Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

SAGT & GJORT: "MAN DEFINIERAR FRAMGÅNGARNA FÖR EN SPELARE GENOM HANS LOJALITET ELLER HANS TITLAR. ELLER BÅDE OCH"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 18:39

Genomgång av sommaren - innehåller även Karl Heinz Rummenigge, Neymars hjärta, Palermos trovärdighet och en jävla skrivare

   

"Jag lever det, jag luktar det": Philippe Coutinho, januari. Fotograf: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 20 augusti, 2017:

 

 

Veckans man

Bayerns vd Karl Heinz Rummenigge, 9 augusti: Attackerar PSG:s qatariska finansiella dopning för att "alienera fansen... FC Bayern måste ha en annan filosofi." 15 augusti: Skriver på ett sjuårsavtal för Bayern gällande sponsring på ärmarna med Qatars statsägda Hamad Airport.

 

 

• PSG-presidenten Nasser Al Khelaifis åsikt om kritikerna av deras fair play-livssyn: "Vi är bra när det gäller det, transparenta från dag ett. För folk som är oroade för finansiellt fair play, gå och ta en kopp kaffe. När det gäller vad media säger - helt ärligt, vi bryr oss inte."

 

 

Samtidigt

Neymar om vad som först attraherade honom till €45m (458m kr) om året: "Mitt hjärta tog det här beslutet, och det är därför jag är här. Jag frågar alltid mitt hjärta, och det sa till mig att gå till PSG."

 

 

• Gör också ändringar

1) Philippe Coutinho, januari 2017: "Min fotboll är här. Mitt hjärta är här. Jag tänker inte på någon annan klubb. Inte alls. Jag lever det, jag luktar det, jag ser ambitionerna hos Liverpool, hos mina lagkamrater, hos managern. Jag förstår var Liverpool betyder. Vi kan säga Dalglish, Rush, Hansen, Souness, Suárez, Gerrard. Mitt mål är att man en dag ska tänka på mig på samma sätt. Man definierar framgången hos en spelare genom hans lojalitet eller hans titlar. Eller både och. Jag har mycket jobb att göra."

Augusti: Ber om en transfer.   

 

 

2) Virgil van Dijk, maj 2016, skriver på ett nytt sexårskontrakt med Southampton. "Det här har bara varit den bästa tiden i min karriär: staden, livsstilen, så mycket positivt - det var så enkelt att skriva på. Klubben växer. Jag vill definitivt växa med den." Augusti: Ber om en transfer; tränar med reserverna.

 

 

3) Nikola Kalinic, januari 2017, om varför han nobbade Kina: "Jag ville aldrig gå, jag tänker bara på Fiorentina, på min tränare, mina kollegor. Och jag älskar relationen jag har med det florentinska folket, det är en vacker sak. I Florens är jag hemma." Augusti: Milan lägger ett bud; Kalinic börjar strejka.

 

 

4) Ousmane Dembélé, maj 2016, skriver på för Dortmund och vd:n Hans-Joachim Watzke hyllar hans fokus: "Han ville bara spela vår speciella fotboll, på vår unika arena, för den här speciella klubben. Det säger verkligen allt om hans karaktär." Augusti: Barcelona lägger ett bud; Dembélé börjar strejka.

 

 

Plus: skänk en tanke till

Diego Costa, strejkar mot sin vilja i Brasilien. "Det är inte mitt fel att jag inte är i klubben. Om det var upp till mig skulle jag spela. Det har redan varit en månad med det här. Semestrar är bra, men det blir tröttsamt."

 

 

Fifa:s sommar: bästa aktionerna

Brasiliens fotbollsförbundschef Marco Polo del Nero - fortfarande efterlyst i USA för utpressning - har presenterat sitt nya Integritetsdepartement inom det brasilianska fotbollsförbundet för att "besegra föraktliga integritetsattacker mot fotbollen". Del Nero: "Integritet är mitt engagemang." Han förnekar att han gjort något olagligt.

 

 

Också väldigt upptagna:

• Moses Magogo, medlem av Fifa:s Säkerhets- och integritetskommitté vann en ny period som chef för Ugandas fotbollsförbund samtidigt som han förnekar påstådda etikbrott.

 

 

• Carlo Tavecchio - italienska fotbollsförbundets chef, dömd fem gånger sedan 1970 för urkundsförfalskning och skatteflykt - uppmanar Serie A-domarna att vidmakthålla förbundets "moral och professionella standard" den här säsongen: "Ni är nyckeln till legitimiteten. Jag önskar er all lycka till."

 

 

• Och Marco Peredo, avgår som Bolivias fotbollsförbunds- och ligachef efter klagomål mot att hans antikorruptionsagenda blockerades av "elaka skurkar": "Jag har fått nog, jag är bara en man, inte Stålmannen. Det var som att paddla i en öknen."

 

 

Plus: sommarens hyllning

Sepp Blatter, försvarar den avlidna Chuck Blazer i the New York Times. "Han var en impressario, en entreprenör, en man som kunde fotboll. Döm inte. I så fall kommer du en dag att bli dömd."

 

 

Andra nyheter: bästa comebacken

Italien, Maurizio Zamparini, 76, är tillbaka och sköter Palermo efter att ha ställt in förra säsongens övertagande av nakenmodellen Paul Baccaglini av "trovärdighetsorsaker". "Jag tvingas genom min kärlek och min kompetens att fortsätta mitt arbete." Första jobbet: lovade att ge nya tränaren Tedino "tålamod... jag litar på hans arbete."

 

 

Mest utsatt

USA: Real Salt Lake-tränaren Mike Petke bötfälldes med $3,000 (26,0006 kr) efter en presskonferens i juli är han delade ut fotografier för att bevisa att hans spelare blivit foulad: "Han sitter i en huvudlåsning, en jäkla huvudlåsning... Titta på de här två bilderna... Jag har två till men den jäkla skrivaren fungerade inte, så jag kunde inte skriva ut dem."

 

 

Fredsnytt

2014: Diego Maradona anmäler sig som påvens "specialsoldat för att leverera världsfred. "Jag kommer kriga vid hans sida." 2017: Anmäler sig "tills jag dör" för Venezuelas Nicolas Maduro. "När Maduro ger ordern, klär jag mig som en soldat."

 

 

Inte sant

Ghana-forwarden Mohammed Sumaila använde Instagram för att förneka rapporterna om att han skrev på ett kontrakt med den turkiska klubben Yorukalispor för 10 liter olivolja. "Jag skriver inte på för olja. Mina fans i Ghana mina fans i Turkiet jag är ledsen och mina fans i världen det stämmer inte jag äskar er hejdå."

 

 

Mest progressiv

Ecuador: Serie A-laget El Nacional erbjuder fansen chansen att betala $100 (867 kr) för en middag med nya officiella klubbmodellen Larissa Riquelme som en del av en "engagemangsstrategi". Riquelme: "Jag är väldigt glad. Jag kommer skriva autografer och uppmuntra nya medlemmar. Det är en passion som jag har."

 

 

Och mest optimistisk

Paraguay: Division 2-laget Resistencia-presidenten Roberto Damián Garcete högtidlighåller klubbens hundraårsjubileum genom att ge ett livslångt hedersmedlemskap till ett träd som växer på en av deras läktare. "Trädet är evigt. Vart jag än åker säger alla: 'Hur är det med ditt träd?' Ibland blir vi förtalade, men jag vet att träden kommer blomma. Jag hoppas det blir lika himmelskt som vår tröja."

   

Träd: Livslång medlem hos Resistencia. Fotograf: Jorge Saenz/AP.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards