer vara en sammanslagning av fansberättelser, videovisningar och uppvisningar av olika minnesgrejor från den tiden. Om den första tillställningen blir lyckad kan det bli att vi försöker arrangera 4 eller 5 liknande tillställningar nästa säsong.

 


Idén kommer delvis från framgångarna för klubbens Sporting Memories Group som träffas varje fredag, men även som ett resultat av att ha pratat med flera fans om våra tidigare erfarenheter med United. För yngre fans är det en chans att lära sig mer om historien med att se United; och för de äldre fansen är det en chans att berätta sina historier och återuppleva dessa minnen.

 


Så, lördagen den 15:e april mellan klockan 12:00 och 15:00 i mottagningssalen under the Main Stand kommer "If the Reds Should Play..." att fokusera på Rotterdam 1991, då United vann den Europeiska Cupvinnarcupen mot Barcelona. Det lär bli populärt så vänligen ta er dit tidigt för att undvika besvikelse.

 


Vi har valt Rotterdam 1991 då vi vet att det finns ganska många FC fans som var på själva matchen, eller åtminstone minns den spännande tiden i klubbens historia. Den säsongen, efter att ha vunnit FA Cupen 1990, deltog United i den Europeiska Cupvinnarcupen och det var den första säsongen som engelska klubbar tilläts komma tillbaka till spel i Europa efter den 5 år långa avstängningen efter Heysel 1985. Därför var det för många fans den första upplevelsen av en United Euro Away.

 


Var det någon som åkte till Pecsi Munkas, Wrexham, Montpellier eller Legua Warszawa? Har du en berättelse eller två om hur du tog dig till Rotterdam? SATT DU NER eller stod upp? Blev du dränkt i det ihärdiga regnet? Följde du sångens uppmaning om att 'Drink, drink wherever you may be...' och hur många gånger sjöng du "Always Look on the Bright Side of Life"?

 


Vi är jätteglada att kunna välkomna Clayton Blackmore för att säga några ord vid tillställningen. Säsongen 1990/91 var förmodligen Blackmores mest framgångsrika för United, då han nätade för de Röda mot Pecsi Munkas hemma och frisparken från 40 yards (= 36,5 meter) borta mot Montpellier. Men Blackmores rensning på mållinjen i slutet av finalen i Rotterdam, som hindrade Barcelona från att kvittera, är förmodligen ögonblicket som lever starkast i United-fansens minnen från den kvällen.

 


I sällskap med Clayton Blackmore den 15:e april kommer det att finnas 5 supportrar som också kommer dela sina berättelser om att följa United borta i Europa den säsongen.

 


Vi uppmuntrar även fans att ta med minnessaker från den eran, så som tröjor, halsdukar, flaggor, mössor, matchprogram, tidningsutklipp, posters, biljetter eller foton. Och om du har några saker som du kan tänka dig att ge bort kan vi addera dem till en utlottning/auktion där alla intäkter går till the DF.

 


Det finns ingen adderad kostnad för att närvara vid den här tillställningen, det är en del av matchinträdespriset på £9 (109 kr) för vuxna, £5 (61 kr) för pensionärer och £2 (24 kr) för de under 18 år.

 


Planen för dagen ser ut såhär:

 

 

12:00 Dörrarna öppnas

En chans för fansen att få sig en drink och lite mat, snacka lite, titta på minnessaker etc. Vi kommer att visa säsongsvideon för säsongen 1990/91 på en storbildsskärm ackompanjerat av musik som låg på topplistorna då för att få alla i rätt stämning.

 

 

13:00 Välkomna

I bakgrunden kommer vi att visa den första halvleken av Cupvinnarcupfinalen (inget ljud på).

 

 

13:10 - 13:45 - Berättelser från den säsongen

Gästtalare berättar om sina erfarenheter av att följa United i Europa den säsongen plus en möjlighet för folk att bryta in och berätta en berättelse eller ställa frågor. Vi kommer även att ha en 'just for fun' quiz för folk som vill testa sina minnen från den perioden, samt en utlottning.

 

 

13:45 Andra halvlek

Andra halvlek av cupvinnarcupfinalen visas + firandet (med ljudet på).

 

 

14:30 - 14:45 Slut

15:00 FC United v Brackley Town

 


Framgången för detta beror helt på er, fansen, så vänligen testa det, var med och delta. Om ni har några minnessaker ta med er dem och vi kommer visa upp dem på ett särskilt bord. Om ni har några foton som ni vill dela, eller om ni vill involvera er i att hjälpa till och organisera tillställningen så vänligen skicka ett e-mejl till Paul Haworth på redsshouldplay@gmail.com

 

 

** Information till föräldrarna - vänligen tänk på att en del supporterberättelser om erfarenheterna av att följa United i Europa den säsongen kan innehålla vuxenmaterial. **

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards