Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "DESSA S.K. OFFER... DE FORTSÄTTER TAPPA KONTROLLEN"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 17:02

Också den här veckan: Fifa i Bahrain; Felipe Melo om luffare; och lejonet som röt

   

Carla Tavecchio: "Avskyvärt". Fotograf: Paolo Bruno/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 7 maj, 2017:


 

Veckans citat

Carlo Tavechio - italienska fotbollsförbundets chef, kritiserad för antisemitism 2015 och avstängd för "bananätare" rasism 2014 - om det rasistiska hånet Sulley Muntari fick utstå: "Det är avskyvärt. Men vi har skickat ett tydligt budskap [gällande antirasism]. Glöm inte det."



• Tavecchios åsikt om att hans förbunds disciplinpanel initialt stängde av Muntari för att ha protesterat medan de friade Cagliari p.g.a att "endast 10 fans var involverade": "Det är inte upp till mig att ifrågasätta den oberoende domen. Det skulle vara ganska fel."



• Pionjärer inom den avstängningsbaserade inställningen mot offer för rasism: Rysslands fotbollsförbunds disciplinchef Artur Grigorjants, som stängde av Ufas Emmanuel Frimpong 2015 efter att ha gestikulerat mot rasister; Rostovs Guélor Kanga i tre matcher 2014 för att ha "förolämpat" dem; Christopher Samba i två matcher 2014 för en "otrevlig gest"; och Alanias Dacosta Goore 2013 för samma brott. Grigorjants förklarade 2015: "Dessa s.k., med citattecken, offer... de fortsätter att tappa kontrollen."


 

På annat håll: stor vecka för

Fifa-chefen Gianni Infantino: som förnekar rapporter om att han står inför en andra etisk undersökning, och han förbereder sig för att vara värd för Fifa:s kongress i Bahrain, med en push gällande mänskliga rättigheter. Hans förutspåelser 2016 gällande hur det skulle rulla på nu: "Fifa har gått igenom ledsamma tider, men dessa tider är över. Vi kommer återställa bilden av Fifa, vi kommer återställa respekten för Fifa - och alla i hela världen kommer applådera oss."


 

• Om kongressagendan den här veckan, bredvid de mänskliga rättigheterna:

 

 

a) Ett förslag att göra sig av med policyn om att rotera VM-värdarnas kontinenter "om omständigheterna så kräver" - goda nyheter för Kina 2030, 12 månader efter att Kinas Dalian Wanda Group blev en Fifa-sponsor på högsta nivån.

b) En diskussion i Fifa-rådet om att avsätta Fifa:s etiske domare Hans-Joachim Eckert och hans ledande etiske utredare Cornel Borbély, och återinföra extra exekutiv makt till Infantino.

c) Och agendapunkt 14.5, föreslagen av Rwandas fotbollsförbundschef Vincent Nzamwita: en debatt om att öka "kompensationen för Fifa:s rådsmedlemmar och cheferna för medlemmarnas förbund".

 

 

Sätter tonen

Februari 2016: Tjeckiska fotbollsförbundets chef Miroslav Pelta hyllar valet av Infantino som "en transparent ny era, ett slut på misstänksam fotboll, en chans till reformer. Gianni är en av oss." Maj 2017: Pelta förnekar eventuella förseelser efter att ha blivit arresterad gällande påstått missbruk av allmänhetens pengar efter en räd mot fotbollsförbundets kontor.


 

Andra nyheter: värmer upp

Ryssland: Sotjis Fisht Stadium, värd för den ryska cupfinalen som en repetition inför VM-matcherna 2018, fick se matchen sluta i ett storbråk, fyra röda kort och 64 arresteringar. Biträdande premiärministern Vitalij Mutko: "Det var en bra avslutning. Det är som ett bra bröllop - inte utan ett slagsmål."


 

Stressig vecka för

Brasilien: Palmeiras Felipe Melo: a) avstängd efter att ha slagit till Penarols Matias Mier; och b) äntrar politiken för att stötta presidentkandidaten Jair Bolsonaro, som går till val som evangelisk högerextremist som är för tortyr och emot homosexualitet. Melo: "Ja, jag är med Bolsonaro. Gud välsigna hårt arbetande människor, och åt helvete med luffarna." Han förklarade sig lite senare: "När jag pratar om luffare, pratar jag om folk som vill skada vårt land."


 

Tuff vecka för

Sandro Rosell, f.d president för Barcelona, som står inför en rättegång gällande påstått bedrägeri bredvid efterträdaren Josep Maria Bartomeu och Neymar, ett år efter att Barça bötfälldes med £4,7m (53,9m kr) i ett relaterat fall gällande skattefiffel. Rosells dom om bedrägeripratet 2013: "Det är hänsynslöst. Jag är lugn. Jag är inte dugg orolig för det här."

 

 

Kändisnytt

Brasilien: Målvakten Bruno - satt i fängelse för att matat sina hundar med sin flickvän 2010 för att slippa betala för parets barn - på väg att bli pappa för fjärde gången, enligt juristen Lucio Adolfo. "Ja, [hans fru] är gravid. Han är glad, men jag kan inte säga mer. Jag är en jurist, inte familj."


 

Managernytt: går vidare

Brasilien, 16 mars: Palmeiras president Maurício Galiotte tonar ner pratet om att sparka Eduardo Baptista och återanställa gamle tränaren Cuca: "Cuca är ett excellent proffs, men Eduardo har alla kvaliteter. Han behöver bara tid. Och han kommer att få tid." 5 maj: Sparkar honom och återanställer Cuca.


 

Mest förfärad

Brasilien: Sapucaienses president José Luis Christianetti, reagerar efter att anfallaren Marlon Natanael arresterades från stranden innan avspark gällande en påstådd beväpnad kidnappning och utpressning. "Han verkar vara en så trevlig kille. Det är en sorglig överraskning." Natanael förnekar alla eventuella förseelser.

 

 

Senaste nytt om respektkampanjen

Ryssland: Armavir-presidenten Valentin Klimko är upprörd efter att anfallaren Andrej Myazin stängts av i sex månader efter att ha angripit en domare ("domaren slog till honom först, de gjorde det mot varandra") - men tonar ner det "respektlösa" snacket om att domaren var full. "Nej. Inkompetent, blind eller ohederlig - men inte full."


 

Bästa gesten

Indien: Diego Maradona skrev på för att spela i en välgörenhetsmatch, "Match för Enhet" i Kolkata för att "sprida min överväldigande kärlek för spelet". Diegos tidigare bästa ögonblick när det gäller välgörenhetsmatcher: 2015, berättade följande för fansen vid en "Match för Fred" i Colombia: "Jag ber till gud om fred, jag vill ha fred av hela mitt hjärta", för att sedan klappa till en 14-årig pojke i ett bråk på planen. "Förlåt mig, mannen. Jag slår aldrig barn."


 

Mest grundlig

Brasilien: Domaren Héber Roberto Lopes beskrev Avaís lejonmaskot i sin disciplinrapport efter en match: "I halvtid gjorde maskoten, ett lejon, gester som antydde att domarna stal från Avaí. Det hände vid tunneln." Tränaren Claudinei Oliveira: "Det är Avaí mot världen."

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards