Alla inlägg den 13 juli 2017

Av Mikael Holmkvist - 13 juli 2017 22:11

Ordet "underbarn" används ofta inom fotbollen. Vet inte hur många gånger jag har läst om "den nya Neymar", "den nya Ronaldo" (brassen) eller "den nya Ronaldinho" när någon tonårig brasilianare har gjort något som fångat journalisternas uppmärksamhet. Störst ett tag var väl amerikanen Freddy Adu, han var ju dessutom på väg till United, ganska många gånger. Det enda man frågade sig gällande honom var väl hur många rekord han skulle slå, vägen mot stjärnorna var tidigt utstakad, sen vet vi ju alla att det inte riktigt blev så.



Nu senast har vi kunnat läsa om brassen Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior från det brasilianska laget Flamengo. Den nu 17-åriga forwarden kommer i juli 2018 att skriva på för Real Madrid för den nätta summan €46m (469,1m kr). Det gör honom till den näst dyraste spelaren att flytta från den brasilianska ligan, den dyraste är såklart Neymar, som Barcelona hostade upp €86m (877,1m kr) för. Real förklarade sedan i ett uttalande att de kommer äga rättigheterna till brassen f.r.o.m juli 2018, när han fyller 18, men att han kommer bli kvar med Flamengo t.o.m juli 2019, om inte båda parter kommer överens om något annat.



Jag har aldrig sett honom spela, men läst att han inte har presterat särskilt mycket på seniornivå. Det råder ju inga tveksamheter om att killen är en stor talang, men det mesta av det han presterat har skett på U17-nivå och även om det är bra gjort, så är det en enorm skillnad mot seniorfotboll på den allra högsta nivån i Europa.

 

 

Bara tiden kommer att visa huruvida han var värd investeringen som marängerna har gjort. Men nu ska vi gå vidare med en spelare som på sin tid av vissa (idioter) ansågs matcha Cristiano Ronaldo när det gällde talang och framtidsutsikter.



Minns ni Anthony Le Tallec? Inte? Konstigt, med tanke på att många Liverpool-fans argumenterade för att han var betydligt hetare än den unge Ronnie. Känner ni igen honom?

   

 



Här har ni aktersnurran Chris Bascombe i the Liverpool Echo då det begav sig:


 

Enligt alla som de tvingar att lyssna har United just köpt den bästa tonåringen i världen. Och herregud, snacka om att vi får höra det också.

 

 

Jag tvivlar inte på Cristiano Ronaldos skicklighet. Helt klart är han en talangfull grabb som kan stå på tröskeln till storhet. Det slår mig bara som ganska konstigt att ingen har gett samma uppmärksamhet till Liverpools lika fantastiska nya tonårsrekryt.

 

 

Tiden kommer avslöja vem som har gjort den bästa affären, men när det gäller värde för pengarna vet jag vem jag stöttar. Det är lite som att Houllier och Ferguson båda har käkat på samma toppklassrestaurang och fått välja deras respektive favoriter bland huvudrätterna på menyn.

 

 

Houllier har lyckats få sin rätt för en fjärdedel av vad Ferguson har betalat och ändå är det hans rival som får allt beröm.



Detta sanslösa underbarn tillhörde Liverpool 2001-2008 och var så otroligt bra att han fick spela hela 17 matcher och gjorde 0 mål. Istället blev han utlånad till storheterna Le Havre, St-Étienne, Sunderland, Sochaux och Le Mans. För tillfället spelar han för de rumänska jättarna Astra Giurgiu.



Ronaldo då? Ja, han hankar sig fram, fortfarande i skuggan av detta franska geni!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards