Direktlänk till inlägg 11 oktober 2017

INGEN SKULLE HA GJORT BÄTTRE IFRÅN SIG ÄN MIG I MANCHESTER UNITED EFTER SIR ALEX FERGUSON, SÄGER DAVID MOYES

Av Mikael Holmkvist - 11 oktober 2017 21:02

Moyes lämnade Everton och flyttade till Old Trafford men hade svårt att återskapa framgångarna från hans legendariska företrädare

   

Moyes hade det svårt under sin tid som manager i United. (Bild: Getty)

 

 

 

 

AV: Simon Mullock, Sunday Mirror, söndag 8 oktober, 2017:

 

 

David Moyes blickar inte bakåt med ilska.

 

 

För fyra år sedan upptäckte 54-åringen att uppdraget med att efterträda Sir Alex Ferguson som manager för Manchester United inte var det drömjobb det hade känts som. innan.

 

 

En period som manager i Real Sociedad följde och det slutade också med sparken trots att Moyes levererade under sin korta tid och höll kvar den spanska klubben i La Liga.

 

 

Och efter en säsong i Sunderland som slutade med nedflyttning bestämde sig mannen som en gång i tiden såg till att Everton ofta slogs i en tyngre viktklass för att lämna the Stadium of Light efter att den usla ekonomiska situationen hos Wearside-klubben blottlades.

 

 

"Små marginaler" är ett uttryck Moyes använder regelbundet då han ser tillbaka på en period av sin karriär som han insisterar på bara har gjort honom starkare för utmaningarna som han hoppas fortfarande väntar på honom.

 

 

Det är särskilt sant gällande hans tid på Old Trafford - och påståendet som som José Mourinho kom med nyligen om att United "misslyckades med att utvecklas" under de tre åren mellan Fergusons pensionering och hans ankomst till Manchester.

 

 

Moyes sade: "José har sin åsikt, men det skulle alltid bli en övergångsperiod efter det att Sir Alex tid var över.

 

 

"Det var en vaktavlösning. Inte bara ersatte jag Alex, David Gill hade också klivit ner som vd och Ed Woodward kom in.

 

 

"Så det skulle alltid ta tid. Ja, jag tog över mästarna, men klubbar som Chelsea och Man City spenderade enorma summor pengar den sommaren i ett försök att gå om oss.

 

 

"Och det var svårt för mig att gå in på Old Trafford och slita upp laget som just hade sprungit hem med titeln.

 

 

"Med detta sagt så hade saker och ting blivit betydligt annorlunda om vi hade landat våra huvudsakliga transfermåltavlor.

 

 

"Vi var ute efter Gareth Bale och Cesc Fabregas. De var genuina måltavlor, men av en anledning eller en annan fick vi dem inte över linjen. Att få in dem hade varit den perfekta starten när det gäller att omforma truppen jag ärvde.

 

 

"Med detta sagt så accepterar jag fullständigt att när du är manager för Manchester United, så måste du vinna. Jag vann inte tillräckligt. Men jag tror inte att det finns någon manager där ute som hade kunnat göra något bättre eller snabbare under tiden jag fick efter Sir Alex pensionering. Allt handlade om små marginaler."

 

 

Laget Moyes lämnade bakom sig när han befriades från sina plikter - med fyra matcher kvar på hans första säsong - slutade sjua. Mourinhos United avslutade förra säsongen på sjätte plats.

 

 

Båda männen inledde sina regeringsperioder med att lyfta the Community Shield. "Jag har alltid stått fast vid att den pokalen tillhörde Sir Alex för det var hans lag," sade Moyes.

 

 

Mourinho vann the Capital One Cup: Moyes mannar besegrades av Sunderland på straffar i semifinalen.

 

Och med Mourinho även lyfte Europa League, tog Moyes United till Champions Leagues kvartsfinaler innan tre mål på de sista 30 minuterna borta mot Bayern München ledde till eliminering.

 

 

Under hans korta tid i klubben spenderade Moyes bara strax under £65 miljoner (733,2m kr) på Marouane Fellaini och Juan Mata - två spelare som fortfarande är viktiga för Mourinho. Efterträdaren Louis van Gaal hostade upp nästan £315m (3,55 miljarder kr) under hans två säsonger i klubben.

 

 

Och Mourinho har spenderat £260m (2,93 miljarder kr) under endast tre transferfönster - inklusive en världsrekordavgift för Paul Pogba, ytterligare £75m (846m kr) på Romelu Lukaku, samt gett Zlatan Ibrahimovic ett kontrakt värt sanslösa £367,000 (4,14m kr) i veckan.

 

 

Moyes är filosofisk och sade: "Jag ångrar ingenting gällande att jag tog United-jobbet. När man erbjuds ett sådant jobb tar man det. När man jämför min säsong med vad José uppnådde förra säsongen handlar det om dessa små marginaler.

 

 

"United skulle alltid tvingas gå igenom en svår tid när Alex lämnade.

 

 

"Man behöver bara titta på hur mycket pengar de har spenderat under de tre senaste åren bara för att bygga ett lag kapabelt att utmana om titeln igen för att se hur svårt jobbet var."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards