Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "JAG HAR FÅTT NOG AV FOTBOLL. JAG ÄR TILLBAKA I PRÄSTSKOLAN FÖR ATT TJÄNA GUD"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:25

Också den här veckan: Maurizio Zamparini, Biljetter för överviktiga personer och Bruno börjar om

   

Fotbollskonsult: Maurizio Zamparini. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 5 mars, 2017:

 

 

 

Veckans man

Maurizio Zamparini, 75 - har sålt Palermo efter 15 år och 40 tränarbyten, men han är redo att stanna som "fotbollskonsult" för klubbens nya angloamerikanska ägare. "Jag behövs här. De vet inte ett jävla dugg om fotboll."

 

 

• Zamparinis första stora fotbollsintervenering i Palermo, ett år efter att ha tagit över 2003: berättade för pressen att han planerade att jobba runt sin tränare och "personligen döda" sina spelare för att de "är skit": "Jag kommer skära av deras pungkulor och äta dem i min sallad." Han sade att hans stil är "impulsiv... Jag är ingen lätt president."  

 

 

Lägger också av

Nigerias f.d Fifa ExCo-medlem Amos Adamu. Hans samlade Fifa-story:

2006: Förnekar att han mutade sig in. "Korrupta människor hamnar i fängelse, inte i Fifa. Sanningen är alltid konstant."

2010: Tagen då han enträget jobbade med VM-röstningsmutor; avstängd i tre år.

2013: Återvänder. "Jag är fri igen att bidra till fotbollen i Nigeria, Afrika och världen. Jag är nu en annan person. Det här är den nya Amos Adamu."

2017: Avstängd igen för ospecificerat "oetiskt uppträdande"; säger att han nu omskolar sig till präst. "Jag har fått nog av fotbollspolitik. Mitt kall är ett annat nu, mitt liv har förändrats. Jag är tillbaka i prästskolan för att tjäna gud."

 

 

Veckans demokrat

Medlemmen av Bahrains styrande familj shejk Salman bin Ebrahi al-Khalifa - vill se ett öppet och rättvist val hos den Asiatiska fotbollskonfederationen i maj. "Vi kommer att få se olika åsikter, olika inställningar... det kommer finnas vinnare och förlorare. Det är normalt i fotbollen."

 

 

Och bästa sällskapet

Fifa.com - erbjuder nya Biljetter för överviktiga baserat på BMI för "enkelt tillträde med extra breda sittplatser" vid juni månads Confederations Cup i Ryssland. Turneringens sponsorer: Budweiser och McDonald's.

 

 

Andra nyheter: starkast röst

Mexikos fotbollsförbund - regerar på att Liga MX-laget Querétaro bär T-shirts med "rivalitet är inte våld" på, bredvid en banner som säger "respekt, tolerans, passion, kärlek, värdighet, utbildning, fred, vänskap, samexistens, rättvist spel" - bötfäller dem med £4,800 (54,381 kr) för brott mot reglerna för politiska budskap.

 

 

• Intar en mer avslappnad åsikt om uppförandebrott förra veckan: Italiens fotbollsförbund, som uteslöt böter för Lazio gällande "upprepade" rasistiska läktarsånger för det var "omöjligt att fastställa antalet eller procentandelen av fansen som gjorde det".

 

 

Mest eftertraktad

Brasilien: F.d Flamengo-målvakten Bruno - dömd till fängelse i 22 år 2010 för att ha fått sin flickvän mördad och sedan matat sina hundar med henne för att slippa betala barnbidrag - för diskussioner med tio klubbar efter att ha släppts mot borgen. "Jag har betalat, jag har betalat dyrt. Nu ska jag börja om."

 

 

• Bland de som är intresserade av Bruno: Brasiliense-presidenten Luis Estévão, som skötte kontraktsdiskussioner från fängelset medan han avtjänade 31 år bakom galler för korruption, brottslig konspiration och förskingring. Brunos advokat Lúcio Adolfo: "Jag bekräftar att Brasiliense är ett alternativ. Förhandlingarna är långt gångna."

 

   

Bruno: börjar om. Fotograf: AFP/Getty Images

 

• Förra veckans andra Brasiliense-rubrik: ett nytt juridiskt bakslag efter att den 38-åriga mittfältaren Souza arresterades i omklädningsrummet innan en ligamatch gällande "ansenliga skattebrott". Han förnekar alla förseelser.

 

 

Mest tålmodig

Spanien, 23 februari: Real Murcia-sportdirectorn Deseado Flores försvarar Paco García: "Mitt förtroende för tränaren och för arbetet han gör är absolut. Låt oss visa lite tålamod." 26 februari: Sparkar honom.

 

 

• Flyttar också vidare i Spanien:

 

 

16 februari: Deportivo-presidenten Tino Fernandez om tränaren Gaizka Garitano: "Garitano måste uppmuntras, förmanas. Det finns inga frågor om hans uttåg, det finns inga ultimatum. Låt oss bita ihop." 27 februari: Sparkar honom.

 

 

2 februari: Almería-presidenten Alfonso García om tränaren Fernando Soriano: "Han är sig fortfarande - han har precis lagt skorna på hyllan - men ingen tränare har någonsin jobbat så hårt. Han lever för fotbollen. Han förkroppsligar vår filosofi. Soriano stannar." 26 februari: Soriano får gå.

 

 

Bäst meddelandehantering

Aston Villa-ägaren @Dr_TonyXia: a) Pratar med Villa-fans på Twitter: "#Vi är ett lag. #Kriga vidare... Jag köpte inte Villa av affärsanledningar. Jag förväntade mig aldrig att tjäna pengar på det." b) Pratar med Bloomberg i Peking om hur han nästan köpte Southampton istället. "Vi förde diskussioner med flera klubbar. Även om vi inte köpte Villa, hade vi äntrat sportindustrin med andra medel. Nu när vi har kontroll över Villa, kommer vi utnyttja den här möjligheten och använda det för att utöka vår affärsverksamhet inom sportindustrin."

 

 

Mest påhoppad

Frankrike: Bastia-kaptenen Yannick Cahuzac har fått sitt fjärde röda kort på 10 matcher efter att ha slagit till fjärdedomarens officiella siffertavla. Tränaren François Ciccolini: "Lämna Cahuzac ifred, lämna pojken ifred. De plågar honom systematiskt. Bedrövligt."

 

 

Bästa rådet

Italien: Massimo Ferrero, Sampdorias president, säger till pressen att "sluta krossa pungkulorna på domarna. Jag har haft mina ögonblick med dem, men de har verkligen ett svårt jobb. Var konstruktiva, låt dem arbeta, tänk på vårt spels image."

 

 

(Senaste Ferrero-ögonblicket - januari: "Den här domaren är en tjuv, det är ett rån. I Italien är rån ett brott. Vem ska ge oss våra poäng tillbaka? Och vad ska man säga om linjemannen, var hans arm bruten? Han höjde den aldrig. Hur kan det vara så att dessa fel alltid sker mot små och medelstora klubbar? Jag är verkligen pissförbannad.")

 

 

Och mest optimistisk

Diego Maradona, drar sig ur Italiens Let's dance efter att ha erbjudits en chans att följa Carlos Tevez till Kina, där han tjänar £615k (6,9m kr) i veckan, som nationell fotbollsrådgivare. Agenten Matías Morla: "Samma folk som tog Tevez vill ha Diego. Diego är väldigt uppspelt."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards