Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "NÄR VI PRATAR OM FOTBOLL, DÅ ÄR EN KVINNAS INPUT VÄRDELÖST"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:47

Också den här veckan: John Delaney, en lön man kan leva på och Gigi Becalis guldsked

   

Aleksander Ceferin: låt oss agera. Fotograf: Harold Cunningham/Uefa via Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 9 april, 2017:

 

 

Veckans citat

Uefa-chefen Aleksander Ceferin - glad över att de sex nya ansiktena i hans exekutiva kommitté kommer hjälpa till att "återbygga vår image, återställa vår trovärdighet... Inga tomma löften; inga tomma ord: inga skandaler. Låt oss agera med ödmjukhet, respekt och professionalism."

 

 

• Bland de som klivit fram:

a) Chefen för Irlands fotbollsförbund John Delaney - som vann sin plats två dagar efter att Irlands obetalda damlandslag hotade med att strejka för att säkra matchavgifter på €300 (3,026 kr) och en uppsättning träningsoveraller. Rollen tar hans inkomst till över €460k (4,63m kr), plus €300 (3,026 kr) om dagen för eventuella utlägg.

b) Polska fotbollsförbundets chef Zbigniew Boniek - vald två veckor efter att han twittrade följande: "Utan att överdriva, när vi pratar om fotboll, då är en kvinnans input värdlöst." Boniek sade sedan till kritikerna: "Det var ett skämt. Självklart förstod ni inte det - inte alla har den intelligensen."

 

 

• Bonieks anledningar till att han ville ha en plats i Uefa, som han berättade för polsk media i februari: "Det handlar lite om fåfänga, och det handlar om bekvämlighet. När du sitter i kommittén, om du vill se Real v Bayern, då kan du bara ringa och nästa dag har du planet, hotell och biljetter." Också attraktivt: den sexsiffriga lönen och deltidstimmarna: "Jag gillar att ha tid för golf och hästar."

 

 

Veckans ovationer

Två andra uttalanden från Ceferins tal i Helsingfors förra veckan:

 

 

a) Definierar vad som gör hans Uefa annorlunda mot det befläckade Fifa från Blatter-tiden - för att sedan annonsera "solidaritetsbonusar" på €1m (10,09m kr) till alla medlemsförbund. Delaney: "Det är något alla blev glada av. Man kunde se att alla i rummet blev glada."

Och b) Han stängde mötet med en varning till rika klubbar om att avsluta deras diskussioner om profitdrivna formatförändringar: "Det är helt enkelt så, att pengarna inte styr." Varningen kom sex månader efter att Ceferin presenterade en plan för att flytta Champions League-finalen till New York: "Vi kommer tänka på andra marknader också."

 

 

Andra nyheter: mest konsoliderad

Sunderland - a) skär ner på personalen som en del av en grundläggande "konsolideringsprocess", och b) bekräftar att de gav f.d vd:n Margaret Byrne en utbetalning på £750,000 (8,49m kr) efter Adam Johnson-fallet. Klubben säger att personalnedskärningarna kommer "se till så att vi är bättre utrustade för att ta Sunderland AFC framåt... vi har inte fattat dessa beslut lättvindigt".

 

 

Samtidigt

2: Antalet Premier League-klubbar som är ackrediterade för att de åtminstone betalar alla personal under matchdagarna en lön man kan leva på. £174m (1,97 miljarder kr): summa de 20 Premier League-klubbarna hittade till avgifter till spelarnas agenter under de två senaste fönstren - ej ackrediterade Manchester City toppar listan på £26,3m (297,9m kr).

 

 

Hittar också en balans

Fifa-exekutiva: publicerar räkenskaper som visar en förlust på $369m (3,19 miljarder kr), men en ökning med $5,6m (48,4m kr) för betalningarna till Fifa-exekutiva. Gianni Infantino: "Vi placerar fotbollen i centrum för allt som vi gör. Trots allt så måste vi se till så att varje liten bit inkomst investeras väl i spelet."

 

 

På annat håll: mest irriterad

Fufa - Ugandas fotbollsförbund - reflekterar över en "svår dag" efter att en rivaliserande fraktion som pratar om korruption inom förbundet försökte storma Fufa-huset i Kampala, vilket resulterade i att en polis av misstag sköt sig själv i benet. Fufa: "Det här är inte vad fotbollen behöver."

 

 

Sparkar ut det

Rumänien: Astra-tränaren Marius Sumudica drar en gräns vid rasistiskt hån från fansen: "De sjöng 'Zigenare' mot mig. Well, när jag vände mig om för att titta på dem var det som att vara på biografen när ljusen släcks - så mycket mörker. Hälften av dem är färgade, stackare."

 

 

Mest reformerad

Rumänien: Steaua-ägaren Gigi Becali om vad han lärde sig från sin tid i fängelse: "Jag hade både en säng och en hängmatta, jag åt med skedar och gafflar gjorda av guld, och vakterna skötte min städning. Varför? Jag är Becali. Mitt namn hjälpte verkligen." Uttalande från fängelset: "Detta har ingen grund i fakta."

 

 

• Becalis andra budskap förra veckan: han avslöjade hur "gud sköt upp apokalypsen" när Donald Trump vann, och han berättade för BBC varför han finner idén om att kvinnor ska spela fotboll "motbjudande": "Jag säger bara saker baserat på religion. För mig är den enda sanningen guds ord."

 

 

Slår också ett slag

Frankrike: Alain Clément, Pollestres president, förnekar att deras val av "Europas toppbordell" som tröjsponsor för deras damlag sänder ut fel budskap. "Tjejerna hade inga problem. De satte på sig dessa tröjor medvetet. Ingen tvingade dem."

 

 

Tuffaste uppgiften

Brasilien: Serie D-laget Fluminese de Feiras marknadschef Xiko Melo försvarar klubbens tröjavtal där de ersatt spelarnamnen och numren med specialpriser från en lokal mataffär, detta inkluderar: "Raklödder, R$20,38 (57,69 kr)". "Behoven måste täckas. Men det är inte lätt: erbjudandena i affären ändras hela tiden."

 

 

Och mest dramatisk

Brasilien: Veteranbollkallen hos Corinthians Ivan Régis, 40 år gammal - "ledsen" för att ha blivit avstängd efter att bilder på honom när han låtsas bli slagen av Universidad de Chile-försvararen Jara spridits på nätet. "Det var stundens ingivelse, jag tänkte bara, 'jag filmar'. Jag hoppades att han skulle få ett gult kort, men det fick han inte. Jag försökte bara hjälpa till."


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards