Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "JAG KOMMER STÄMMA DEM TILL HÖGSTA HIMLEN... DOMSTOL EFTER DOMSTOL EFTER DOMSTOL"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 16:57

Också den här veckan: Wenger om vadslagning, Becali om kvinnor och en i ögat för Zago

   

Jack: en högre sort. Fotograf: Andrea de Silva/Reuters

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 30 april, 2017:

 

 

Veckans citat

Trinidads åtalade Jack Warner har reagerat på att Concacaf stämt honom och hans f.d granne i Trump Tower Chuck Blazer på $20m (172,3m kr) genom att kontringsstämma dem på $40m (344,7m kr). Warner säger att hans ärekränkningsfall kommer avsluta "illdåden som begåtts mot mig av män av en lägre sort... Tiden har kommit. $40m (344,7m kr) blir det. Dubbla deras!"

 

 

• Jacks tidigare bästa domstolsplan: 2012 - ett löfte om stämning för ärekränkning gällande "jävligt dumt" snack i pressen om en FBI-utredning: "Jag kommer stämma dem till högsta himlen... Det kommer bli domstol efter domstol efter domstol."

 

 

Också tillbaka bland nyheterna

1) Richard Lai, chef för Guams fotbollsförbund och medlem av Fifa:s revisions- och efterlevnadskommitté. 2013: Installerar solpaneler på hans förbunds kontor i ett försök att dra in $82,000 (706,640 kr) "till gräsrötterna, till ungdomen, till utveckling... Mitt främsta intresse sedan jag blev president har varit att hitta fler inkomstkällor." 2017: Påstår sig vara skyldig i ett fall gällande mutor på $1m (8,6m kr); har gjort av med $1,1m (9,4m kr).

 

 

2) Gordon Derrick, chef för Antiguas Karibiska fotbollsförbund. 2016: Vinner en ny fyraårsperiod på posten, lovar att lyfta en organisation "som var, när jag anlände, skandalbefläckad och nedsmutsad." 2017: Riskerar en fyra år lång avstängning gällande påstådda "intressekonflikter, erbjudanden och mottaganden av gåvor, misskötsel av pengar, maktmissbruk och illojalitet". Han förnekar alla eventuella förseelser.

 

 

Och 3) Nicolás Leoz, Paraguays åtalade f.d Conmebol-chef - länkad av revisorer till ett "gap" på $150m (1,29 miljarder kr) i deras räkenskaper. Leoz, 88, gick i pension 2013 "med fridfullheten och vetskapen om att ha gjort ett uppriktigt, ärligt jobb", och reflekterade om ihärdigt pressintrång: "Först var pressen i England på det; nu är det den tyska pressen. Jag vet inte. Vad är det som driver dessa människor?"

 

 

Plus: veckans mening

Fifa - förnekar att ackrediteringsreglerna begränsar journalisternas rörlighet vid sommarens Confederations Cup i Ryssland och att det skulle utgöra ett hot mot pressfriheten: "Pressfriheten är topprioriteringen för FIFA."

 

 

På annat håll: bäste förkämpen

Ukraina: Dynamo Kiev reagerade efter att fansen hållit en "vit frenetisk" KKK-hakkors protest mot svarta spelare. "FC Dynamo har alltid förespråkat respekt för den allmänna ordningen och generellt accepterat etisk standard och fördömt diskriminering." (Hjälper till att få fram budskapet: Dynamo-tränaren Serhij Rebrov, som reflekterade över sin tid i Spurs 2008: "Många mörkhyade människor bor där. Så helt naturligt är brottsstatistiken högre.")

 

 

Nyheter om den moderna fotbollen

Veckans ögonblick: West Hams skattefinansierade arena fick ett tillslag riktat mot sig gällande anklagelser om skattefusk, 18 månader efter att vice ordföranden Karren Brady röstade för att skära ner skattelättnaderna i brittiska överhuset. Brady, inte anklagad för att ha gjort något fel, sade följande till The Sun: "Klubben är grundligt tillfredsställd att den har uppträtt lämpligt."

 

 

En att hålla koll på

Arsène Wenger, vill ha ett förbud mot vadslagning: "Du har överallt, i varje reklam, spela, spela på Sky, spela här, spela där. Om du inte vill att folk ska spela, gör det inte officiellt." (2016: Arsenal gör Tempobet till "officiell spelpartner i Oceanien", som då gör sällskap med officiella spelpartner i Europa Betfair, 12Bet (Asien), SportPesa (Afrika) och "Officiella dagliga fantasisportpartnern" Draftkings. Arsenal: "Vi är jätteglada att välkomna Tempobet in i vår familj. Vi ser fram emot att jobba tillsammans för att engagera våra supportrar.")

 

 

Bästa försvaret

Kroatien: F.d Dinamo-presidenten Zdravko Mamic, i domstol gällande påstådd förskingring på €16m (161,5m kr) och skattefusk på €1,6m (16,1m kr), reagerade när domaren läste upp åtalspunkterna. "Jag lyssnar inte. Det här är sjukt och avskyvärt. Jag är ingen tjuv, jag är skaparen av det moderna Dinamo. Jag är skaparen av kriget mot brottslighet. Folk går hungriga och Kroatien kastar pengar på den här farsen?" Rättegången fortsätter.

 

 

Snabbast utförsbacke

November 2016: David Yip, chef för ett kinesiskt konsortium som vill köpa Hull: "Under det senaste årtiondet har Hull City AFC excellerat... eskalerat från en topp till en annan. Det är för den kolossala potentialen som vi har intentionen att köpa Hull City AFC." April 2017: Yip tas i förvar av Hong Kongs Oberoende kommission mot korruption.

 

 

Samtidigt i Rumänien

FCSB-ägaren Gigi Becali funderar på chanserna för Anamaria Prodan, tränaren Laurentiu Reghecampfs fru, att ställa upp i presidentvalet i den rumänska ligan. "Jag kommer blockera det. En kvinna som styr? Det skulle våldföra sig på guds principer. Jag vet vem som ligger bakom allt detta, att promota kvinnor, våldföra sig på guds plan - det är 'den där med horn'. Djävulen dominerar i väst - Trump besegrade bara Clinton för att USA är immunt. Den ortodoxa läran är den sista bastionen. Jag talar Jesus ord."

 

 

Managernytt: flyttar vidare

1) Januari 2017: Dave Jones blir Hartlepools sjunde manager på fem år. "Om den här klubben har ett rykte om sig att flytta vidare managers, då är det dags för en förändring. Ordföranden har tagit hit mig för att ändra på saker och ting." April 2017: Flyttar vidare.

 

 

2) Schweiz: Sions president Christian Constantin - 44 tränarbyten på 14 år inklusive han själv som tillfällig tränare fyra gånger - förnekar att han sparkade tränaren Peter Zeidler: "Han tar bara semester." Zeidler: "Det finns ingen 'semester'. Faktum är att min ersättare precis tog träningen. Christian har visat mig vägen."

 

 

Mest felaktigt behandlad

Brasilien: Chapecoense-tränaren Vagner Mancini reagerade efter att hans anfallare Rossi blev utvisad och spreds på nätet efter att ha greppat en motståndare i rumpan. "Domaren var partisk. Foular som utfördes av ett lag blåstes av med stränghet; från den andra sidan, nej. Vi fick ingenting."

 

 

Och hårdast ansatt

Brasilien: Internacional-tränaren Carlos Zago förnekar simulering efter att han kollapsade och höll sig för ögat när Caxias-mittfältaren Elyser nuddade hans axel. Zago - bötfälld för att ha sparkat en klubbdoktor under det första mötet - sade till pressen att han var tvungen att lägga på is: "Han träffade mig i ögat. Det hände."

https://twitter.com/DonaLuciaHexa/status/856274062624030720

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards