Alla inlägg den 4 juli 2017

Av Mikael Holmkvist - 4 juli 2017 19:54

 

Igår presenterade United nya hemmastället för kommande säsong. En av spelarna som valts ut för att posera med den nya utstyrseln var Victor Nilsson Lindelöf. Längre ner i dagens inlägg kan du läsa några rader om det helt rimliga priset på den nya tröjan.

 

 

 

Lite mer förvånande var det kanske att se galtnacken Rooney finnas med bland spelarna som poserade i den nya tröjan. Tydligen har han fortfarande en stark dragningskraft när det gäller att vara klubbens "ansikte/tryne utåt", så förhoppningsvis får han kränga några tröjor och sedan, om några veckor, tacka för sig och jogga vidare i karriären.

 

 

 

Även Mata verkade förvånad över att Rooney fick agera reklampelare för nya tröjan.

 

 

 


 

Morata och tokstollen Woodward

På lördag är det fem veckor tills Premier League-säsongen 2017/18 sparkar igång. Det finns med andra ord gott om tid att förstärka laget och sälja åtminstone en del av all skit vi bär på. Sedan är ju transferfönstret öppet ytterligare ett par veckor efter premiären. Problemet är att ansvarig för förhandlingarna med potentiella nyförvärv och deras nuvarande klubbar från United är Ed Woodward. Den mannen behöver egentligen ingen längre presentation. Han fick tidigt en utförlig lista med spelare som Mourinho ville ha in. Alltså inte tidigt i morse, utan tidigt i våras! Hittills har han levererat Victor Nilsson Lindelöf från den listan. För vi ska inte glömma att portugisen gärna ville ha merparten av de "tunga nyförvärven" klara tills United drar på försäsongsturnén till the land of the free and the home of the brave. Det vill säga på söndag!



Tidigare i veckan kunde vi dessutom läsa i flera tidningar att Mourinho börjar bli irriterad på bristen på nya spelare som säkrats. Han ska även ha blivit, milt uttryckt, förvånad över att se tokstollen Woodward sticka till Nya Zeeland för att titta på rugby mitt i transferarbetet!



Men kanske, kanske släpper det lite den här veckan.



Man kan säga väldigt mycket om "tidningen" the Sun, men när Neil Custis skriver om United kan det vara värt att ta sig en titt på texten. Idag skriver han att "Manchester United siktar på att annonsera "£60 miljoners (698,1m kr) köpet av Álvaro Morata på torsdag."



Tydligen ska förhandlingarna ha nått ett genombrott i helgen som gick och igår träffade spelarens agent och pappa representanter för Madrid-klubben för att lösa detaljerna i affären. Real ville ha £80 miljoner (930,9m kr), medan United värderar honom till £60m (698,1m kr) och förra veckan lade sig spelaren själv i då han kontaktade Real från sin smekmånad för att skynda på affären. Han ska enligt alla uppgifter verkligen vilja komma till United.



Igår åkte alltså hans pappa Alfonso och hans agent Juanma López till Bernabeu för ett möte som varade i nästan en timme och Real ska efter den träffen ha mjuknat och accepterat Uniteds värdering av spanjoren.



Vidare skriver Custis att Morata, 24, för tillfället befinner sig på Sardinien med sin nyblivna fru, men att han är redo att flyga direkt till Manchester för medicinska tester och ansluta sig till resten av truppen som på söndag flyger till lagets träningsbas i Los Angeles inför försäsongsturnén i USA. Enligt Custis så förhandlar de Röda fortfarande med Inter om yttern Ivan Perišić och med Chelsea gällande Nemanja Matić. Affären för Matić har dragit ut på tiden då Antonio Conte vill ha in en ersättare innan han kan sälja serben.



Anledningen till att jag bryter in och skriver om en massa "transferskvaller" är att det även har nämts av en mycket pålitlig källa. Från det hållet pratas det om att Morata kommer vara klar för United "innan helgen" och en källa med förgreningar i Madrids affärsvärld rapporterar att klubbarna har kommit överens om transferavgiften. Det i tillägg med spanjorens rapporterade vilja att komma till Old Trafford gör att det ser lite ljusare ut. Men med Ed Woodward vid spakarna tar jag INGENTING för givet.



Men då det åtminstone är riktigt seriösa källor som yttrar sig så har jag handlat hem ingredienser till en riktig pljeskavica, lepinje och ajvar (serbiens nationalrätt, om Matić hinner bli klar innan söndag), några flaskor San Miguel (Morata) och grejorna som behövs för en hederlig gammal svensk silvergrogg (Lindelöf). Att fira nyförvärv med mat och dryck från deras hemländer gäller sedan gammalt och det är dessutom en bra ursäkt för att bli full och äta gott, så, över till dig Super Ed Woody!


 

 

1,047 kr för en fucking fotbollströja - det är ju helt rimligt!

Som jag tidigare skrev så presenterade United igår sitt nya hemmaställ. En snabb koll på Adidas hemsida visade att en hemmatröja för United den här säsongen går lös på £89,95, vilket blir 1,047 svenska kronor! Det är så sjukt att jag inte ens orkar explodera i en vansinnig utläggning om det. Smög sedan in på Uniteds hemsida och där stod priserna angivna i dollar (?). Jag förvandlar alla summor till svenska kronor som jag skriver om här på bloggen via Forex och på officiella hemsidan kostade en vuxentröja $102,32, vilket blir 925 kronor. En barntröja på ManUtd.Com kostar $79,58 (719 kr) och ska man ha en kvinnotröja får man hosta upp $90,95 (822 kr)! Sist jag köpte en matchtröja kostade den ca £45 (524 kr) och det var för 8-9 år sedan. Jag tyckte det var väldigt dyrt då, men nu är det alltså nästan dubbelt så dyrt. Frågan man ställer sig är ju om det överhuvudtaget finns någon gräns (ledtråd: svaret är nej)? Men hej, den fria marknaden regerar och fan ta det kommunistsvin som ifrågasätter denna omnipotenta världsordning!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards