Alla inlägg den 23 juli 2017

Av Mikael Holmkvist - 23 juli 2017 16:42

I snacket som går bland journalisterna som följer United i USA har det kommit fram en del intressant. Det kan inte ha undgått någon med någon form av intresse för de Röda att Mourinho har fått en hel del frågor om transfers, eller rättare sagt bristen på transfers. Han har svarat diplomatiskt och flera gånger sagt hur svårt det är på dagens marknad. Men jag minns också att han tidigt berättade att han redan i våras lämnade sin lista med spelare han önskade till Super Ed Woodward. Han nämnde även datumet då United skulle samlas på Carrington inför avresan till USA, och att då skulle truppen samt de nya spelarna vara på plats (var hans önskan).



Sedan dess har vi kunnat läsa att Super Ed Woodward var kvar i England för att styra ytterligare spelarköp i hamn, för att sedan triumfatoriskt anlända till USA och i princip deklarera ytterligare två tunga namn klara för United. Detta skulle, enligt informationen, ha skett i måndags eller tisdags (17:e eller 18:e juli). I skrivande stund (kl 16:39 söndag 23/7) har Super Ed fortfarande inte landat i staterna och ingen ny spelare är klar. Mourinho har dessutom varit ut och pratat om att han inte kommer gråta om det blir tre spelare, istället för fyra. Portugisen har även sagt att han har en önskan om att få in den tredje spelaren väldigt snart. Allt för att kunna integrera honom/dem i laget så fort som möjligt inför den nya säsongen, som börjar om precis tre veckor.



Natten till torsdag kommande vecka spelar United sin sista match i USA, mot Barcelona, och sedan flyger laget hem för att ladda om inför besöket i Oslo och matchen mot Vålerenga nästa söndag. Så frågan är om Super Ed ens hinner över till USA.



Tillbaka till snacket bland murvlarna i presskåren som bevakar United borta i Förenta staterna. Woodward har låtit det bli känt att han är väldigt arg på Mourinhos kommentarer gällande hur effektiva Uniteds rivaler har varit på marknaden och hans solklart tunt förtäckta känga mot Woodward. Portugisen är inte glad och gör inga försök att dölja det heller. Dessutom rapporteras det att managern är rasande på Anthony Martial, att han skulle kunna dumpa honom nu och han ska dessutom ha sagt till Woodward att byta honom mot Perisic, vilket Woodward inte vill. Anledningen till hans ilska mot fransmannen är hans attityd, (brist på) mognad och det faktum att han inte lyssnar.



Jag personligen blir inte riktigt klok på Martial. Han har ju visat att han kan göra saker som fansen älskar att se i en United-spelare. Men han visar ju även, ganska ofta, upp en helt annan sida. Han spelar för en av de största klubbarna i världen och jag är säker på att han får en hyfsad veckolön, borde räcka till någonstans att bo och tre mål mat om dagen. Till sist verkar det ju som att Luke Shaw har insett sina problem, att polletten har trillat ner och att han faktiskt tänker göra något åt saken, tyvärr verkar det inte gälla fransosen. Massvis av talang är inte tillräckligt bra vid den här tidpunkten av hans karriär.



Nu ligger han istället väldigt nära att bli sorterad i samma kategori Depay. Nani var en av de största ynkryggarna att någonsin dra på sig tröjan, men det går ändå inte att jämföra honom med den värdelösa holländaren. Jävlar i min låda så dålig han var. Nästan otroligt dålig till och med. Bilderna av honom då han gång efter gång sprang rakt in en av motståndarnas ytterbackar och gav de ett kontringsläge, medan han satt på arslet och viftade mot domaren, kommer förmodligen att förfölja mig resten av mitt liv.



Att spela för Manchester United är en ära. Det där miserabla franska ollonet spatserar runt och ser ut som om han gör oss alla en tjänst genom att vara där. Om han skulle få röra på sig och hans ersättare är äldre, något mindre talangfull, men åtminstone ser nöjd ut över att få bära tröjan, så kan jag leva med det.



Nu har det dessutom dykt upp en rapport som jag inte riktigt vet om jag tror på. Marco Verratti ska ju ha bytt agent till Old Traffords nya chefsagent, Mino Raiola. Omedelbart började det surras om United. Problemet är ju att Barcelona vill ha honom. Men tidigare i helgen dök Daily Mirror upp och sa att United är intresserade, men att "problemet" just nu är att PSG vill ha Martial i utbyte och att United har bekymmer med det. Jag vet inte ens om det stämmer, men om det gör det så är det skrämmande. Möjligheten att få en 24-årig Verratti i utbyte mot den tjuriga Martial kan väl inte ens Woodward ha några funderingar kring. Men det kan han säkert och jag är inte så säker på att det är det enda problemet som står i vägen för ett eventuellt köp av italienaren. Men det är onekligen en läcker tanke att se honom i Uniteds röda tröja.



Jag nästan längtar tills Mourinho ska skriva sina memoarer och han får berätta om allt som Woody har lyckats sabba. Det finns många kostymer i klubben som hatar Super Ed. Han beskrivs som en självcentrerad narcissist som alltid refererar till sig själv som den stora anledningen till framgångarna ute på planen. Vid julfesten för ett och ett halvt år sedan fick LVG gå in och ta micken ifrån honom då han stod på scenen och bladdrade på om att de skulle "titta på alla spelare jag har köpt, och jag kommer plocka in fler och göra klubben framgångsrik."



Och det här snacket om att Woodward inte vill byta Martial mot Perisic och att han ska ha tveksamheter inför att skicka fransosen till Paris och plocka in Verratti istället, det är skrämmande. Vad i helvete vet Ed Woodward om spelet och vilka spelare vi ska ha? Vill managern göra sig av med någon så är det så, det är inte öppet för ytterligare diskussioner. Vilket praktrövhål karln är!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards