Direktlänk till inlägg 20 oktober 2017

LIVERPOOL LÄMNADE FRUSTRERADE IGEN AV DAVID DE GEA OCH MANCHESTER UNITED

Av Mikael Holmkvist - 20 oktober 2017 17:52

Liverpool 0

 

 

Manchester United 0

   

Man Uniteds David De Gea gör en räddning på Liverpools Joël Matips avslut. Fotograf: Carl Recine/Action Images via Reuters

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, the Observer, söndag 15 oktober, 2017:

 

 

Om inget annat så borde Liverpool förmodligen ta det som en komplimang att Manchester United väljer att gå in till den här matchen på det här sättet. Det var den andra säsongen i följd som den här matchen slutade mållös och det krävdes inget misstänksamt sinne för att komma fram till att José Mourinho hade bestämt sig för att det skulle vara tillräckligt för att göra det till en tillfredsställande dag - och åt helvete med alla som kanske kunde tänkas ifrågasätta hans äventyrslusta.

 

 

Hans lag hade ett snitt på tre mål per match i deras tidigare sju Premier League-matcher men det här var första gången de mötte ett lag på en topp-12-placering. Mourinho ändrade således sin taktik och särskilt den andra halvleken var en uppvisning i defensiv gnidighet direkt framför the Kop. Liverpool kunde inte bryta ner dem och Mourinho har redan klargjort vad han tycker om personerna som kanske anklagar honom för att förstöra matcher som ett spektakel. Gällande storyn i den här matchen kan man referera till vad han sade efter förra säsongens Europa League-final mot Ajax: "Det finns många poeter i fotbollen, men poeter vinner inte många titlar."

 

 

Han brukar veta vad han gör men det var en riskfylld strategi och det hade varit intressant att se Mourinhos back-up-plan om ett av dessa Liverpool-anfall hade hittat sig in bakom Uniteds försvar.

 

 

Istället hade inte hemmalaget kvickheten i tanken eller kreativiteten på de avgörande områdena och, tyvärr för Jürgen Klopp, så har tre poäng aldrig delats ut för moraliska segrar. Liverpool har endast vunnit en av deras senaste åtta matcher i de olika tävlingarna och allt kändes ganska avslaget mot slutet. "Vad sa José Mourinho?" ville Klopp veta. "Att vi var det mer defensiva laget? Det hade varit roligt."

 

 

Mourinho har hört det förut och kommer reflektera över ett gott dagsverke, oavsett hur mycket det stör honom när han anklagas för att sätta ihop lag som inte spelar på det klassiska United-sättet. De fick inte till ett enda noterbart anfall i den andra halvleken men den mest extraordinära statistiken för eftermiddagen var att det dröjde till den 17:e minuten innan Romelu Lukaku lyckades få till en bollberöring.

 

 

Lukaku anklagas ofta för att sakna sina bästa framträdanden på de mer utmanade uppdragen men hans misslyckande med att näta här berodde mer på omständigheterna. Den belgiska anfallaren hade en chans i den första halvleken då han avfyrade sitt skott för nära Liverpool-målvakten, Simon Mignolet, men han var isolerad under större delen av matchen och kanske fanns det ett mått av frustration i tacklingen som skickade upp Joe Gomez i luften nära sidlinjen.

 

 

Istället var det här en eftermiddag där Phil Jones och Chris Smalling demonstrerade deras utveckling under Mourinho, Lukaku kunde ses hjälpa till i defensiven, Anthony Martial spenderade större delen av matchen inne på sin egen planhalva och i ett ögonblick av gammaldags upphetsning fick vi ännu en påminnelse om David de Geas extraordinära förmåga att hindra bollen från att gå in i hans mål.

 

 

Anfield var redan uppe på tårna när Roberto Firmino lurade Nemanja Matic inne i straffområdet och Joël Matip nådde det första inlägget. Liverpool-försvararen fick på en bra träff, åtta yards (= 7,3 meter) ut, men under den tiondelen av en sekund hade De Gea redan ställt om sin kropp, fått ut sin vänsterfot och blockerat skottet på mållinjen. Det var en exceptionell uppvisning i improviserat målvaktsspel och när De Gea ställde sig upp igen fanns det inte ett hårstrå som låg fel. Vilken otrolig målvakt han har blivit.

 

 

Förutom det var det inte mycket aktivitet i straffområdena under en första halvlek som var alltför hektisk för att man skulle förvänta sig att något av lagen skulle kunna passa bollen med deras normala skicklighet. Mohamed Salah visade stundtals upp en del underbart flinka bollberöringar men det fanns så lite tid för bollhållaren, detta då en tackling aldrig var för långt borta, så det var svårt att bygga upp ett bollinnehav. Båda lagen gjorde sig skyldiga till att inte vårda bollen tillräckligt bra och kanske var det oundvikligt när allt var så snabbt och galet.

 

 

Den andra halvleken var en mer kontrollerad affär, där Liverpool pressade framåt, tvingade fram ett antal hörnor men utan att någonsin ge intrycket att de höll på att köra över sina motståndare. Klopps mannar slog många passningar, men aldrig den avgörande. Gomez kom närmast med en hög boll in till Emre Can men tyskens skott gick ut på the Kop och efter det var det bara sporadiska ögonblick när De Gea hotades igen.

 

 

Mourinho plockade in en till mittback, Victor Lindelöf, i slutet, då svensken ersatte Ashley Young, en omskolad försvarare som här spelade högerytter, och matchen suckade och stånkade sig fram till slutsignalen under höstsolens sken. Det var första gången någonsin som det har blivit 0-0 två gånger i rad i den här matchen och Klopp fick efteråt frågan om han någonsin skulle ställa upp ett lag på samma sätt som Mourinho hade gjort. "Man skulle inte kunna spela på det här sättet i Liverpool," svarade han, "men det är ok för Manchester United."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards