Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: FIFA:S NYA FOKUS; DIMITRI PAYET; OCH ORIENTS GYLLENE BILJETT

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:10

Också den här veckan: Afrikas nystart; Felipe Melo; och att känna sig tung med drickandet

 

Issa Hayatou: siktar på en åttonde regeringsperiod i CAF. Fotograf: Arnd Wiegmann/Reuters

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag, 22 januari, 2017:

 

 

Veckans citat

Kinesiske miljardären Wang Jianlin kommenterar vad som gör det ompaketerade Fifa 2.0 bättre: "Jag kan se deras mål med VM-expansion är att tjäna pengar. Det är en sak man kan se tydligt nu: det nya Fifa är mer fokuserat på inkomst."

 

 

Börjar också om på ny kula

Afrikas konfederation CAF bekräftar kandidaterna till deras val i mars - inklusive Malis Amadou Diakite, tillbaka i spelet efter en två år lång avstängning för mutbrott 2012; Liberias Musa Bility (klarade inte Fifa:s integritetstest 2015, förnekar alla förseelser); Benins Anjorin Moucharafou (fängslad 2012 p.g.a förskingring); Amaju Pinnick (förnekar att hans nigerianska fotbollsförbund gömde undan $802,000 (7,38m kr), säger: "det finns inget skumt här"); och den 70 år gamla presidenten Issa Hayatou, som siktar in sig på en åttonde regeringsperiod, sex år efter att ha tillrättavisats i en mutskandal som uppgick till $100m (920,6m kr).

 

 

• Också godkänd förra veckan av CAF att ställa upp i valet till Fifa-rådet: Demokratiska republiken Kongos Constant Omari, som använde 2014 års Fifa-kongress för att attackera den brittiska pressens "rasister" för att hitta på lögner om korruption.

 

 

Samtidigt: bäst timing

5 januari: Indiens högsta domstol ber federala utredare att undersöka påstått mut- och budfusk runt Air Indias kontrakt när Praful Patel var civil luftfartsminister. 19 januari: Fifa plockar in Patel i deras finanskommitté. Han förnekar alla anklagelser.

 

 

Andra nyheter: bäst principer

West Ham - funderar på att skicka in ett klagomål till Fifa om att Marseille haft förbjuden kontakt med Dimitri Payet. Karren Brady: "Om Marseille vill fynda borde de testa Roman Road-marknaden. Vi kommer inte låta oss bli överkörda."

 

 

(Juni 2015: Marseille attackerar West Ham för "förbjuden kontakt med Dimitri Payet" ... "Olympique de Marseille är överraskade att diskussioner inleddes utan att OM kontaktades. Spelaren har ombetts att stå upp för sitt ansvar, att stanna i en klubb han säger sig älska." Presidenten Vincent Labrune: "Det verkar som att spelaren och agenten har pratat med West Ham ett tag. Vi kan inte konkurrera.")

 

 

Utgifter och inkomster

£1,2m (14,1m kr): summan som Wayne Rooneys testimonial drog in till brittiska barns välgörenhetsorganisationer som stöttar NHS-sjukhus. £12,5m (147,4m kr): rapporterad summa han satt in i ett skatteflyktssystem som utreds av HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs är den brittiska skatte- och tullmyndigheten). Talesperson: "Waynes skatteaffärer har alltid varit i full överensstämmelse med lagen."

 

 

Veckans insikt

Alessandro Angelieri, Leyton Orients vd, förklarar klubbens ras från 2014 då de var League One play-off-finalister till idag, då de ligger på 21:a plats i League Two under ägaren Francesco Becchetti, som spenderade förra året med att bekämpa ett misslyckat albanskt utlämningsförsök gällande bedrägerianklagelser och avtjänade en sex matcher lång avstängning från arenan efter att ha sparkat till sin assisterande manager: "En trupp utan framtid ärvdes."

 

 

• Juli 2014: Barry Hearn förklarar varför han sålde Orient till Becchetti: "Jag letade efter tre saker; trovärdighet, integritet och gnistor. Francesco bockade för alla de rutorna. Minns ni Willy Wonka och guldbiljetten? Det är vad Orient har nu."

 

 

Bäst samhörighet

29 oktober: Hartlepools ordförande Gary Coxall reagerade online på fansens uppmaningar att avskeda Craig Hignett: "Det här är inte hur vi gör saker och ting nu - vi implementerar något som kommer ge oss en fast grund att utvecklas på och växa under flera år framöver. Vem förväntar sig inte några hinder på vägen? Inte jag i alla fall. En enorm del av det här projektet är att stå stadigt, med varandra, som en klubb, i tider av motgångar, så när dessa hinder dyker upp har vi samhörigheten för att komma tillbaka starkare. För att låna ett ökänt citat - 'We go again'. Så, i korthet, stöttar jag vår manager, jag stöttar våra spelare, jag stöttar vår personal och jag stöttar våra fans. 100%. För att för mig så kan vi uppnå något speciellt. Tillsammans." 15 januari: Ger honom sparken.

 

 

Mest upprörd

Frankrike: Montpellier-ägaren Louis Nicollin blev arg då tränaren Frédéric Hantz sade sig ha blivit "sårad och legat sömnlös" efter det att Nicollin sade följande till pressen: "Hantz är bara säker för att vi inte har råd att sparka honom." Nicollin: "Hantz tänker bara på kompensation. Jag står inte ut med detta. Kan en president inte prata, måste en president hålla tyst?"

 

 

Bästa sista chansen

Brasilien: Atléticos vicepresident reagerade efter att tränaren Marcelo Cabo försvann och hittades av polis på ett motell "rejält berusad efter att ha druckit". Vicepresidenten Adson Batista: "Han kan behålla sitt jobb men han ligger farligt till. Det finns inget mer utrymme för misstag." Cabo: "Jag dricker nästan aldrig - det här var ett misstag och vi går vidare. Tiden är förståndets mästare. Tiden kommer visa vem Marcelo Cabo egentligen är."

 

 

Bästa klargörande

Brasilien: Palmeiras-nyförvärvet Felipe Melo är upprörd över sin image som hårding: "Fyra röda kort på fyra, fem år är väldigt lite. Pressen ljuger om att jag är elak." Men: "Om jag måste slå till en spelare så slår jag till. Om jag måste klappa till, klappar jag till. Jag slåss för klubben som ställer maten på bordet i mitt hus."

 

 

Starkast teori

Paraguay: Fotbollsmodellen Larissa Riquelme är inte glad på argentinska rivalen Charlotte Canigga, dotter till Claudio, som drivit med paraguayanska accenter på tv: "Hon föddes i en guldvagga och ändå är hon främlingsfientlig. Kanske har alla dessa implantat pressat till hennes hjärna."

 

 

Plus: veckans gräl

Mexiko: Jaguars de Chiapas tränare Sergio Bueno attackerar "uppsåtliga aktioner" efter att deras match mot Pachua fick avbrytas två gånger, en gång för att ta bort en hund och sedan för att ta bort en katt: "Katten och hunden var timade för att förstöra vår rytm." Pachua: "Vi blev lika överraskade som de blev."


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards